Klik Sini Untuk Satu Kejutan..... nuff

~Followers Of mY bLog..~

Thursday, November 27, 2008

Tagged by Suezack...


this tag is about workstation..
take picture at ur work station.. then upload it...

result...

ni la work station aku.. kat esso seberang jaya.. men wireless
hehehehe

next persons that i want to tag:

eim
anis
naz
sheila
jamie

Hutan Lipur Ulu Paip...

Ulu Paip

adik2 aku... cari port dulu nk lepak

abah aku dok tgk burung merbau... minat sgt tu..

ni la mama i... possing? no.1... hehehehe

kami tgh berendam... ahakz



assalammualaikum...

hollaaaa.... bertemu.. 1st skali nk bg tau.. aku dh ada kat penang... suka tk? suka la... ahakz..
ni nk crita la skit... dh semua adik bradik aku blk cuti nih.. mak aku plan la pi mandi kat sedim.. lgpn dia pon dh ambik cuti.. so pada 26hb 11 yg lalu kami pi la sedim.. on da way tukar plan plak nk pi mandi kat ulu paip sbb dgr kata kat sedim air deras a.k.a air laju ar... lgpn musim ujan kan..

masa on day way pi pondh ujan, nasib bek la smp jer kat sana tk ujan... bgs la..
smp jer... usha port dulu... tgk ada pondok baik punya... kita pon check in out.. cewaahhh..
then tambah melengahkan masa... aku selaku abg sulung pon trus terjun arr... duuusshhhh.. air berkocak.. ahakz... diikuti adik2 aku yg len...

conclusion nya... cepat tol penutup ek.. bgs la ada aktiviti mcm ni.. bleh mengeratkan silaturahim antara ahli keluarga aku... yela.. seblum2 ni.. umh aku tinggal mama, abah dan adik bongsu jer.. yg len semua blajar jauh.. aku melaka, adik aku sorg lg terengganu..

apa2 pon... kita enjoyy!!! ahakz..

Saturday, November 22, 2008

goodBYE....

ehmmm... hari ni semua kwn2 di rumah sewa aku pulang ke kampung halaman masing2... lps industry talk td semua pakat dok beransur2 pulang la... sorg demi sorg.. bermula dgn si hayat hayat cinta, di ikuti dgn si nas, ejab dan lep si tok batin.... tk lama kemudian ash mengikut langkah mereka... tinggalkan skrang aku, epoi, ayit, fan, midi org laut dan fifi...

mlm ni aku, ayit dan epoi plak berangkat pulang ke penang... huhuhuhu.. tinggallah 3 org jer kat umh... sebak sedih pilu tapi kehidupan perlu diteruskan... abis tu, tkkn tkmo buat praktikal kot.. adehh.. 1hb 12 ni semua dh mula kerjaya masing2 di kilang atau syarikat masing2... membawa haluan sendiri.... dan akan bertemu semula pada bulan 6 or 7, tahun depan plak... byk perubahan dari segi fizikal dan mental akan berlaku nanti... kita sama2 lah tunggukan... yang pasti, ukhwah persahabatan itu tetap diteruskan... sekali kita berkawan, sampai bila2 kita tetap kawan..!!!

yg pasti... umah tk kemas lg.. mengamuk la tuan rumah nanti... hehehehehehehe..

Thursday, November 20, 2008

Hari ini... berlalu.. tak mungkin berulang lagi...


huhuhuhuhu.... "mcm nangka busuk jatuh.." ha tu la kata2 yg kuar dari mulut fan dgn ejab bila aku tergolek kat depan umh jiven tadi lepas terpijak bola gara2 nk tunjuk skill la konon2 nya... waaaaa... luka tuuuuuu... kalo jatuh besa2 tkper la... ni tersembam trus ke lantai yang agak2 keras jgk jika di hentak kepala... huhuhuhuhu.... tapi tkper, hidup mesti diteruskan... perjalanan masih jauh...



yaaaa... setelah 3 hari tido pkul 6.30pagi wat benda alah ni
akhirnya siap jgk report tools design ni
adehhh...
tu pon kena ceramah jgk masa presentation semlm
adehh..
hidup ini bkn mudah
hidup ini bkn sesenang memicit butang utk ber'sms'
kalo la senang menjadi manusia ini..
lembu pon nk jadi manusia jgk...

huhuhuhuhu.. apa ko merepek ni syah!!!!

Monday, November 17, 2008

Tagged by Adah...


LAW & ORDER

ONE:


take a recent pictures of yourself or take a pictures of yourself right
NOW!!

~setel dah~

TWO:


don't change your clothes or fix your hair.. just take a pictures!!

~adeh.. baru blk meeting KEREX UTeM~

THREE:


post that pictures and no editing

~ nk edit pon tk sempat... waaaaa~

FOUR:


post this instruction with your picture

~dah buat... adehh~

FIVE:


tag 3 people to do this

Eim
Anis
Suezack




Sunday, November 16, 2008

Torres dah kembali - The Reds


setelah lama di rehat kan... tapi tk la lama sgt akhirnya Torres kembali ke premier league.. huhuhu... walaupon semlm dia tk jaringkan gol masa lawan dgn bolton tapi dia assist la jgk yg bleh menyebabkan gerrard score gol yg kedua utk Liverpool.. mmg la tkbleh nk pesta gol mcm Man U atau Chelsea tapi tk la kalah mcm Arsenal kan.. ahakz... keane plak tk perform dgn baik semlm.. kecewa la skit aku... tapi kuyt tk penah nk hampakan aku lg.. ahakz... suka tol la tgk pemain belanda sorg nih... apa2 pon.. minggu depan nk jumpa Fulham.. harap ada peningkat arr...

bola tu bola jgk... report design tool tk siap lg nih... aiyakkk...

Kuyt masa menjaringkan gol pertama semlm

Friday, November 14, 2008

aiyoyoyo.. tag lagi... :p

ini lagi satu kes lg.. bgn2 jer sebelum pi sembahyang jumaat kena tag lg... hehehehe

tag dari sheila

1. what is the relationship of you with her?

~part of my life

2. your 5 impressions toward her?

~caring
~so cuteee
~ sweet
~determination
~faithful

3. the most memorable things she had done for you?

~accept me to be part of her

4. the most memorable things he have said to you?

~ "love u so much tau.. sgt2"

5. if she becomes your enemy, you will..

~ minta simpang la... tkmo2

6. if she becomes your enemy, the reason is?

~ntah la... never be kot.. ahakz

7. the most desirable thing to do on her is?

~ always be together

8. the overall impression of her is?

~really love her ( tuhan berkatilah hubungan kami)

9. how do you think the people around you will feel about you?

~tak kenal mesti ingat aku tak banyak cakap
~suka gelak
~kaco org, pantang tgk kawan2 senang

10. the character of you for yourself is?

~alang2 menyeluk pekasam, biar sampai ke panggal lengan
~nk seribu daya, taknak seribu dalih
~sentiasa pandang ke depan


11. on the contrary, the character you hate of yourself is?

~sensitif...
~panas baran - dgn org yg aku tk rapat jer
~cepat melenting - kalo melenting, sapa pon kena.. ketua ke, bos ke, just family jer tk
~suka 'paku' org..

12. the most ideal person that you want to be is?

~sapa2 yg berjaya.. semua nk jadi mcm diorg

13. for people that care about you and like you, say something about them?

~thank you very much
~bersyukur pada illahi kerana diberi peluang utk kenal anda semua


ok... jam dah menunjukkan pukul 12.50 tgh hari.. bersiap2
nk pi mayang jumaat
tech com 2 tk study lg nih
esok exam.. waaaaaaa

Thursday, November 13, 2008

Tagged by Naz...

adeh... bangun2 jer dari tido (pas magrib) tertiba
kawan aku si Syahinaz tagged aku...
tergaru jgk pala nih... apa yg di tagged nyer
rupanya nih la dia....



skrang ni disebabkan aku telah di 'tagged'.. maka aku kena crita 7 perkara pelik tentang diri aku.. aiyooo... tk penah dibuatnya org... tp perjalanan harus diteruskan... ujan semakin lebat, aku semakin mengatuk... tp bila dipikir2 blk, dh lps magrib dah pon.. isk isk

7 perkara pelik tentang diri ni...

1. aku ni jenis otak seminit
- nk wat apa kadang2 tk pikir dulu, rasa nk wat trus on jer
- tk penah pikir pro n contra, dh buat baru pikir
amaran: dont try dis at ur life..

2. suka senyum sorg2
- mesti org ingat aku gila kan
- tapi tu la aku
- tgk benda menarik, touching ckit, tgk bdk2 comel, tringat zaman lampau,
konfom aku senyum sorg2 punya..

3. suka wat lawak bangang
- haaa.. ni sifat payah nk berubah
- keja nk melawak ja
- buat keja tk penah nk serius
- kadang2 keja serius pon jadi lawak
- lawak tu slalunya jadi spontan jer

4. suka layan perasaan
- ini buat tabiat tapi terbiat.. terbiat nk mamp...
- kalo boring ker, tension ke, sedih, duka, happy skali pon,
konfom aku gi layan perasaan punya...
-ambik angin sorg2, konon2 romantik ar tu... ahakz

5. suka "paku" org a.k.a perli a.k.a kutuk member
- haa.. tu pon terbiat bkn tabiat ek..
- aku pantang ada point jer, konfom paku kwn2 punya...
bak kata fan, paku keliling.. ahakz..
- tp aku paku tk la smp mkn dlm punya... atas angin jer.. hahaha

6. tido magrib2
- mcm tadi.. cth paling baik
-adehhh.. ntah la.. letak2 pala jer padam
- masalahnya waktu len tk plak... kena ubah nih
- nasib bek mayang tk tinggal.. cewah..

7. suka bergambar...
- pantang ada org ambik gambar, konfom aku nk masuk
-masalahnya bkn kamera aku tuuu.. ahakz
-asal ada jer org pegang kamera, aku suruh ambik gambar..
tapi tangkap gambar ramai2 ar...

sebenarnya byk lg benda pelik ttg diri aku nih... tp nk crita semua mmg tk cukup arr.. ahakz.. tkper2.. apa pon jap aku nk tagged kwn2 aku yg len plak... huhuhhhhuh.. antaranya ialah:

eim
sheila
anis


Monday, November 10, 2008

Liverpool 3, West Brom 0



huhuuhhuuhuh.....

akhirnya dapat jgk aku tgk performance yg mantap dari Robbie Keane nih... hahahha... slalunya dia 'assist' ja setiap kali gol.. ahakz.. bkn saja sebiji tapi dua biji dia sumbat gol sabtu lepas... hahahaha.. yang paling aku seronok ialah bila machester united kalah dengan arsenal... hahahhaa.. aku dah agak dah... mmg kena ar diorg mlm tu... yang paling best dapat tgk muka Fan bila dia blk dari subaidah... hehehehehe... best mmg best... alasan dia bgi, yela lawan dgn west brom.. huhuhuhu... tk bleh trima tol la...

Saturday, November 8, 2008

Dinner D'Village...!!!

dok lawan tolak sapa yg nk berucap.. isk2

melantak...

dah penat bekerja di pangkor.. skrang mkn la




assalammualaikum....

huhuhuhuhhuh.. 1st skali aku nk bg tau... perhhh.. aku tkbleh nk jwb paper metrologi arr... wachaaaaaaaaa...... adehhh... dh la 6 soalan jwb 4 jer.. dlm 4 soalan tu bkn semua nyer aku paham... adehhhh... tekanan... stress.. keciwa.. aduyaiii..

tkperla.. usaha dh usaha dh.. tinggal nk tawakal jer

tp tu bkn crita yg aku nk story moly kat sini.. aku nk crita ttg mlm tu aku ada dinner kat resort D'village... mkn2 kat resort ada cuming pool lg.. tq la adli krn jemput kami ni yg hanya fasi2 jemputan jer.. hehehehe.. mkn jgn cakap la... mcm2 aneka warna jenis lauk pauk saut semua ada la... bufet kan... so tambah la byk mana pon.. bayar mcm tu jgk... huhuhuhu...

sebenarnya dinner ni utk perhargaan la kpd semua ajk dan fasi yg terlibat utk kem explorasi kat pangkor haritu... ada baget lebih... kita wat mkn2 la... tkkn nk melancong plak kan.. tgh final nih.. apa2 pon thank la peda sbb sudi invite aku dari jadi fasi hinggalah ke mkn2 nih...


p/s: kepada semua yg gi dinner tu.. harap dpt jumpa lg di kem2 akan datang...


Thursday, November 6, 2008

EsoK Paper METROLOGI... arrgghhh...


huhuhhuhhuu.... hint dh dpt tp kenapa masih rasa byk lg yg nk kena study nih???? huhuhuhu.. ada hint pun mcm still byk jer lg part2 nk kena study.. wachaaaa... adeh... nota dah wat, tutorial dh buat jgk... apa lg ek.. risau jgk metrologi nih... walaupon ada basic masa kat poli tp kat sini lagi detail maaaa... adehh... tkper2, ptg ni cover 2 chapter, mlm ni lagi 2 chapter.. esk pg 1 chapter... then wat revision blk la semua yg dh study.. wah cakap mcm bleh jer.. adeh... apa2 hal pon.. jia yo jia yo!!!!

Tuesday, November 4, 2008

Setellll... Industri engineering....!!!!

fuh.. setel jgk satu paper iaitu paper i.e a.k.a industrial engineering. Adehh... lega.. tinggal 5 paper lagi... Chaiyok2!!

huhuhuuhu.. harap2 dpt score ar paper nih.. dah la subjek ni jer yang ada basic yang kukuh sekukuh bangunan di pasak ke bumi.. perh.. ayat nk mantap.. tapi tu la kenyataannya... subjek ni aku dah ada basic masa kat poli dulu.. no wonder la aku agak mantap dlm subjek nih... (mantap?? define plzz..)... kah kah kah...

dulu kat poli puan shahrizat ajar subjek nih... bgs lecturer tu.. dia ajar dari kita tk paham smp kita paham.. tu la org kata, nk jadi tenaga pengajar ni kena ada minat.. bkn sekadar isi tempat kosong jer sbb dh tkder kerja... bkn mudah nk jadi pendidik ni.. niat kena ikhlas, hati kena jujur, sabar kena byk... masa kena berkorban.. cewah.. tertiba jer timbul perkataan2 tu semua dlm pala otak aku nih..

apa-apa pon.. jumaat ni ada lagi paper metrologi... wachaaaaaaaaaa....

Sunday, November 2, 2008

Liverpool kalahhhh.... waaaaaaaaaa......



arrrrkkkk..... "goallllll..........." tu la kata2 dari aku bila minit ketiga jer mula game Kuyt dah masuk kan goal ke gawang tottenham... perhhh... aku sorang jer y bangun angkat tangan tanda gumbira... tgk kiri tgk kanan semua diam jer... waktu tu dh rasa len mcm jer kat subaidah... adehh... then trus sambung blk tgk game... tgk punya tgk smp la si carragher defender utama liverpool pi bg own goal plak.. adehh... waktu mmg kecoh ar satu subaidah... rupanya bro bro dgn mamat2 yg dok ramai2 kat belakang tu mmg nk tgk liverpool kena mlm tu.. tu yg berteriak sakan tu bila liverpool kena own goal.. adehh... then sambung plak layan... layan punya layan... tgk2 nk dekat2 abis game, tottenham goal lg hasil dari pavlyuchenko... waaaaaaaaa.... dah dah... aku stop kat sini jer ar... sadih sadih... kalah 2-1... waaaaaaaaaaaaaaaaaaa......