Klik Sini Untuk Satu Kejutan..... nuff

~Followers Of mY bLog..~

Wednesday, December 31, 2008

Sinar.. Cahaya.. Hidup..


ehm...
hari berlalu pergi..
masa berjalan tak pernah berhenti
setiap saat sentiasa bergerak ke depan
alangkah bagusnya kalo masa bleh undur ke belakang..
tapi itu semua mustahil
Qada dan Qadar
kita wajib percaya
semua org ada ceritanya
setiap insan ada jalan hidupnya
aku?

aku masih aku..
sehari dua nih
tido tak penah nyenyak
makan tak penah lalu
seteguk air dah cukup mengenyangkan aku...
kalo bersendirian, terbayang seribu kenangan
buat apa pon serba tak kena..
tak penah alami mcm ni sebelum ni
sejak sehari dua ni jgk dada ni sering terasa mcm dihempap benda
nk bernafas susah, kena angin lg susah utk nk bernafas

mcm ni rupanya rasa bila kita kehilangan org yg tersayang... tercinta..
yg pasti hidup mesti diteruskan..
persoalannya.. mampu ke aku?


Tuesday, December 23, 2008

Sejenak....

sejak dua menjak ni...
kepala aku selalu penin2 lalat
blk keja jer trus tido
letih sgt la konon2 nya
kadang2 smp terlupa buat asar...
isk2.. syah.. syah..

hati berdebar2..
menanti saat tarikh keramat itu agaknya
kenapa mesti penting sgt tarikh itu..
adakah kerana hari tersebut membuat aku jadi mcm ni
kenapa.. kenapa...

aku tertanya..
setiap pagi pasti benda ini jadi persoalannya
aku perlukan kepastian
sebelum ni tk penah pon jadi mcm ni
sakitkah aku... perjalanan hidup masih panjang

pagi td aku mengeledah beg galas aku...
beg yg aku bawa setiap kali pegi kerja..
beg yg menyimpan segala maklumat berkaitan kerja
akhirnya aku terjumpa sekeping kertas..
kertas yg menjawab segala
segala persoalan sejak dua menjak ini
kertas yg aku terima 2 minggu yg sudah
kertas yg aku hampir lupa..

rupanya jawapan mmg pada kertas itu..
ia tertulis...
KILANG AKAN SHUT DOWN SELAMA 11 HARI BERMULA 25HB DEC 2008...

cutiiiiiii.... beshnyaaaaaaaaaa......

Saturday, December 13, 2008

Dapat pRojek Lagii....

salam...

mcm biasa la aku... seminggu skali baru nk update blog.. ntah kabar angin kat umah aku nanti mak aku nk tukar pi streamix wireless plak sbb adik dgn bapak aku nk on9 dari bilik masing2 guna laptop diorg.. so aku ikut jer la... tk merugikan aku pon... kalo la kabar angin tu btul maka rajin la aku update blog nih... hehehehe

ok berbalik pada tajuk kali ni... haaa... sebelum ni aku ada bg tau kata masa praktikal ni aku ada satu projek kena wat kan... then masa tgh go on dgn projek tu, tiba2 jumaat lepas boss panggil plak.. aku dpt lg satu projek iaitu "inspection after annealing"... tp nasib bek la projek ni aku join venture dgn bdk praktikal sorg lg dari Unimap nama Tan.. bleh la dia ajar aku skit... dua2 tajuk tu mmg tkder kaitan langsung tapi objektifnya tetap sama iaitu nk reduce cost.. huhu.. baru terasa skit keadaan kerja yg sebenarnya..

sebenarnya tujuan projek ni ialah aku kena inspect semua part yg kuar pas proses annealing dan tapis part2 yg ada defect sebelum masuk final inspection.. tujuannya nk rekod sbb dan kesan defect tersebut supaya langkah2 yg perlu diambil utk kurangkan defect... ingat dalam industri.. setiap scrap adalah DUIT...!!! HEHEHEHEHE...

Sunday, December 7, 2008

Aku dah Kerja..!!! hehehehe

aku dh kejaaa

tgh keja ni.. check defect

wat report jap


assalammualaikum...

lama tol aku tk updated blog nih.. sejak2 blk ke penang nih.. hehehehe
bkn tkmo update just skrang ni aku dh keja, tgh praktikal skrang kat perai di kilang nama Schott Glass Sdn Bhd so mlm plak letih nk rehat, jadi tkder la masa nk updated.. ni pon cuti sabtu ahad baru aku on9 jap..

ok citer ttg kerja ar... aku hari pertama keja dh dpt projek... aku dpt tajuk BASO RETURN ANALYSIS.. huhuhhuhu.. apa kebenda tu ek... hari kedua baru aku discover ttg projek aku tu selepas aku tgk discovery channel.. ahakz.. pinjam ayat nabil.. rupanya projek aku ttg return projek defect dari company taiwan nama Baso..

kt tmpt praktikal aku tu.. aku sorg jer melayu, yg len semua cina n india yg buat praktikal situ tp worker majoriti melayu ar.. baru 1st week... kalo diikutikan tkder keja pon tp aku saja pi cari keja... yela tkkn nk dok sana... lupa nk bg tau... aku di tempatkan di department QA... ahakz...

Thursday, November 27, 2008

Tagged by Suezack...


this tag is about workstation..
take picture at ur work station.. then upload it...

result...

ni la work station aku.. kat esso seberang jaya.. men wireless
hehehehe

next persons that i want to tag:

eim
anis
naz
sheila
jamie

Hutan Lipur Ulu Paip...

Ulu Paip

adik2 aku... cari port dulu nk lepak

abah aku dok tgk burung merbau... minat sgt tu..

ni la mama i... possing? no.1... hehehehe

kami tgh berendam... ahakz



assalammualaikum...

hollaaaa.... bertemu.. 1st skali nk bg tau.. aku dh ada kat penang... suka tk? suka la... ahakz..
ni nk crita la skit... dh semua adik bradik aku blk cuti nih.. mak aku plan la pi mandi kat sedim.. lgpn dia pon dh ambik cuti.. so pada 26hb 11 yg lalu kami pi la sedim.. on da way tukar plan plak nk pi mandi kat ulu paip sbb dgr kata kat sedim air deras a.k.a air laju ar... lgpn musim ujan kan..

masa on day way pi pondh ujan, nasib bek la smp jer kat sana tk ujan... bgs la..
smp jer... usha port dulu... tgk ada pondok baik punya... kita pon check in out.. cewaahhh..
then tambah melengahkan masa... aku selaku abg sulung pon trus terjun arr... duuusshhhh.. air berkocak.. ahakz... diikuti adik2 aku yg len...

conclusion nya... cepat tol penutup ek.. bgs la ada aktiviti mcm ni.. bleh mengeratkan silaturahim antara ahli keluarga aku... yela.. seblum2 ni.. umh aku tinggal mama, abah dan adik bongsu jer.. yg len semua blajar jauh.. aku melaka, adik aku sorg lg terengganu..

apa2 pon... kita enjoyy!!! ahakz..

Saturday, November 22, 2008

goodBYE....

ehmmm... hari ni semua kwn2 di rumah sewa aku pulang ke kampung halaman masing2... lps industry talk td semua pakat dok beransur2 pulang la... sorg demi sorg.. bermula dgn si hayat hayat cinta, di ikuti dgn si nas, ejab dan lep si tok batin.... tk lama kemudian ash mengikut langkah mereka... tinggalkan skrang aku, epoi, ayit, fan, midi org laut dan fifi...

mlm ni aku, ayit dan epoi plak berangkat pulang ke penang... huhuhuhu.. tinggallah 3 org jer kat umh... sebak sedih pilu tapi kehidupan perlu diteruskan... abis tu, tkkn tkmo buat praktikal kot.. adehh.. 1hb 12 ni semua dh mula kerjaya masing2 di kilang atau syarikat masing2... membawa haluan sendiri.... dan akan bertemu semula pada bulan 6 or 7, tahun depan plak... byk perubahan dari segi fizikal dan mental akan berlaku nanti... kita sama2 lah tunggukan... yang pasti, ukhwah persahabatan itu tetap diteruskan... sekali kita berkawan, sampai bila2 kita tetap kawan..!!!

yg pasti... umah tk kemas lg.. mengamuk la tuan rumah nanti... hehehehehehehe..

Thursday, November 20, 2008

Hari ini... berlalu.. tak mungkin berulang lagi...


huhuhuhuhu.... "mcm nangka busuk jatuh.." ha tu la kata2 yg kuar dari mulut fan dgn ejab bila aku tergolek kat depan umh jiven tadi lepas terpijak bola gara2 nk tunjuk skill la konon2 nya... waaaaa... luka tuuuuuu... kalo jatuh besa2 tkper la... ni tersembam trus ke lantai yang agak2 keras jgk jika di hentak kepala... huhuhuhuhu.... tapi tkper, hidup mesti diteruskan... perjalanan masih jauh...



yaaaa... setelah 3 hari tido pkul 6.30pagi wat benda alah ni
akhirnya siap jgk report tools design ni
adehhh...
tu pon kena ceramah jgk masa presentation semlm
adehh..
hidup ini bkn mudah
hidup ini bkn sesenang memicit butang utk ber'sms'
kalo la senang menjadi manusia ini..
lembu pon nk jadi manusia jgk...

huhuhuhuhu.. apa ko merepek ni syah!!!!

Monday, November 17, 2008

Tagged by Adah...


LAW & ORDER

ONE:


take a recent pictures of yourself or take a pictures of yourself right
NOW!!

~setel dah~

TWO:


don't change your clothes or fix your hair.. just take a pictures!!

~adeh.. baru blk meeting KEREX UTeM~

THREE:


post that pictures and no editing

~ nk edit pon tk sempat... waaaaa~

FOUR:


post this instruction with your picture

~dah buat... adehh~

FIVE:


tag 3 people to do this

Eim
Anis
Suezack




Sunday, November 16, 2008

Torres dah kembali - The Reds


setelah lama di rehat kan... tapi tk la lama sgt akhirnya Torres kembali ke premier league.. huhuhu... walaupon semlm dia tk jaringkan gol masa lawan dgn bolton tapi dia assist la jgk yg bleh menyebabkan gerrard score gol yg kedua utk Liverpool.. mmg la tkbleh nk pesta gol mcm Man U atau Chelsea tapi tk la kalah mcm Arsenal kan.. ahakz... keane plak tk perform dgn baik semlm.. kecewa la skit aku... tapi kuyt tk penah nk hampakan aku lg.. ahakz... suka tol la tgk pemain belanda sorg nih... apa2 pon.. minggu depan nk jumpa Fulham.. harap ada peningkat arr...

bola tu bola jgk... report design tool tk siap lg nih... aiyakkk...

Kuyt masa menjaringkan gol pertama semlm

Friday, November 14, 2008

aiyoyoyo.. tag lagi... :p

ini lagi satu kes lg.. bgn2 jer sebelum pi sembahyang jumaat kena tag lg... hehehehe

tag dari sheila

1. what is the relationship of you with her?

~part of my life

2. your 5 impressions toward her?

~caring
~so cuteee
~ sweet
~determination
~faithful

3. the most memorable things she had done for you?

~accept me to be part of her

4. the most memorable things he have said to you?

~ "love u so much tau.. sgt2"

5. if she becomes your enemy, you will..

~ minta simpang la... tkmo2

6. if she becomes your enemy, the reason is?

~ntah la... never be kot.. ahakz

7. the most desirable thing to do on her is?

~ always be together

8. the overall impression of her is?

~really love her ( tuhan berkatilah hubungan kami)

9. how do you think the people around you will feel about you?

~tak kenal mesti ingat aku tak banyak cakap
~suka gelak
~kaco org, pantang tgk kawan2 senang

10. the character of you for yourself is?

~alang2 menyeluk pekasam, biar sampai ke panggal lengan
~nk seribu daya, taknak seribu dalih
~sentiasa pandang ke depan


11. on the contrary, the character you hate of yourself is?

~sensitif...
~panas baran - dgn org yg aku tk rapat jer
~cepat melenting - kalo melenting, sapa pon kena.. ketua ke, bos ke, just family jer tk
~suka 'paku' org..

12. the most ideal person that you want to be is?

~sapa2 yg berjaya.. semua nk jadi mcm diorg

13. for people that care about you and like you, say something about them?

~thank you very much
~bersyukur pada illahi kerana diberi peluang utk kenal anda semua


ok... jam dah menunjukkan pukul 12.50 tgh hari.. bersiap2
nk pi mayang jumaat
tech com 2 tk study lg nih
esok exam.. waaaaaaa

Thursday, November 13, 2008

Tagged by Naz...

adeh... bangun2 jer dari tido (pas magrib) tertiba
kawan aku si Syahinaz tagged aku...
tergaru jgk pala nih... apa yg di tagged nyer
rupanya nih la dia....



skrang ni disebabkan aku telah di 'tagged'.. maka aku kena crita 7 perkara pelik tentang diri aku.. aiyooo... tk penah dibuatnya org... tp perjalanan harus diteruskan... ujan semakin lebat, aku semakin mengatuk... tp bila dipikir2 blk, dh lps magrib dah pon.. isk isk

7 perkara pelik tentang diri ni...

1. aku ni jenis otak seminit
- nk wat apa kadang2 tk pikir dulu, rasa nk wat trus on jer
- tk penah pikir pro n contra, dh buat baru pikir
amaran: dont try dis at ur life..

2. suka senyum sorg2
- mesti org ingat aku gila kan
- tapi tu la aku
- tgk benda menarik, touching ckit, tgk bdk2 comel, tringat zaman lampau,
konfom aku senyum sorg2 punya..

3. suka wat lawak bangang
- haaa.. ni sifat payah nk berubah
- keja nk melawak ja
- buat keja tk penah nk serius
- kadang2 keja serius pon jadi lawak
- lawak tu slalunya jadi spontan jer

4. suka layan perasaan
- ini buat tabiat tapi terbiat.. terbiat nk mamp...
- kalo boring ker, tension ke, sedih, duka, happy skali pon,
konfom aku gi layan perasaan punya...
-ambik angin sorg2, konon2 romantik ar tu... ahakz

5. suka "paku" org a.k.a perli a.k.a kutuk member
- haa.. tu pon terbiat bkn tabiat ek..
- aku pantang ada point jer, konfom paku kwn2 punya...
bak kata fan, paku keliling.. ahakz..
- tp aku paku tk la smp mkn dlm punya... atas angin jer.. hahaha

6. tido magrib2
- mcm tadi.. cth paling baik
-adehhh.. ntah la.. letak2 pala jer padam
- masalahnya waktu len tk plak... kena ubah nih
- nasib bek mayang tk tinggal.. cewah..

7. suka bergambar...
- pantang ada org ambik gambar, konfom aku nk masuk
-masalahnya bkn kamera aku tuuu.. ahakz
-asal ada jer org pegang kamera, aku suruh ambik gambar..
tapi tangkap gambar ramai2 ar...

sebenarnya byk lg benda pelik ttg diri aku nih... tp nk crita semua mmg tk cukup arr.. ahakz.. tkper2.. apa pon jap aku nk tagged kwn2 aku yg len plak... huhuhhhhuh.. antaranya ialah:

eim
sheila
anis


Monday, November 10, 2008

Liverpool 3, West Brom 0



huhuuhhuuhuh.....

akhirnya dapat jgk aku tgk performance yg mantap dari Robbie Keane nih... hahahha... slalunya dia 'assist' ja setiap kali gol.. ahakz.. bkn saja sebiji tapi dua biji dia sumbat gol sabtu lepas... hahahaha.. yang paling aku seronok ialah bila machester united kalah dengan arsenal... hahahhaa.. aku dah agak dah... mmg kena ar diorg mlm tu... yang paling best dapat tgk muka Fan bila dia blk dari subaidah... hehehehehe... best mmg best... alasan dia bgi, yela lawan dgn west brom.. huhuhuhu... tk bleh trima tol la...

Saturday, November 8, 2008

Dinner D'Village...!!!

dok lawan tolak sapa yg nk berucap.. isk2

melantak...

dah penat bekerja di pangkor.. skrang mkn la




assalammualaikum....

huhuhuhuhhuh.. 1st skali aku nk bg tau... perhhh.. aku tkbleh nk jwb paper metrologi arr... wachaaaaaaaaa...... adehhh... dh la 6 soalan jwb 4 jer.. dlm 4 soalan tu bkn semua nyer aku paham... adehhhh... tekanan... stress.. keciwa.. aduyaiii..

tkperla.. usaha dh usaha dh.. tinggal nk tawakal jer

tp tu bkn crita yg aku nk story moly kat sini.. aku nk crita ttg mlm tu aku ada dinner kat resort D'village... mkn2 kat resort ada cuming pool lg.. tq la adli krn jemput kami ni yg hanya fasi2 jemputan jer.. hehehehe.. mkn jgn cakap la... mcm2 aneka warna jenis lauk pauk saut semua ada la... bufet kan... so tambah la byk mana pon.. bayar mcm tu jgk... huhuhuhu...

sebenarnya dinner ni utk perhargaan la kpd semua ajk dan fasi yg terlibat utk kem explorasi kat pangkor haritu... ada baget lebih... kita wat mkn2 la... tkkn nk melancong plak kan.. tgh final nih.. apa2 pon thank la peda sbb sudi invite aku dari jadi fasi hinggalah ke mkn2 nih...


p/s: kepada semua yg gi dinner tu.. harap dpt jumpa lg di kem2 akan datang...


Thursday, November 6, 2008

EsoK Paper METROLOGI... arrgghhh...


huhuhhuhhuu.... hint dh dpt tp kenapa masih rasa byk lg yg nk kena study nih???? huhuhuhu.. ada hint pun mcm still byk jer lg part2 nk kena study.. wachaaaa... adeh... nota dah wat, tutorial dh buat jgk... apa lg ek.. risau jgk metrologi nih... walaupon ada basic masa kat poli tp kat sini lagi detail maaaa... adehh... tkper2, ptg ni cover 2 chapter, mlm ni lagi 2 chapter.. esk pg 1 chapter... then wat revision blk la semua yg dh study.. wah cakap mcm bleh jer.. adeh... apa2 hal pon.. jia yo jia yo!!!!

Tuesday, November 4, 2008

Setellll... Industri engineering....!!!!

fuh.. setel jgk satu paper iaitu paper i.e a.k.a industrial engineering. Adehh... lega.. tinggal 5 paper lagi... Chaiyok2!!

huhuhuuhu.. harap2 dpt score ar paper nih.. dah la subjek ni jer yang ada basic yang kukuh sekukuh bangunan di pasak ke bumi.. perh.. ayat nk mantap.. tapi tu la kenyataannya... subjek ni aku dah ada basic masa kat poli dulu.. no wonder la aku agak mantap dlm subjek nih... (mantap?? define plzz..)... kah kah kah...

dulu kat poli puan shahrizat ajar subjek nih... bgs lecturer tu.. dia ajar dari kita tk paham smp kita paham.. tu la org kata, nk jadi tenaga pengajar ni kena ada minat.. bkn sekadar isi tempat kosong jer sbb dh tkder kerja... bkn mudah nk jadi pendidik ni.. niat kena ikhlas, hati kena jujur, sabar kena byk... masa kena berkorban.. cewah.. tertiba jer timbul perkataan2 tu semua dlm pala otak aku nih..

apa-apa pon.. jumaat ni ada lagi paper metrologi... wachaaaaaaaaaa....

Sunday, November 2, 2008

Liverpool kalahhhh.... waaaaaaaaaa......



arrrrkkkk..... "goallllll..........." tu la kata2 dari aku bila minit ketiga jer mula game Kuyt dah masuk kan goal ke gawang tottenham... perhhh... aku sorang jer y bangun angkat tangan tanda gumbira... tgk kiri tgk kanan semua diam jer... waktu tu dh rasa len mcm jer kat subaidah... adehh... then trus sambung blk tgk game... tgk punya tgk smp la si carragher defender utama liverpool pi bg own goal plak.. adehh... waktu mmg kecoh ar satu subaidah... rupanya bro bro dgn mamat2 yg dok ramai2 kat belakang tu mmg nk tgk liverpool kena mlm tu.. tu yg berteriak sakan tu bila liverpool kena own goal.. adehh... then sambung plak layan... layan punya layan... tgk2 nk dekat2 abis game, tottenham goal lg hasil dari pavlyuchenko... waaaaaaaaa.... dah dah... aku stop kat sini jer ar... sadih sadih... kalah 2-1... waaaaaaaaaaaaaaaaaaa......

Friday, October 31, 2008

Di satu malam di GADEK... huuuuu....

Tibanya di Gadek...

keadaan di dalam kawasan itu..

budak2 ni tgh betting sapa bleh hold paling lama dlm tub ni..

nak masuk badan.. panas.. rendam kaki dulu..

ash dgn ejab dah full body dalam kolam dah..

fifi terlentang keletihan... panas.. panas..



hollaaaaa.... salam... adeh..

haaa... mlm tadi aku dengan bdk2 umh aku gi mandi kat kolam air panas kat Gadek alor gajah.. kalo tk silap aku la... sbb aku bkn org melaka so tk brapa nk tau sgt la nama2 tmpt bersejarah nih.. ahakz.. kitorg gi dlm pkul 12.30 pagi la pas semua tgh tension wat repot tiba2 dgn otak seminit nyer trus plan gi gadek.. nk mandi air panas la.. nk buang toksik la.. adeh.. mcm2 la.. aku pon terpengaruh dgn aruhan yg teraruh lalu menyuruh diri ini mengikuti jua aktiviti malam2 buta nih... ahakz...

kami pi dlm 2 biji keta.. satu keta midi, satu keta fifi... pi mcm nk race tu.. punya laju la... adehh.. akhirnya sempurna.. eh silap tu lagu malique feat m.nasir... akhirnya sampai jgk kat gadek... mandi punya mandi smp berwap badan noh... isk2... mula2 nk kena panaskan kaki dulu... mana bleh turun trus... bleh bakar woooo... setgh jam rendam kaki baru ada 'bran' nk turun badan tu pon seksa jgk ar... hehehehe... dh abis semua terlentang sbb guna tenaga yg byk masa mandi, kitorg pon blah ar dlm kol 2 pagi mcm tu... gi minum2 dulu..




p/s: aku sedang menanti kwn2 yg baru nk siap2....

Thursday, October 30, 2008

OPEN house kat rumah JEEVAN... happy devali..!!

ni la jeevan des...

suasana tgh ambik lauk

aku dgn atiq tgh melantak


assalammualaikum...

hollaa... bertemu lg.. cewah.. ahakz..

ok.. mlm ni aku nk story moly lg ar.. sbb ada event skit berlaku harini.. harini aku dan bekas budak2 umah kat hostel dulu gi beraya kat umah jeevan.. da one and only indian boy in my house last sem and last last sem... ahakz.. bagus jeevan nih, pandai, smart, dan mcm2 lg ar... dulu aku blajar jepun hari2 pi klas dgn dia lah.. ahakz.. by da way, kitorg satu fakulti but lain2 kos ar... huhuhuhuhuh

ok.. crita ttg hari ni plak.. ok harini kitorg gi beraya devali kat umah jeevan. Gerak dalam pkul 12 tgh hari la pas berkumpul kat umah fiq. Pi dalam 5 biji keta sbb bdk2 pompuan klas jeevan pon ikut skali... then kita gerak la ke SEREMBAN.... ada la dlm 1 jam mcm tu... bawa keta mcm nk race diorg nih.. pala tol!! ahakz..

sampai umh jeevan, mak bapak dia jemput makan kuih2 dulu.. maruku?? konfom ada punya. kebetulan harini bufday anak kakak jeevan plak... kita sekali harung ar.. ahakz.. dpt jgk rasa kek.. then pastu mak dia buat nasi kuning dgn tosai.. perhh.. lauk dia mmg sedap ar.. aku sendiri pon tambah 2 kali maaa... nk ngaku malu ni.. ahakz... apa2 pon.. jeevan, thanks a lot k...

Wednesday, October 29, 2008

DECON 2008 - Design concurrent 2008

DECON 2008 - HOTEL AVILLION LEGACY MELAKA

dalam dewan...

lecturer aku - en Radin dok present projek dia

waktu makan laju jer ek..


salam....

adehh.. setelah beberapa hari tak menulis or menaip kini aku kembali... kah kah kah... gelak jahat nih..

hari ni genap lah 2 hari aku gi dgr DECON 2008 kat hotel avillion legacy kat melaka.. huhuhuhuuh.. semua bdk klas aku wajib pegi.. siap ambik kedatangan tu, then dah dgr blk nanti kena wat report la ttg conference tu. Best la jgk tgk leturer2 kita present projek diorg, then ada jgk pelajar dari university dari myanmar pon dtg present jgk.. pendedahan yang baik la utk kami sebagai pelajar2 dari jurusan design in manufacturing nih... ahakz..

Thursday, October 23, 2008

Open House kat umah Eiimmm

eimm... 'the open house' gurl


yang baju unggu tu 'bufday boy' tuuu...

dah kenyang makan.. diorg santai ar

'time' makan laju jer semua...


aku? minum jer.... cewah!

"huhuhuhuhuhu.... kenyang bangat".. tu la kata-kata aku pada epol masa dlm keta pas gi open house kat umh eim tadi.. aku makan tambah sampai 2 kali... yela makan nasi briani lauk ayam masak merah, kuah gulai siap tembikai potong dgn air tembikai lg... mana bleh tahan... dah la ptg td melantak makan megi goreng jer.. ahakz... tak bleh tahan...

hari ini lepas plak gi mkn2 sambut bufday ejab.. dia open table... spatutnya kami yg open table.. ni terbalik plak.. tapi kami 'tong'2 duit la beli kek kat ejab..

apa2 pon.. utk mlm ni.. aku nk ucap trima kasih la kat eim sbb sudi jemput kitorg gi open house kat umah dia... mmg puas hati la... mkan mmg besh... tambah2 free plak...

Friday, October 17, 2008

Minggu yg meMENATkan....!!!!


3.00 pagi - waktu ni semua org dh lena.. aku jer tgh berJAGA wat kerja

letih2.. smp dlm klas pon dok wat kerja lg

fuhhh... minggu ni jer byk tol kerja kena summit dan siapkan.. tido tk lebih dari 4 jam setiap hari ni... letih bangat... antara yg kena antar harini ialah report ergonomik dengan report playground...

dengar mmg skit jer kan... tapi tu semua report standard PSM tau.... paling kurangb50 page tu wajib ar... adeh... ehmmm... susah dahulu senang kemudian... tp ni dok nmpk mcm tk senang dh nih... ahakz.. nasib baik buat dlm kumpulan... kalo buat sorg2.. mmg sakit ar... huhuhuhuhuhuh...

tkper2... moral up skit la... chaiyok2 syah El Nino...kah kah kah...

Monday, October 13, 2008

Suasana di Pangkorrrrrr.....


makan...

makan kena masak tau.. tkder katering

snorkling dgn 'anak2' buah aku...

waktu LDK malam

kami tido dorm, peserta tido khemah jerrr

Geng-geng fasi yang 'agak' bahaya nihh...

hafizul tgh dok briefing skit

ketika tiba di jeti pulau pangkor

akhirnya setelah 3 hari ke pangkor, alhamdulillah aku pulang jgk ker rumah sewa... hahahahaha... mcm2 pengalaman la yg aku dpt... dpt kwn baru, junior baru, adik2 baru... suasana baru... dan mcm2 lagi ar... tkkn nk tulis semua kot... aduyaiiii...

perjalanan bermula pada mlm khamis lepas, sampai lumut pagi jumaat dan pulang dlm pukul 3ptg ahad... sampai UTeM dlm pukul 12mlm ahad laa... penat la jgk tapi bila pikir ttg pengalaman tu seronok la jgk...

byk ramai la jgk kita tgk kat budak2 ni.. yela jadi abg fasi kan aku.. hahahahaha... dulu jadi fasi len, ni fasi len... kerja dgn len org len ragamnya... tspi yang penting semua enjoy di Pangkor Island... waaahh..!! ahakz...

ni aku nk kongsi lagu ni...

Shahibul Hikayat
wal pulut wal duriani
mula-mula, mula-mula
mula-mula, ana parangi
belah-belah, belah-belah
belah-belah ada isi..

wal shakar wal santan
dalam pinggan gaul-gaulan
chapuak! chapuak!
chapuak ke muluti

3 pinggan, ana makan
sakit perut ana pergi jamban
3 bungkus, ana kebas
sakit perut ana pergi jamban...


ni plak lagu persembahan malam tu..

cantik-cantik pulau pangkor
cantik lagi wajah sayang aku
biru-biru laut pulau pangkor
tengok dari jauh hati saya rindu

explorasi nama program ini
hari raya tema malam ini
jangan lupa chapuak kemuluti
selepas ini kita akan nyanyi

kami semua dari kumpulan fasi
sekian sahaja persembahan kami
salah silap harap dimaafi
lain kali kita jumpa lagi...