Klik Sini Untuk Satu Kejutan..... nuff

~Followers Of mY bLog..~

Friday, June 27, 2008

tamAT suDah program kEpimpinan...

Kucai, ejab, pian, aku... - fasilitator mhs 2008/2009

Semasa taklimat dan ceramah di dewan Samudera Resort


huh... tamat sudah program kepimpinan fasilitator minggu haluan siswa kat samudera resort.. program yg berlangsung selama 5 hari bemula isnin lepas sampai ke hari ni jumaat telah tamat. byk jgk la yg aku blajar kat sini. input tu akan aku gunakan semasa mhs akan datang nanti... huhuhuhuhu..

byk ilmu yg aku timba di program ni, aku dh bleh bercakap di depan khalayak ramai tanpa rasa segan, tk tkt nk suarakan pendapat atau membincangkan sesuatu isu dan bleh mempertikaikan sesuatu yg aku rasa tk tepat.. ehm... ehm.. selain itu jgk, aku dpt kenai ramai org, ada yg sebelum ni kita hanya tgk dari jauh jer tp skrang dh jd kamcing pastu dpt buat byk member2 baru... yela utem ada 3 kampus, bdk2 lektrik dok kampus induk, yg len dok kampus industri jadi jarang la berjumpa tp bila pi program ni dh bleh kamcing dgn bdk2 lektrik yg len... hahahahahaha...

yg paling tk dpt lupa... ialah mlm persembahan... gila ar... 1st time aku buat persembahan spontan jer... just bdk2 group aku bg charakter trus lakon kan watak tu... tapi thank la pada group 6, korang mmg besh ar.. syg pic diorg tkder... huhuhhuhhuuh...

Sunday, June 22, 2008

wawawawawa.... buhsannyerr..


adeh... borinknya.. tktau nk watpe rini.. adeh..

ptg ni pkul 2.30ptg kena gi HEP utem sbb ada pemilihan fesi... so dari pagi smp skrang tktau nk watpe la... tkkn tgk tv jer... nk kuar malas plak rasanya.. huhuhuhu.. member aku si ejab tu dh blk pagi td.. lega la skit, tk la borink sgt dok sorg kat umh ni... nk mkn plak tk terasa lapor lg.. semlm tgk bolakedah belasah selangor sampai 3-2... mantap tol... ni nk pi utem rasa takut pon ada segan pon ada. tkperla, kalo ada rezeki ada la... tp besh tol la sem dpn, ramai kwn2 aku dpt utem... dulu 1 klas tapi skrang dh jd junior aku.... kekekekekeke..

Saturday, June 21, 2008

Di RumAH sewaaaaAAa...


hari ni hari pertama aku kat umh sewa ni.. baru sampai semlm. nek moto dari penang tu, penat bangat dowh.. ahakz.. borink la plak, ingatkan member aku ada, rupanya dia pi kl plak... tinggal la daku dlm kenangan kat umh nih... huhuhuuuhu.... nasib baik dpt wireless 'cemei' dari MITC, bleh jgk on9 skit.... nk tgk tv pon siaran kadang elok kadang tak... huhuuhuhuhuh...

ni masa aku tulis blog nih aku mana mandi lg nih... hahahahahaa... mkn pon blum, dh tgh hari ni.. dok depan laptop ja. mcm malas ja nk kuar mkn, jap pi tgk apa ada dlm peti sejuk... cewah, mcm byk barang plak... huhuhhuhuhu... aku blk awai ni pon sbb ada pemilihan fesi MHS, kalo tidak mmg tk blk lg pon... dok umh btul noh lg besh... duit pon tk payah kuar.. ni dok pikir nk mkn apa la nih... huhuhuuuhuhu...

besh!!! nubhan...!!!



dok umh taktau nk buat apa, aku layan lagu nih la.. besh jgk.. layan... aku bkn suka kt org dia, nanti org lain kata aku gay plok... hahahahahaha.. aku minat kat sora nubhan jer.. serak2 basah.. besh.. mcm penyanyi kegemaran aku iaitu Letto... hahahahahahaha.. semua lagu dia menusuk jiwa lara tergendala sediakala manakala woooo.... ahakz... gelak ar, aku gelak nihh...

Monday, June 16, 2008

Cuti Dah nak abissSSS....


huhuhuhuhuhhu..

pejam celik pejam celik dh nk abis pon cuti... jumaat ni blk melaka dh... waaaaa... mcm malas jer nak blk sana... btul kata org tua2... hujan emas di negeri org, hujan batu di negeri sendiri tapi lebih baik di negeri sendiri... sambil2 tu ambik emas kat negeri org, bawa blk ke negeri sendiri... tol tk? ahakz...

nak blk melaka ni pon sbb ada interview utk jadi fasilitator utk MHS minggu haluan siswa sem dpn... ikut2 mmg tkmo pi, yela nk jadi fasi pon kena interview... padahal aku tgk masa aku baru masuk dulu2, fasi2 byk yg tk buat kerja jgk... isk2.. tapi disebabkan aku dh antar borang fasi jadi aku pi la interview tu... kalo nk ikut2 kan dlm 7hb julai ni baru sem baru aku bermula... tp 20hb jn aku dh blk.... waaaaaaaaaaa..... mcm malas jer... redah jer.... adeh.. :p

Saturday, June 7, 2008

Berjumpa Kembali.... minyak NAIK lagi..!!!



Assalamualaikum.... huhuhuhuhuh

adeh.. lama btul tk tulis blog nih... tapi buka friendster ada masa plak.. hahahahahahaha.. bkn malas tapi bz skit... buka frienster tk bz pon ek.. adeh.. sendiri tanya, sendiri jawab plok.. apa kes... apa2 pon bkn ttg malas aku nk story moly nih... sebenarnya, nk luah ttg isu minyak nih.

bagaimana ek cara nk save minyak nih ek... ntah la byk org suruh guna NGV sbb bila kita guna gas asli ni secara tk langsung kita bleh jimat beberapa ringgit... seliter ada la dlm Rm0.68 sen jer.... ntah la... tp kalo nk banding dgn seliter petrol smp RM2.78 sen... beza byk tu.. yg menjadi masalahnya plak bila ada org kata yg kalo guna enjin NGV ni kadang2 bleh datangkan problem kat enjin kita dan kos utk nk start guna NGV ni tinggi skit... yela nk tukar enjin petrol gi gas asli... ingat murah ker... walaupon aku ni 'mat ket'... hahahaha suka2 aku jer declare kan diri sendiri mat ket, tp bg aku guna petrol bgs lg la sbb tu hanya teksi jer kat malaysia ni yg guna NGV... sbb enjin yg telah dicipta khas oleh syarikat2 permotoran... permotoran ek bkn perparitan plak.. hahaahahaha... ok2 sambung blk, enjin2 tersebut mmg telah dicipta khas utk petrol jadi kalo kita pandai2 modifite kang mmg bleh mendatangkan keburukan pada enjin keta kita.. so apa pon kena la minta pendapat mekanik2 yg bertauliah arr... gua pon bkn bidang automotif sgt... harap dgr cakap org dgn membaca jer.. tp dlm dgr cakap org pon gua ada wat research jgk... huhuhhuhuhuh....



kalo nk tgk kan., negara kita la minyak paling murah skali kalo nk banding dgn negara eropah dan asia barat walaupon naik 0.78 sen.. ntah la... tapi naik tu byk sgt tol tk... dulu 2 sen, 3 sen, pastu last punya 30 sen.. skrang tup tap ha ambik ko 78 sen... ehhmm... apa2 pon aku bersyukur ar sbb walaupon byk sgt org dok buat bantahan la, demotrasi la.. tp negara kita tetap aman... sama2 la kita doakan semoga masalah ini dapat diselesaikan dgn baik, maksud aku agar pasni minyak tk la naik byk sgt harga tu... gua pon nk kawin jgk..!!! hehehehehehehe... ingat2 dan selamat beramal!!!..