Klik Sini Untuk Satu Kejutan..... nuff

~Followers Of mY bLog..~

Wednesday, December 31, 2008

Sinar.. Cahaya.. Hidup..


ehm...
hari berlalu pergi..
masa berjalan tak pernah berhenti
setiap saat sentiasa bergerak ke depan
alangkah bagusnya kalo masa bleh undur ke belakang..
tapi itu semua mustahil
Qada dan Qadar
kita wajib percaya
semua org ada ceritanya
setiap insan ada jalan hidupnya
aku?

aku masih aku..
sehari dua nih
tido tak penah nyenyak
makan tak penah lalu
seteguk air dah cukup mengenyangkan aku...
kalo bersendirian, terbayang seribu kenangan
buat apa pon serba tak kena..
tak penah alami mcm ni sebelum ni
sejak sehari dua ni jgk dada ni sering terasa mcm dihempap benda
nk bernafas susah, kena angin lg susah utk nk bernafas

mcm ni rupanya rasa bila kita kehilangan org yg tersayang... tercinta..
yg pasti hidup mesti diteruskan..
persoalannya.. mampu ke aku?


Tuesday, December 23, 2008

Sejenak....

sejak dua menjak ni...
kepala aku selalu penin2 lalat
blk keja jer trus tido
letih sgt la konon2 nya
kadang2 smp terlupa buat asar...
isk2.. syah.. syah..

hati berdebar2..
menanti saat tarikh keramat itu agaknya
kenapa mesti penting sgt tarikh itu..
adakah kerana hari tersebut membuat aku jadi mcm ni
kenapa.. kenapa...

aku tertanya..
setiap pagi pasti benda ini jadi persoalannya
aku perlukan kepastian
sebelum ni tk penah pon jadi mcm ni
sakitkah aku... perjalanan hidup masih panjang

pagi td aku mengeledah beg galas aku...
beg yg aku bawa setiap kali pegi kerja..
beg yg menyimpan segala maklumat berkaitan kerja
akhirnya aku terjumpa sekeping kertas..
kertas yg menjawab segala
segala persoalan sejak dua menjak ini
kertas yg aku terima 2 minggu yg sudah
kertas yg aku hampir lupa..

rupanya jawapan mmg pada kertas itu..
ia tertulis...
KILANG AKAN SHUT DOWN SELAMA 11 HARI BERMULA 25HB DEC 2008...

cutiiiiiii.... beshnyaaaaaaaaaa......

Saturday, December 13, 2008

Dapat pRojek Lagii....

salam...

mcm biasa la aku... seminggu skali baru nk update blog.. ntah kabar angin kat umah aku nanti mak aku nk tukar pi streamix wireless plak sbb adik dgn bapak aku nk on9 dari bilik masing2 guna laptop diorg.. so aku ikut jer la... tk merugikan aku pon... kalo la kabar angin tu btul maka rajin la aku update blog nih... hehehehe

ok berbalik pada tajuk kali ni... haaa... sebelum ni aku ada bg tau kata masa praktikal ni aku ada satu projek kena wat kan... then masa tgh go on dgn projek tu, tiba2 jumaat lepas boss panggil plak.. aku dpt lg satu projek iaitu "inspection after annealing"... tp nasib bek la projek ni aku join venture dgn bdk praktikal sorg lg dari Unimap nama Tan.. bleh la dia ajar aku skit... dua2 tajuk tu mmg tkder kaitan langsung tapi objektifnya tetap sama iaitu nk reduce cost.. huhu.. baru terasa skit keadaan kerja yg sebenarnya..

sebenarnya tujuan projek ni ialah aku kena inspect semua part yg kuar pas proses annealing dan tapis part2 yg ada defect sebelum masuk final inspection.. tujuannya nk rekod sbb dan kesan defect tersebut supaya langkah2 yg perlu diambil utk kurangkan defect... ingat dalam industri.. setiap scrap adalah DUIT...!!! HEHEHEHEHE...

Sunday, December 7, 2008

Aku dah Kerja..!!! hehehehe

aku dh kejaaa

tgh keja ni.. check defect

wat report jap


assalammualaikum...

lama tol aku tk updated blog nih.. sejak2 blk ke penang nih.. hehehehe
bkn tkmo update just skrang ni aku dh keja, tgh praktikal skrang kat perai di kilang nama Schott Glass Sdn Bhd so mlm plak letih nk rehat, jadi tkder la masa nk updated.. ni pon cuti sabtu ahad baru aku on9 jap..

ok citer ttg kerja ar... aku hari pertama keja dh dpt projek... aku dpt tajuk BASO RETURN ANALYSIS.. huhuhhuhu.. apa kebenda tu ek... hari kedua baru aku discover ttg projek aku tu selepas aku tgk discovery channel.. ahakz.. pinjam ayat nabil.. rupanya projek aku ttg return projek defect dari company taiwan nama Baso..

kt tmpt praktikal aku tu.. aku sorg jer melayu, yg len semua cina n india yg buat praktikal situ tp worker majoriti melayu ar.. baru 1st week... kalo diikutikan tkder keja pon tp aku saja pi cari keja... yela tkkn nk dok sana... lupa nk bg tau... aku di tempatkan di department QA... ahakz...