Klik Sini Untuk Satu Kejutan..... nuff

~Followers Of mY bLog..~

Saturday, June 21, 2014

Kursus KIPA di Institut Aminuddin Baki (IAB) , Genting Highland

 





















Selamat Hari Jadi anak ku yang pertama...

 

Alhamdulillah... pada 20/4/2014 yang lalu genap la usia setahun anak sulung aku nih... maaf yer Syasya sebab papa post lambat tentang bufday Syasya... bz skit... hehehehe...

 
















Pulau Aman with Family











Thursday, February 20, 2014

Buat anak ku Nursyasya Adriana...



Anakku…
Memang ayah tak mengandungmu..
Tapi,
Darahnya mengalir didarahmu. Darinya kau diwarisi namanya, kedermawanan & kerendahan hati.

Memang ayah tak melahirkanmu...
Tapi,
Suaranya-lah yang pertama mengantarkanmu pada Allah ketika kau lahir.

Memang ayah tak menyusuimu...
Tapi,
Dari keringatnyalah setiap suapan yang menjadi air susumu.

Ayah memang tak menjagaimu setiap saat...
Tapi,
Tahukah kau dalam do’anya tak pernah terlupa namamu disebutnya.

Tangisan ayah mungkin tak pernah kau dengar...
Kerana,
Dia ingin terlihat kuat agar kau tak ragu untuk berlindung di lengannya dan dadanya ketika merasa tak aman.

Pelukan ayahmu mungkin tak sehangat dan seerat ibu...
Kerana,
Cintaannya dia takut tak sanggup melepaskanmu.

Ayah mu ingin kau kuatkan semangat agar ketika kami tiada kau sanggup menghadapi semua sendiri.

Ibu hanya ingin kau tahu...
Bahawa,
Cinta ayah kepadamu sama besarnya seperti cinta ibu.

Anakku dari dirinya juga terdapat surga bagimu.
Maka,
Hormati dan sayangi ayahmu.
Kerana,
Ibu adalah tulang rusuk-nya.

Jauh dilubok hatinya dia hanya ingin mampu membanggakan mu di mata Allah, menjadi penolong di Padang Mahsyar serta menjadi hijab dari api neraka.

Berbahagialah yang masih punya ibu & Ayah.



 











Tuesday, February 4, 2014

Rumah Baru

Assalammualaikum,


Alhamdulillah... berkat doa dan usaha selama ini, hari ini dah 10 hari aku dok di rumah aku sendiri di Kepala Batas. Selama ni dok menyewa jer di Sungai Dua. Selama aku dok menyewa tu, hari-hari aku dok fikir, tiap-tiap bulan dok bayar sewa tapi rumah ni bukan jadi milik aku pon... bila dah ada rumah sendiri ni, bayar bulan-bulan pon tak kisah dah sebab dah tau dah kita bayar untuk rumah kita.

Aku selalu pesan pada student-student aku, bila dah kerja nanti kumpul duit untuk beli rumah dulu. biar pakat kereta biasa-biasa jer, kahwin pon tak payah grand-grand sangat.... yang penting simpan duit beli rumah sebab harga rumah makin naik dan hanya aset rumah saja yang mana kita beli makin hari harga makin naik...kalau beli kereta mahal ke, handphone mahal ke... esok lusa kalau nak jual semula, harga dah turun...

Walaupon rumah aku biasa-biasa jer, tapi bila sebut rumah sendiri ni, rasa puas sikit la... balik kerja pon masuk dalam rumah pon rasa lega jer... tidur pon nyenyak sikit... hehehe... jauh sikit takper, tapi kepuasan tu ada... nak  buat pon boleh, rumah kita kan... hehehe






Tuesday, January 7, 2014

DTP 6A Sesi Dis 2013

Assalammualaikum...

Hari ni seperti biasa... hari isnin... pagi ada bengkel kimpalan gas dari pukul 8 pagi sampai 12 tengah hari... petang pukul 2 petang pula kelas QC dengan pelajar DTP 6A. Harini ntah la kenapa rasa letih sangat... ngantuk pon terasa sangat-sangat ngantuk juga.. tapi aku gagahkan jua diri sebab tu tanggungjawab aku...

Apa yang nak dikongsikan disini adalah semasa kelas Quality Control pukul 2 petang tadi... sebenarnya aku jarang cerita tentang student aku di dalam blog ini... ntah la tetiba harini rasa macam nak cerita plak... Kelas ni bagi aku satu kelas yang menarik dikalangan para pelajarnya.. pelbagai karenah tapi aku suka semangat mereka yang berkobar-kobar nak mencari ilmu ni dan bila aku nak masuk kelas ni pon rasa bersemangat jua... tapi selepas kelas QC, tertiba mereka wish Happy Bufday kat aku... walaupon dah lepas 4 hari dah... aku still rasa terharu juga la.. at least mereka ingat dan wish... hehehe... nak tergelak pon ada... kepada pelajar-pelajar DTP 6A sesi Dis 2013 ni, aku selaku pensyarah mereka sentiasa doakan kejayaan mereka pada masa hadapan... aku harap semuanya akan berjaya dalam hidup masing-masing... dunia dan akhirat... ammiiinnnnn....





Thursday, January 2, 2014

02/01/2014 - My Day

Assalammualaikum,

Alhamdulillah.. itulah perkataan yang terpacul keluar dari mulut ku ketika aku bangun pada pagi ini... syukur kerana aku masih lagi bernafas di hari ini dimana pada hari ini adalah hari aku dilahirkan... Selamat Hari Lahir kepada diriku ini... Syukur kerana aku masih bersama-sama dengan keluarga yang tercinta, masih bersama dengan sahabat-sahabat yang sentiasa menyokong dari depan belakang kiri dan kanan, masih bersama kerja yang aku anggap murni dalam mendidik anak-anak bangsa supaya menjadi seorang 'insan' yang berguna pada dunia dan akhirat, masih ditemani oleh pelajar-pelajar yang dimana aku anggap sebagai adik-adik yang dahagakan ilmu untuk mencapai kejayaan mereka... Alhamdulillah... alhamdulillah....


Ya Allah, semoga tahun ini lebih bermakna dari tahun-tahun yang lalu... bimbing lah aku, betulkan aku, kerana aku hambaMu sentiasa tidak lepas dari melakukan kesalahan... Aaaamiiiinnnnnnn....