Klik Sini Untuk Satu Kejutan..... nuff

~Followers Of mY bLog..~

Friday, February 27, 2009

Secret Recipe... ehmm..


salam...

hari nih khamis.. tp di saat aku tulis blog ni dh jumaat pon.. ahakz.. sbb dh lepas pkul 12.. ehmm.. ntah la.. harini aku happy sgt2.. dh pkul 12 lebih pon tk tido lg.. tk ngantuk lak.. sbb apa ek.. ehmmm...

td aku kuar mkn dgn nazzia kt autocity.. alhamdulillah.. sebelum aku melangkah ke taiping akhirnya tuhan makbulkan doa aku utk bertemu kembali dgn nazzia dan berikan adiah bufday dia yg aku telah simpan selama nk dekat sebulan.. syukur la dpt jumpa dgn dia semula.. rindu sgt.. dan aku tgk pon dia happy.. mungkin dari luar sbb dari dalam kita tktau.. tapi aku dh bg tau dia td.. susah senang dia, aku tetap bersama dia.. dan yg paling penting, aku harap dia dpt kuar dari kempompong penang ni bila dia dh keja nanti.. tgk2 la dunia luar.....

kalo nk crita bab kerja... harini ada audit customer dari jepun datang... waaaaa... keja tk byk tp kalut skit.. semua jadi rushing termasuk manager aku a.k.a supervisor aku.. huhuhuhuhu...

Sunday, February 22, 2009

Jeans??? huhuhu... penat...

salam...

huhuhuhuhu.. harini aku nk story ttg jeans... kisah dia bermula mcm nih.. aku nk jarang la shoping sgt.. beli bila perlu.. cewaahhh.. then aku last sem ada la beli sehelai levis ori kt melaka.. ejab ar dok perhangat aku sem lps pas elaun aku masuk.. trus aku tangkap ar.. nk jadikan cerita.. skrang ni masa prkatikal aku dok pkai jeans tu... gila ar pkai levis ori masa keja... nk wat mcm mana.. sluar jeans aku yg len 'season'nya dasyat sgt.. tk bleh pkai kat kilang.. adehh.. so aku pkai la.. then jumaat lepas aku tertiba rajin pi mengecat plak.. tertumpah cat kt sluar ar.. waaaaaaaaaaa.... sadih tol la.. so aku nk kuar dh tkder sluar ar nk pkai..




so hari ni aku kuar ar dgn miejo... pi la cari sluar smp kt queenbay (QB) tu.. aku tgk si zizan tu pkai mcm smart jer sehelai sluar tu masa rancangan jozan.. then aku baru tringat yg kwn aku jamie pon ada pkai seluar jeans tu jgk... tu yg aku pi cari.. tp aku tktau brand apa.. waaaaaa... siannya aku...

ni crita lgia best... dh la cari tk jumpa.. masa blk nk bayar kt parking tertiba mesin tu telan kad parking ar... panas beb... kena nek tingkat 3 plak dgn miejo pi cari opis parking tu... adehh.. then tunggu lak technician QB tu repair.. ehmm... akhirnya.. dpt jgk... tp bkn jeans.. dpt tiket parking blk... huhuhuhuhu... tkper2.. usaha tu tetap di teruskan... dh la ps2 aku rosak.. lg tension...!!!

Sunday, February 15, 2009

www.peroduavivaclub.com


holaaaa.....

bertemu kembali... ahakz...

kelmarin sabtu bersamaan 14/2.. ketika org len dok bz sambut valentime yg tk sesuai bg aku utk sambut tu.. aku pon pergi jugak la menyambut... tp bkn valentime... aku pi dgn kak iela a.k.a senior otai aku masa poli dulu smp la kat utem ker gathering TT a.k.a 'teh tarik' corner kat pantai molek then trus lepak kat dataran semilang... cewaahhhh... gua club viva.. jgn jeles.. ada bran?? jom ar joinn..

crita dia mcm ni... aku pon tk tau ttg kewujudan club nih.. kak iela la yg ajak aku join teman dia pi TT nih.. aku pon minat jgk club2 keta nih... bertuah la aku join.. sbb semuanya ahli2 tk kira la dh kawin ke atau bujang semua sempoi2... dari ipoh smp la perlis.. semua rancak jer.. bleh tambah kenalan lg tol tk.. berkwn biar beribu..

aktiviti kami stat dari berkumpul geng2 semua kt dewan haji badawi then konvoi ke pantai molek... smp sana lepak jap then ada ais breaking plak.. perh... teringat zaman2 orentasi dulu masa skolah nohhh... pastu.. dh kenai2 semua.. kita enjoy arr..!!! ahakz.. men bola sepak pantai, mkn2 epal tergantung.. last skali kita men tarik tali arr... ahakz.. nk terkeluar urat tuu... ahakz.. pastu mkn jap.. siap2 then konvoi ke dataran semilang kat juru sana noh.. saja pi kot jauh tu sbb nk pormot club kat atas jalan... hahahaha... smp sana... ada ucapan skit.. sembang2.. pastu ada bg cenderahati dan sesi bergambar laa...

apa2 pon mmg sempoi la... sapa2 yg ada viva kat luar sana... JOM AR JOIN..!!! tkdak viva pon bleh join.. mcm aku..!!! hahahahaha... tambah kenalan beb... tk rugi...







aku dgn kak iela..





Tuesday, February 10, 2009

tagged by fana

[1] your full name n nick?
full name:Syafirul Ikmar B. Shaharudin
nick name: syah, syafirul, ikmar

[2] single or taken?
'Or'... ahakz

[3] hotlink, celcom, digi or Umobile?
hotlink

[4] indoor or outdoor?
both...

[5] are you thinkin bout someone rite now?? who?
YES.. my life... its also 'someone'

[6] sushi or roti canai?
Roti canai

[7] hv u fell in love with 2 person in one time?
nope... must be loyal in life...

[8]flipflop or snickers?
Snickers

[9]what do u tink bout me?
happy good lucky.. ahakz

[10] 5 person u wanna tag with dis ques??
-->rabiatul
-->sheila
-->suezack
-->anis
-->nhzwanie


Monday, February 9, 2009

adehhh... akhirnya.. projek.. aku.. dan dot.. dot

paperwork projek aku...

masa : 3 ptg
hari: jumaat
Keadaan: baru blk mengulat pas sembahyang jumaat
kilang: agak lenggang, biasala jumaat


tiba-tiba...

"sapirul..." eh eh.. amoi mana panggil nama aku ni tertiba jer masa aku baru kuar dari toilet... "sapirul ek.. mcm mana mau eja lu punya nama. i mau taip dalam itu list..." kata supervisor aku yg tertiba muncul dari mana ntah pon tktau tertiba ada kat blakang aku.. then aku bg tau la mcm mana nk eja nama aku dan aku tanya kenapa.. lalu dia suruh aku ikut dia masuk opis dia.. aku pon ikut la.. tkkn nk melawan plak.. kang tk pasal2 kena repeat pratikal training aku ni plak sem dpn...

" i mau masukkan nama u dlm projek ini la... lgpn u ada lg 3 bulan dekat sini kan..." kata supervisor aku... aku angguk jer la.. then baru la dia brief kat aku.. rupanya dia kena wat satu projek besar jgk la untuk kilang aku ni dalam bidang QA dan cost reduction.. so dia dh tubuhkan satu team utk projek ni yg terdiri dari dia a.k.a asst manager QA pastu ada beberapa engineer and technician dan last org yg keenam tu baru la aku.. trainee jer... tp berbangga la jgk sbb terpilih dlm projek nih... ada la jgk sumbangan aku pada kilang ni sebelum aku kuar nanti.. tp pecah pala jgk la... setel je brief ttg projek.. aku kena pi meeting la.. jumpa org tu la.. jumpa org nih la.. buat graf, SPC, adehhh.. paperwork tiap2 masa kena usung jer... huhuhuuh... harap2 dpt siapkan la.. tp ni projek jangka panjang punya... huhuhhuh...




Saturday, February 7, 2009

Lost World of Tambun...

salam....

benda ni dh lepas.. tp saja la nk kongsi dlm nih... ahad lps aku pi rombongan kilang aku schott glass ke tambun... besh la jgk.. walaupon aku hanya praktikal kat sana ja, tp dh jadi mcm warga sana jgk la... tapi pi sana bkn free tau.. potong elaun aku rm40.. waaaaa... tp tkperla... besh la jgk... enjoy, kenal kwn2 baru... skali dgn mkn semua.. kira orait la.. tp byk yg bawa family.. geng2 bujang nih brapa kerat jer.. tkperla.. janji enjoy dh la.. hilang la skit stress keja tu semua... ahakz... ni ada la beberapa keping gambar yg aku serta kan skit.. nk tgk lebih2 ada kt fs la.. huhuhuuh...





mandi.. jgn tk mandi..


kat sungai perak, kuala kangsar

berhenti kt bukit merah mkn2 jap

pekan kuala kangsar.. huhuhu

ahakz.. possing..

men smp pening ek

pintu nk masuk..

Monday, February 2, 2009

Tagged dari SaraBerryles

a) 7 fakta tentang diri sendiri

- aku bab2 nk crita ttg diri sendiri ni yg segan skit nih.. adehh...

1. tgh praktikal skrang
2. lg setahun nk abis degree.. insyaallah..
3. keja kt schott glass malaysia
4. jurusan kjuruteraan pembuatan
5. aset cuma ada wave sebijik jer
6. lg tkder keta dgn umah, tknk kawin lg
7. aku lelaki tulen.. ahakz...

b) 7 perkara menakutkan di dunia

1. mati... tk cukup amalan lg
2. bila bg bapak aku marah..
3. bila buat salah then kantoi..
4. tgk org bergaduh
5. tgk eksiden
6. berdiri atas stage depan rakyat jelata
7. jumpa supervisor aku..

c) 7 lagu paling layan

1. 1,2,3,4 - Aris ariwatan
2. Bad Day - Daniel Powter
3. Mengulit kenangan -Data
4. Tapi bukan aku - kerispatih
5. Salam sejahtera - Samudera
6. Lucky - Jason mraz
7. puspa (putus saja pacarmu) - ST 12

d) 7 perkara selalu sebut


1. adeh.... (trademark tuuu...)
2. ahakz... (wajib ada bila antar mesej..)
3. Hollaaa...(dulu berangan nk cakap perancis)
4. pala.. (wajib bg kwn2 yg kenal aku.. mrh versi lembut)
5. btui ka.. (slalu sebut tk kira paham soklan ke tk)
6. tu dia aihh.. (nk tunjuk rasa minat dlm perbualan)
7. ek..? (soklan dibalas dgn soklan..)

e) 7 perkara paling bernilai


1. ahli keluarga yg tercinta
2. nilai persahabatan
3. keikhalasan rakan2 jauh dan dekat yg tk pernah ku temui
4. saat2 bertemu dgn seseorg dan berpisah dgn seseorg
5. dlm lanjutkan pelajaran
6. setiap tmpt yg aku pegi mesti aku akan dpt kwn..
7. setiap kenangan manis dan pahit...

f) 7 perkara pertama dalam hidup aku


1. belajar kenal dunia... bercakap, berjalan, bershuffle... cewaahhh
2. pertama kali bawa kenderaan tanpa lesen
3. bercinta.. adehhh.. loya plak tiba2..
4. berdikari bila tinggal berjauhan dgn family... dok asrama
5. bg duit kat mama abah bila dpt gaji pertama walaupon sedikit
6. eksiden... dussshhhhhh....
7. bekerja mencari duit sendiri tanpa harapkan dari keluarga

g) 7 org yg ditagged

1. eim
2. suezack
3. naz
4. sheila
5. anis
6. rabiatul
7. nhzwanie

Malasnya Kejaaaaa,,,,

ehhmmmm.... setelah seminggu bercuti.. adehh.. tiba2 harini kerja blk.. malasnyaaaaa.. seyes cakap.. harini aku keja mengulat jer.. buat keja skit... pi menyembang... buat keja skit... pi menyembang... ahakz.. sembang2 jgk tp sembahyang pon gua pi jgk tau.. yela.. mood nk keja tu tk dtg lg...

tp tkper.. esok mesti bersemangat.. sbb.. sbb... sbb... dh nama pon keja.. mau tk mau aku kena kerja jgk ar.. kalo tk bersemangat mcm mana aku nk trus kan hidup yg bakal mendatang nanti.. cewaahhh ayat tkbleh blah...



tukar mood jap...

1st skali.. biasiswa aku tk masuk lg, sedihnya.. kwn2 yg len semua duit nk abis dh.. tp aku masih blum masuk lg... waaaaaaaaa.... tkkn nk kena call kementerian pengajian tinggi lg...

2nd... ex aku dgn aku gaduh blk.. sbb mkn jer.. adehh.. smp skrang tkder respon.. baru kata hari tu walau apa terjadi.. kwn tetap kwn..

3rd.. ntah la kadang2 rasa hidup aku sunyi jer... kena rajin2 dekatkan diri dgn tuhan nih...