Klik Sini Untuk Satu Kejutan..... nuff

~Followers Of mY bLog..~

Saturday, December 13, 2008

Dapat pRojek Lagii....

salam...

mcm biasa la aku... seminggu skali baru nk update blog.. ntah kabar angin kat umah aku nanti mak aku nk tukar pi streamix wireless plak sbb adik dgn bapak aku nk on9 dari bilik masing2 guna laptop diorg.. so aku ikut jer la... tk merugikan aku pon... kalo la kabar angin tu btul maka rajin la aku update blog nih... hehehehe

ok berbalik pada tajuk kali ni... haaa... sebelum ni aku ada bg tau kata masa praktikal ni aku ada satu projek kena wat kan... then masa tgh go on dgn projek tu, tiba2 jumaat lepas boss panggil plak.. aku dpt lg satu projek iaitu "inspection after annealing"... tp nasib bek la projek ni aku join venture dgn bdk praktikal sorg lg dari Unimap nama Tan.. bleh la dia ajar aku skit... dua2 tajuk tu mmg tkder kaitan langsung tapi objektifnya tetap sama iaitu nk reduce cost.. huhu.. baru terasa skit keadaan kerja yg sebenarnya..

sebenarnya tujuan projek ni ialah aku kena inspect semua part yg kuar pas proses annealing dan tapis part2 yg ada defect sebelum masuk final inspection.. tujuannya nk rekod sbb dan kesan defect tersebut supaya langkah2 yg perlu diambil utk kurangkan defect... ingat dalam industri.. setiap scrap adalah DUIT...!!! HEHEHEHEHE...