Klik Sini Untuk Satu Kejutan..... nuff

~Followers Of mY bLog..~

Wednesday, October 10, 2007

Selamat Hari Raya Aidilfitri....



Assalammualaikum... ehmm... pejam celik pejam celik dah sebulan kita berpuasa ek.. tapi serius cakap mmg tak terasa langsung puasa ni bila berada di perantauan... mcm eden laaa... tapi yg sebenar2nya tido pon lepas sahur ( mayang subuh tau..) pastu bangun2 jer dah azan asar, mandi skit2 then go to bazar ramadhan... hahahaha... kalo mcm ni posa 10thn pon bleh... tu la ayat yg selalu keluar dari mulut budak2 umah nih... adeh... pedih2..

tapi tu bukan cerita yg eden nk kongsi skrang nih... tgk dh buka pekung di dada dah... adeh.. cerita yg sebetulnya ialah ttg pemakaian di bulan puasa ni.. skrang kalo pi bazar ramadhan tgk budak2 pompuan pkai baju... Ya Allah... bukan saja bleh kurang pahala posa tapi silap2 bleh hilang trus pahala tuu... memang la sekali tgk tu rezeki.. hehehe.. tapi kalo yg sekali tengok tu tak pejam2 pastu follow jer... konfom arr, hilang fokus posa nih... adeh.. kenapa ek?? ehmm.. laki pon lebih kurang jer... pkai short jer gi bazar... eden pon penah pkai jgk tapi sekali jer pastu kena sound dgn member trus blk ke pangkal jalan.. ahakz... kadang2 hairan jgk, diorg nih paham tak maksud sebenarnya di bulan ramadhan nih... maksud sebenarnya "menahan nafsu" tuu... maksud tu universal... tk bererti nafsu makan jer... ehmmm... tu la tanda2 akhir zaman kot...

haaaa.. tu baru ptg di bazar... dunia di mlm hari taktau lg... mlm sabtu kuar dgn bdk2 umh gi bazar mlm kat depan melaka sentral smp pkul 1.30 pagi then gi la ronda2 town jap... perhh... lalu jer depan kelab dangdut, makcik2 kat depan kelab tu pakat2 dok angkat tgn lambai2 panggil suruh pi kat diorg... nasib bek nek keta... tk kira lg bdk2 melayu yg mabuk kat depan Pure Club mlm tu.. tu dalam bulan posa tu.... huhuhuhu.. renung2kanlah...