Klik Sini Untuk Satu Kejutan..... nuff

~Followers Of mY bLog..~

Friday, October 31, 2008

Di satu malam di GADEK... huuuuu....

Tibanya di Gadek...

keadaan di dalam kawasan itu..

budak2 ni tgh betting sapa bleh hold paling lama dlm tub ni..

nak masuk badan.. panas.. rendam kaki dulu..

ash dgn ejab dah full body dalam kolam dah..

fifi terlentang keletihan... panas.. panas..



hollaaaaa.... salam... adeh..

haaa... mlm tadi aku dengan bdk2 umh aku gi mandi kat kolam air panas kat Gadek alor gajah.. kalo tk silap aku la... sbb aku bkn org melaka so tk brapa nk tau sgt la nama2 tmpt bersejarah nih.. ahakz.. kitorg gi dlm pkul 12.30 pagi la pas semua tgh tension wat repot tiba2 dgn otak seminit nyer trus plan gi gadek.. nk mandi air panas la.. nk buang toksik la.. adeh.. mcm2 la.. aku pon terpengaruh dgn aruhan yg teraruh lalu menyuruh diri ini mengikuti jua aktiviti malam2 buta nih... ahakz...

kami pi dlm 2 biji keta.. satu keta midi, satu keta fifi... pi mcm nk race tu.. punya laju la... adehh.. akhirnya sempurna.. eh silap tu lagu malique feat m.nasir... akhirnya sampai jgk kat gadek... mandi punya mandi smp berwap badan noh... isk2... mula2 nk kena panaskan kaki dulu... mana bleh turun trus... bleh bakar woooo... setgh jam rendam kaki baru ada 'bran' nk turun badan tu pon seksa jgk ar... hehehehe... dh abis semua terlentang sbb guna tenaga yg byk masa mandi, kitorg pon blah ar dlm kol 2 pagi mcm tu... gi minum2 dulu..




p/s: aku sedang menanti kwn2 yg baru nk siap2....

Thursday, October 30, 2008

OPEN house kat rumah JEEVAN... happy devali..!!

ni la jeevan des...

suasana tgh ambik lauk

aku dgn atiq tgh melantak


assalammualaikum...

hollaa... bertemu lg.. cewah.. ahakz..

ok.. mlm ni aku nk story moly lg ar.. sbb ada event skit berlaku harini.. harini aku dan bekas budak2 umah kat hostel dulu gi beraya kat umah jeevan.. da one and only indian boy in my house last sem and last last sem... ahakz.. bagus jeevan nih, pandai, smart, dan mcm2 lg ar... dulu aku blajar jepun hari2 pi klas dgn dia lah.. ahakz.. by da way, kitorg satu fakulti but lain2 kos ar... huhuhuhuhuh

ok.. crita ttg hari ni plak.. ok harini kitorg gi beraya devali kat umah jeevan. Gerak dalam pkul 12 tgh hari la pas berkumpul kat umah fiq. Pi dalam 5 biji keta sbb bdk2 pompuan klas jeevan pon ikut skali... then kita gerak la ke SEREMBAN.... ada la dlm 1 jam mcm tu... bawa keta mcm nk race diorg nih.. pala tol!! ahakz..

sampai umh jeevan, mak bapak dia jemput makan kuih2 dulu.. maruku?? konfom ada punya. kebetulan harini bufday anak kakak jeevan plak... kita sekali harung ar.. ahakz.. dpt jgk rasa kek.. then pastu mak dia buat nasi kuning dgn tosai.. perhh.. lauk dia mmg sedap ar.. aku sendiri pon tambah 2 kali maaa... nk ngaku malu ni.. ahakz... apa2 pon.. jeevan, thanks a lot k...

Wednesday, October 29, 2008

DECON 2008 - Design concurrent 2008

DECON 2008 - HOTEL AVILLION LEGACY MELAKA

dalam dewan...

lecturer aku - en Radin dok present projek dia

waktu makan laju jer ek..


salam....

adehh.. setelah beberapa hari tak menulis or menaip kini aku kembali... kah kah kah... gelak jahat nih..

hari ni genap lah 2 hari aku gi dgr DECON 2008 kat hotel avillion legacy kat melaka.. huhuhuhuuh.. semua bdk klas aku wajib pegi.. siap ambik kedatangan tu, then dah dgr blk nanti kena wat report la ttg conference tu. Best la jgk tgk leturer2 kita present projek diorg, then ada jgk pelajar dari university dari myanmar pon dtg present jgk.. pendedahan yang baik la utk kami sebagai pelajar2 dari jurusan design in manufacturing nih... ahakz..

Thursday, October 23, 2008

Open House kat umah Eiimmm

eimm... 'the open house' gurl


yang baju unggu tu 'bufday boy' tuuu...

dah kenyang makan.. diorg santai ar

'time' makan laju jer semua...


aku? minum jer.... cewah!

"huhuhuhuhuhu.... kenyang bangat".. tu la kata-kata aku pada epol masa dlm keta pas gi open house kat umh eim tadi.. aku makan tambah sampai 2 kali... yela makan nasi briani lauk ayam masak merah, kuah gulai siap tembikai potong dgn air tembikai lg... mana bleh tahan... dah la ptg td melantak makan megi goreng jer.. ahakz... tak bleh tahan...

hari ini lepas plak gi mkn2 sambut bufday ejab.. dia open table... spatutnya kami yg open table.. ni terbalik plak.. tapi kami 'tong'2 duit la beli kek kat ejab..

apa2 pon.. utk mlm ni.. aku nk ucap trima kasih la kat eim sbb sudi jemput kitorg gi open house kat umah dia... mmg puas hati la... mkan mmg besh... tambah2 free plak...

Friday, October 17, 2008

Minggu yg meMENATkan....!!!!


3.00 pagi - waktu ni semua org dh lena.. aku jer tgh berJAGA wat kerja

letih2.. smp dlm klas pon dok wat kerja lg

fuhhh... minggu ni jer byk tol kerja kena summit dan siapkan.. tido tk lebih dari 4 jam setiap hari ni... letih bangat... antara yg kena antar harini ialah report ergonomik dengan report playground...

dengar mmg skit jer kan... tapi tu semua report standard PSM tau.... paling kurangb50 page tu wajib ar... adeh... ehmmm... susah dahulu senang kemudian... tp ni dok nmpk mcm tk senang dh nih... ahakz.. nasib baik buat dlm kumpulan... kalo buat sorg2.. mmg sakit ar... huhuhuhuhuhuh...

tkper2... moral up skit la... chaiyok2 syah El Nino...kah kah kah...

Monday, October 13, 2008

Suasana di Pangkorrrrrr.....


makan...

makan kena masak tau.. tkder katering

snorkling dgn 'anak2' buah aku...

waktu LDK malam

kami tido dorm, peserta tido khemah jerrr

Geng-geng fasi yang 'agak' bahaya nihh...

hafizul tgh dok briefing skit

ketika tiba di jeti pulau pangkor

akhirnya setelah 3 hari ke pangkor, alhamdulillah aku pulang jgk ker rumah sewa... hahahahaha... mcm2 pengalaman la yg aku dpt... dpt kwn baru, junior baru, adik2 baru... suasana baru... dan mcm2 lagi ar... tkkn nk tulis semua kot... aduyaiiii...

perjalanan bermula pada mlm khamis lepas, sampai lumut pagi jumaat dan pulang dlm pukul 3ptg ahad... sampai UTeM dlm pukul 12mlm ahad laa... penat la jgk tapi bila pikir ttg pengalaman tu seronok la jgk...

byk ramai la jgk kita tgk kat budak2 ni.. yela jadi abg fasi kan aku.. hahahahaha... dulu jadi fasi len, ni fasi len... kerja dgn len org len ragamnya... tspi yang penting semua enjoy di Pangkor Island... waaahh..!! ahakz...

ni aku nk kongsi lagu ni...

Shahibul Hikayat
wal pulut wal duriani
mula-mula, mula-mula
mula-mula, ana parangi
belah-belah, belah-belah
belah-belah ada isi..

wal shakar wal santan
dalam pinggan gaul-gaulan
chapuak! chapuak!
chapuak ke muluti

3 pinggan, ana makan
sakit perut ana pergi jamban
3 bungkus, ana kebas
sakit perut ana pergi jamban...


ni plak lagu persembahan malam tu..

cantik-cantik pulau pangkor
cantik lagi wajah sayang aku
biru-biru laut pulau pangkor
tengok dari jauh hati saya rindu

explorasi nama program ini
hari raya tema malam ini
jangan lupa chapuak kemuluti
selepas ini kita akan nyanyi

kami semua dari kumpulan fasi
sekian sahaja persembahan kami
salah silap harap dimaafi
lain kali kita jumpa lagi...



Thursday, October 9, 2008

PAngkorrr....




hollaa.... esok ia khamis bersamaan 9 oktober 2008.. sebenarnya kalo tgk jam, skrang nih pon dh khamis dh pon.. so persoalannya, kenapa mesti khamis?? yeeerrrrr.... ini kerana pada pukul 9malam ini aku akan ke pulau pangkor atas program kem explorasi utem..

Ala jadi fasiutk bdk2 yang join kem tu.. tu pon si Peda mpp tu yg ajak join, tak cukup fasi katanya... aku pon terima la offer kerana ramai jgk geng2 fasi masa MHS dulu ada join... ala waktu ni jer pon nk aktif pon, nanti dah kerja manada masa nk jadi fasi2 ni semua... pressure dgn kerja lg ada laa...

sebenarnya byk kali kerja aku tertangguh ni akibat gi kem ni... asigment bertimbun, tutorial berselerak, projek dgn report jgn cakap ar... bersepah lg kena wat.. next week dh due date and kena summit dah... aiyoyoyo... mati ar... waktu mcm ni la kena wat time study.. wah... byk la ko syah!!!... ahakz... k la, ahad nih blk kem sambung lg... sian kat ejab nk tido, aku buka lampu lg nih...

Sunday, October 5, 2008

Selamat Hari Raya n I`m back..............


adeh.. setelah sekian lama aku menyepikan diri dalam arena pem'blog'kan ni akhirnya aku kembali... yela, nk tulis blog apa nyer.. laptop rosaK, nk pinjam laptop kwn2 pon segan jgk nk guna lama2 tulis blog. Kalo wat kerja tu len la jgk kan.. adeh.. dan adeh lagi... kini aku kembali, kembali? ehhmmm... apa2 jer lah.. adeh..


haa... sebelum terlupa, aku nak ucapkan SELAMAT HARI RAYA maaf zahir dan batin kepada semua org yg mengenali aku. Harap2 ampunkan la salah dan silap ek, halal makan minum jgk.


Sebut tentang raya nih, aku tk brapa rasa sgt la raya kali nih. Mungkin dh besar kot tapi bg pendapat aku hanya 2 zaman jer yg best bila raya iaitu :


1) ketika zaman budak2 dulu... men mercun, kutip duit $$$$

2) ketika dah kawin... besh... bleh blk umh mentua, bg duit kat anak2 menakan..