Klik Sini Untuk Satu Kejutan..... nuff

~Followers Of mY bLog..~

Sunday, December 16, 2007

Tips Mencintai Dan Dicintai


Kiter renungkan sesama... mungkin ade hikmah di sebaliknya.. "I LOVE U"

Description:


Anda mengetahui yg anda merindui seseorang apabila jantung andaberdegup pantas ketika teringatkan dia. Dan walaupun sekadar "Hai"daripada dia mencukupi sebagai penenang.

Ulasan:
Anda mungkin menaruh hati kepadanya, cuma anda tidak menyedarinyaataupun anda tidak mahu menerimanya sebagai kenyataan.


Jangan jadi terlalu baik, saya akan merindui kamu. Jangan terlalumengambil berat, saya mungkin menyukai kamu. Jangan jaditerlalu 'sweet', saya mungkin jatuh hati kepada kamu. Amat sukaruntuk saya menyayangi kamu jika kamu tidak mahu membalasnya.

Ulasan:
Seseorang yang membuat kamu jatuh hati kepadanya sebenarnyamenyayangi kamu lebih daripada kamu menyayangi dia.

Jika seseorang hadir dalam hidup kamu dan menjadi sebahagian daripadakamu, tetapi atas sebab tertentu dia terpaksa pergi, jangan terlalusedih terimalah kenyataan itu dan sekurang2nya dia pernahmembahagiakan kamu.

Ulasan:
Masa akan menentukan segalanya, jika dia ditakdirkan bersama anda,dia akan kembali.

Jangan melarikan diri dari 'cinta' apabila ia berada di hadapan kamu,Jangan melarikan diri daripadanya kerana suatu hari nanti, kamu pastiakan teringatkannya kembali dan menyesali perbuatan kamu itu.

Ulasan:
Hargai orang yang menyayangi kamu, bukan mudah untuk mencari orangyang menyayangi kita. yang paling berharga ialah hati yang ikhlas.

Penyesalan terbesar dalam hidup ialah risiko yang kita tidak ambil.Jika anda merasakan sesuatu itu akan membuatkan anda bahagia,makateruskan. Ingatlah bahawa kita akan melalui semua ini hanya sekali,mungkin tiada lagi peluang kedua.

Ulasan:
Masa tidak menunggu kita. Jika anda rasakan anda telah bertemu denganorang yg sesuai, maka hargailah dia, jangan biarkan dia berlalubegitu sahaja.


Jangan bertangguh kerana takut. Cubalah dahulu atauanda akan menyesal kerana membiarkan ia berlalu begitu sahaja.
Tiada sesiapapun yang tahu apakah yang membuatkan anda benar2bahagia. Ada 2 titis air mata mengalir di sebuah sungai. Satu titisair mata tu menyapa air mata yg satu lagi,"Saya air mata seoranggadis yang menyayangi seorang lelaki tetapi telah kehilangannya.Siapa kamu pula?".Jawab titis air mata kedua tu,"Saya air mata seorang lelaki yangmenyesal membiarkan seorang gadis yg menyayangi saya berlalu begitusahaja."

Ulasan:
Tiada sesiapapun yang simpati kepada orang yang sengaja membiarkanpeluang pergi begitu sahaja tanpa berusaha untuk mendapatkannya ataumempertahankannya.Kita selalunya tidak menghargai seseorang yang hampir atau menyayangikita sehingga dia pergi meninggalkan kita; kemudian kita akan sedihdan menyesal mengingatkannya.


Terdapat banyak bebintang di langit tetapi hanya satu sahaja yangbegitu menyerlah sehingga dapat menarik perhatian anda. Dari kalanganyang anda pilih untuk abaikan ialah sebutir bintang yang sanggupmenyinari anda walau diamana sahaja anda berada.

Ulasan:
Bahagian 1: orang yang bersama anda ketika ini mungkin bukanlah orangyang benar2 anda sayangi.

Bahagian 2: terdapat orang yang tahu dia tidak dapat bersama kamuketika ini tetapi masih menyayangi kamu sepenuh hatinya, fikirkanlah.


Lawaknya bila kita meletakkan standard untuk orang yg bakal kitasayangi, tetapi jauh di sudut hati, kita tahu yang orang yg kitasayangi itu terkecuali daripada standard itu. (don't be too choosy!)




adeh... aku taip berdasarkan apa yg aku fikir jer... pendapat org lain tk abik kira pon.. hehehehe

Thursday, November 29, 2007

Selamat bercuti semester..

Assalamualaikum....

adeh... lama btul tk tulis blog nih... firstly aku hairan la.. kenapa ramai sgt org suka tulis blog dalam bahasa inggeris... mcm ada org putih jer nk buka baca blog diorg tu... atau pon diorg tu nak bagi tahu yg diorg tu suka bahasa inggeris... ke nak bagi tau kata yg diorg tu hebat dalam bahasa inggeris.. adeh.. adeh.. tapi aku takmo la hiporkrit, aku lebih suka dalam bahasa melayu kerana tu la bahasa paling senang orang nak paham, sedangkan orang putih sendiri kata bahasa melayu senang jadi buat apa sampai nak susahkan diri sampai kena buka kamus semata-mata nk tulis blog... adeh... luahan perasaan nih.... hahahhahaha... jangan marah ek... nih bukan nak tuju pada sapa-sapa... hanya luahan hati... aku pon dulu tulis dalam bahasa inggeris jugak tapi malas la plak sebab benda yang aku nak sampaikan tu tak kesampaian.... hahahahha


ok,ok... melalut banyak sangat nih... kat sini aku nak ucapkan selamat bercuti la pada sapa yang baru sudah abis exam tu... cuti nih jangan la dok buat benda tak berfaedah plak.

aku cuti nih pon macam tak cuti ja. risau tentang final exam aku nih.. dah la final pon macam tak boleh jer. susah giler ar, tu dalam tak tido malam ni punya study nih.. adeh.. apa-apa hal pon bertawakal jer la... sapa-sapa yang baca nih doa-doakan la untuk aku ek... hahaahhha... harapkan belas kasihan orang pulak..

Wednesday, October 10, 2007

Selamat Hari Raya Aidilfitri....



Assalammualaikum... ehmm... pejam celik pejam celik dah sebulan kita berpuasa ek.. tapi serius cakap mmg tak terasa langsung puasa ni bila berada di perantauan... mcm eden laaa... tapi yg sebenar2nya tido pon lepas sahur ( mayang subuh tau..) pastu bangun2 jer dah azan asar, mandi skit2 then go to bazar ramadhan... hahahaha... kalo mcm ni posa 10thn pon bleh... tu la ayat yg selalu keluar dari mulut budak2 umah nih... adeh... pedih2..

tapi tu bukan cerita yg eden nk kongsi skrang nih... tgk dh buka pekung di dada dah... adeh.. cerita yg sebetulnya ialah ttg pemakaian di bulan puasa ni.. skrang kalo pi bazar ramadhan tgk budak2 pompuan pkai baju... Ya Allah... bukan saja bleh kurang pahala posa tapi silap2 bleh hilang trus pahala tuu... memang la sekali tgk tu rezeki.. hehehe.. tapi kalo yg sekali tengok tu tak pejam2 pastu follow jer... konfom arr, hilang fokus posa nih... adeh.. kenapa ek?? ehmm.. laki pon lebih kurang jer... pkai short jer gi bazar... eden pon penah pkai jgk tapi sekali jer pastu kena sound dgn member trus blk ke pangkal jalan.. ahakz... kadang2 hairan jgk, diorg nih paham tak maksud sebenarnya di bulan ramadhan nih... maksud sebenarnya "menahan nafsu" tuu... maksud tu universal... tk bererti nafsu makan jer... ehmmm... tu la tanda2 akhir zaman kot...

haaaa.. tu baru ptg di bazar... dunia di mlm hari taktau lg... mlm sabtu kuar dgn bdk2 umh gi bazar mlm kat depan melaka sentral smp pkul 1.30 pagi then gi la ronda2 town jap... perhh... lalu jer depan kelab dangdut, makcik2 kat depan kelab tu pakat2 dok angkat tgn lambai2 panggil suruh pi kat diorg... nasib bek nek keta... tk kira lg bdk2 melayu yg mabuk kat depan Pure Club mlm tu.. tu dalam bulan posa tu.... huhuhuhu.. renung2kanlah...

Saturday, September 15, 2007

Ramadhan....


Assalammualaikum....

hajime mashite...

hehehehe... lama giler tak taip blog... tkdak masa arrr... huhu... ni pon test tk abis lg... berderet2.. adeh.. tu la org kata blajar ni tk mudah... so dh paham la sekarang... ehmm.. jap jer pejam celik pejam celik dh masuk bula posa...

sebut ttg bulan posa nih atau nama saintifiknya bulan Ramadhan nih mesti kita teringat ttg amal ibadat dan lain2 kan... tapi serius... masuk hari ni dh 3 hari posa... eden sekali pon tk penah gi terawih lagi nih... dulu tk mcm ni pon.. ntah la...

pastu dh la mula posa waktu cuti pastu sambung plak cuti sabtu ahad... student!! paham2 la cuti ni mcm mana... bgn pagi jer dh pkul brapa... bangun2 jer pi mandi.. sembahyang jap pastu tgk laptop jap trus siap2 nk gi pasar ramadhan... so bleh agak la ek eden bangun pkul brapa... huhuhu... apa nk jadi nih!!! kata kat diri sendiri... subuh konfom halal punya... nih bulan ramadhan ni... makin teruk plak... ingat makin nk baik... tp... huhuhhhuhu... sedih toi..!!!

harap2 esok lebih baik dari hari2 yg lepas... (tiap2 hari kata mcm tu tp tk berubah2 pon..) ... ntah la... kena ada anjakan paradigma nih... tapi seyes... esok mesti gi terawih punya arrrr... Gabbante..!!!!

Saturday, August 25, 2007

Merdeka..?


Assalamualaikum..

ehm... 2,3 minggu ni bz tol.. dah la kat umah kena berebut2 nak guna internet, nak pi cc mmg kompom malaih punya laa...

hehehehe.. tu baru mukadimah tuu.. ehm.. berbalik pada tajuk merdeka ni.. agak2 apa ek erti merdeka pada kita, pada diri sendiri, pada keluarga atau pada negara ke... kita sendiri pon sebagai remaja, apa sebenarnya erti merdeka?

kalo tgk dari sosial life, mmg nampak terang2 blum merdeka lg... apa saja yg masuk dari barat atau timur kita terima bulat2.. budaya? jangan cakap la.. apa lagi budaya kemerdekaan yg kita amalkan smp hari ni... demokrasi? ehm.. itu pon kita ambik dari barat.

kadang2 kesian tgk pemaju2, usahawan2, jenama2 tempatan kita.. yela, kita terlalu agungkan barat smp sanggup kata local brand tak berkualiti pada hal kalo kita tk support brand keluaran negara kita, sapa lg yg nk support... huhuhu... cuba tgk jepun, diorg amalkan beli barangan negara sendiri.. mmg dari segi kualiti tak dapat dinafikan yg keluaran jepun lebih berkualiti tapi konsep tu yang penting. pentingkan negara sendiri baru negara lain.

cuba kita renung balik diri sendiri kita, merdeka kah lg diri kita ni..? dari segi pemikiran, merdeka kah lg kita?? tepuk dada tanya selera...

hari tu ada ceramah kemerdekaan kat mitc ayer keroh. mula2 pg tu punya bersemangat nk dengar ceramah tp tgh hari dah cabut ikut tingkap tandas.. nak kuar dewan takbleh sbb wajib utk pelajar smp ptg... hehehehe... mana semangat merdeka ni!!! bknnya apa... cuma penat jer.. yela, nak exam lg.. tkt tk cukup time nk study... hak hak hak... kukuh ker alasan tuu.. huhuhuh..

Tuesday, August 14, 2007

Dizzzzyyyyy......


adeh... takdak mood nk taip dlm bi.. jadi hantam melayu dh arr...

minggu ni minggu yg memenatkan.. adeh.. penin penin... pikir manyak sgt kot.. minggu ni ada autoshow, pc fair, pertunjukkan udara, kayak grandprix, sukan komuniti hostel bunga raya dan... yg paling penting ada test CONTROL SYSYEM... huhuhuhuh.. tu yg memeninkan lg pala yg tgh penin ni.. serius cakap.. subjek ni la yg paling skit dpt 'outcomes'... ntah la.. mula2 still bleh caught out tp lama2...hurm.. "amender ar yg lecturer tu dok merepek kat depan tuu".. adeh.. makna kata... kena work hard skit la utk subjek ni.. tu pon nk kena ajar ker!!! adeh.. maki diri sendiri plak... dh la semlm 1st time tido pkul 9mlm... awainyaa... penin punya pasal laa.. adeh.. nanti rajin tulis lagi laaa...


Saturday, August 11, 2007

Futsal.. Futsal.. Density.. Velocity...

haii...




Futsal?? still can handle but about density n velosity... don't know why... maybe when da time i write this blog dat "words" are playing in my mind... ahakz.. too hard study thermo dude..


back to futsall.. huhuh.. last nite was da second time we play futsal for this week.. ahakz.. must trainning hard for this coming tournament next week at our hostel... but write bout futsal, still remember my last team when i'm at polytechnic... guess wat? our team had won open tournament in polytechnic.. 1st place from 32 team.. hurm.. no bad.. maybe luck.. maybe of skill... muahahaha.. exctlly, we join just for fun n want to hang around wit other friend but luckily for league to quater final then to semi final and lastly to final and WON... ahakz...
but now at UTEM.. i had new team and still finding bcos not enough 8 member yet.. now, 4 of my housemate are in my team.. they are also from my polytech... ahakz... anyone would like to make a friendly match wit us??? hehehe








Thursday, August 9, 2007



helloo.. and haii..





ehmm... just want to share bout my housemate dat i thing really cool and joy.. muahahakk


actually there are 10 guys in my house include my ,for sure... each of them had their own characteristic take make me wanted to laugh when i think bout it... :)





they are... jen jeng jeng...





1) Mr hakam - fun, what da $%&3, people can laugh when meet him


2) Shah irwan - wat da smart guy, had a nice smile, all gurlzz.. watch upp!!


3) Apai - ehm... rempit johor mari.. muahahaha.. just name a song, all song he know.. rock!


4) Li - our senior from this univsity.. cool, and steady.. look quiet but.. sometime.. hehehe


5)Jivan - da one and only indian in our house... damm good in english, our dictionary


6) Atiq - da owner of this pc.. ahakz.. and printer.. always play YM.. my classmate at poly


7) Jojie - my clasmate since in polytechnic. damm good in football and... riding bike.. ahakz


8) Apit - also my classmate frm poly till now in utem.. just buy a laptop.. now it bcome his second belover


9) Ejab - same like apit, atiq n jojie.. now till utem stil my classmate. his was takraw die hard fun.. muahahha.. saiko person.. funky?? y not.. lahanattttt...


10) Me ?? my self... ehm.. simple like always... hak hak hak..





dat all 10 guys in my house... from different class, different course, different country but same in one head... same in one head??? new words maaaa... my blog right? sukati arrr... hehehehe





Peace Off!!!





At last..!!!

Assalammualaikum...
huhuhuhu... penat..

ok2..

at last... my blog had being create least then 1 hour.. 1 hour? damm late.. don't know what i want to write.. just thank.. at last.. :) muaaahakhak...