Klik Sini Untuk Satu Kejutan..... nuff

~Followers Of mY bLog..~

Monday, March 30, 2009

Trip to Pangkor..

Hoollaaaa.... bertemu lagi...

ehhmmmm... sabtu yg lepas aku dgn bdk2 geng 'happening' gi trip ke pangkor lak.. ala geng2 yg jadi crew astro haritu... kali ni kami ke pangkor lak.. seramai 13 org makhluk yg dipanggil lelaki telah bertolak dgn berbekalkan 3 biji kereta.. hahaha.. NO GURLS ok!!!! ahakz.. only boys camp.. ahakz.. yela.. setelah penat bekerja, praktikal tu pon keja kan.. so kami pon ambik kata putus utk pergi bercuti la.. bg ilang stress skit... tension dgn keja la, life la.. at least pi nih dpt la ilangkan semua lara dihati...

kami bertolak sabtu pagi pas kumpul kt perda.. perjalanan dlm 2 jam lebih la then smp la ke jeti lumut.. pas parking keta semua maka bergerak la kitorg ke pangkor.. smp sana, trus nek van dan ke chalet trus.. kami bayar seorg RM100 sekali dgn chalet, transport van dari jeti ke chalet pi dan blk, bbq mlm hari, snorkling dan karaoke pada mlm tu.. kira orait la ek.. tk la mahal sgt.. ahakz

so smp jer trus check in chalet then siap ke snorkling smp la ptg.. ptg mandi laut lak tunggu air pasang skit.. mlm shopping2 jer.. bbq dan karaoke.. ahakz..

ahadnya lak pagi tu kami men kayak skit, mandi laut blk.. then baru blk siap2 utk check out.. huhuhuhu.. letih la jgk.. tp smp umh teringat blk semua nih.. ilang la penat tu.. ahakz..











Thursday, March 26, 2009

Minggu yg TenAt... TAMAT...

adehh.. bermula dari isnin haritu smp la ke hari ni.. byk tol la keja kena buat... penat wooo..

pagi2 isnin dari kena buat inspection smp 2000 pieces lebih return glass a.k.a glass reject dari customer... masalahnya customer tu dari CANON... tu mmg cerewet la diorg.. boss nk siap semua kerja skali dgn report rabu seblm pkul 12 tgh hari kerana ada visitor dari jepun nk dtg tgk glass reject... adehhh... kalut la aku inspect tp aku buat cincai jer... tgh stress kan.. dah tu hari rabu pagi tu kena sound la dgn supervisor aku.. aku silap buat pie chart.. adehh.. siap dia perli aku lg "mcm ni ker bdk U buat kerja?? kalo just buat chart simple mcm ni bdk2 spm pon bleh buat..." perh... berbulu jer telinga aku.. sbb pikir2 dia tu bakal bg markah kt aku jer tu yg buat aku sabar jer tu... masalahnya dia tu tk paham apa yg dimaksudkan dgn 'CHART'...

kita buat chart utk mudahkan jadual or table yg complicated.. kalo table tu dh simple apa gunanya chart lg.. buat menyemak jer.. tkper2.. aku sabar jer... dlm hati kata.. aku dtg sini sbb nk blajar.. then rabu tu rupanya si jepun tu dtg tgk glass tk smp 5 minit pon... report tu pon dia tk tgk.. adehh... panas jer.. hari ni aku masam muka jer.. supervisor aku perasan kot.. dia jumpa aku dia senyum jer.. siap wish "morning" kt aku lg.. nk ambik hati la tu konon2...

esok aku cuti.. legaaaa... sabtu trip ke pangkor... dgn geng2 happening.. hahahaha

Tuesday, March 24, 2009

Sukaria Ceria.. Channel 611... Astro Ceria


Stage


berberkat sms dari fan zizan yg mengacau aku ketika kerja minggu2 yg lalu utk mengajak aku jadi crew ni hingga la melekat menjadi crew astro ceria ni dgn geng2 anak antu yg len.. hahaha...




crita bermula pada ptg sabtu tu kami berkumpul dekat hospital seberang jaya then bas crew (bas skolah jer) dtg jemput trus bawa kami ker kem plkn kat sungai duri.. kt sana la kitorg tido..

smp sana ada briefing skit.. semuanya 250 org crew masuk dgn bdk2 usm lg.. geng2 belia lg.. mlm tu ada la briefing skit dan bahagi tugas.. tido kena awal sbb ahad pagi pkul 4 dh kena ready dan bas gerak ke stadium batu kawan pkul 4.30pagi... tum tang tum tang pkul 5.30 pagi kami semua dah stat buat keja masing2 dh... group aku"group happening".. hahahaha.. seramai anggota 7 jantan 3 perempuan memulakan tugas sebgai crew jaga backstage.. hahahha.. tu la tugas kami.. mcm2 kerenah la dpt tgk.. artis2 semua ok.. yg tk ok ialah PR diorg.. cerewet yg amat.. aku keja lari jer.. tkt kena marah... ahakz... tp mmg best la.. pengalaman semua ni...



Aswad.. line clear


Nadia redah jerrr..




Belakang tadbir...

Monday, March 16, 2009

Weekend yg Indah... cewahhHH

Torres



huhuhuuhu..
minggu yg memenatkan minggu lepas.. tp atas beberapa sebb maka ilang la kepenatan itu... antaranya ialah... kemenangan liverpool ke atas man u sebanyak 4-1.. kuang3.. itu mmg berita terbaik la.. dh la aku dpt perhangat si fansuri tu.. senyap dia seminggu.. hahaha..

then lg satu... AF7 punya 1st konsert pertama tkder penyingkiran.. ahakz.. ntah la.. aku suka tgk si Aril tu.. aktif.. shuffle.. hahaha.. kalo pompuan aku suka tgk si aishah budak sarawak tu..


Aril


Aishah

Saturday, March 14, 2009

PeNaT... huh?

akhirnya.. tiba la jgk hari jumaat... waaaaaaa... mingu ni mingu yg memenatkan... dari selasa smp jumaat kerja bertimbun... kalo aku ada OT dh tentu aku dh buat dh.. nasib bek tkder jer.. adehhh..

kisahnya bermula...

selasa lps... ada return glass sebyk 3000 pieces lebih dari schott glass thailand.. diorg inspect tk btul so diorg return kt schott glass malaysia suruh justified blk.. memandang kan aku tkder kerja a.k.a kuat mengulat sgt... maka aku diminta la buat inspection tu... baget ingat kena buat sampling jer.. rupanya 100% inspection... mati woooo... dh tu... hari rabu baru boss aku kata nk jumaat ni jgk siap... urgent sbb nk kena antar report ke schott glass jepun... perhhh... gila ahh... smp mlm tido pon mimpi buat inspection woooo... ahakz.. smp pekerja2 sana pon kata.. ni la pengalaman kerja yg aku tk mungkin akan lupa kan.. ahakz.. tol2.. mmg tkbleh lupa ar... nasib bek hari ni sempat jgk siap berkat pertolongan pekerja2 situ jgk.. aku pon makin tension maka buat kerja pon halai balai jer la... ahakz..

sabtu ahad.. rehat PUAS2!!!!...

Monday, March 9, 2009

Senarai student AF7 dah dikeluarkan...


Apa yang pasti, pihak Astro masih lagi berteka-teki lagi siapa Pengetua AF7. Pelajar terbabit akan mengetahuinya rahsia itu apabila kelas akademi bermula Isnin, 9 Mac 2009.

Dengan itu peminat AF7 seluruh negara boleh mengetahui pengumuman istimewa ini pada episod pertama Diari AF7.


Senarai 7 pelajar lelaki AF7


AKIM (Afiq Hakim bin Ahmad, 18, Johor Bahru, Johor)
OBRI (Ahmad Sobri bin Hasmuni, 24, Johor Bahru, Johor)
ARIL (Khairil Azam bin Pilus, 24, Kuala Lumpur)
HAFIZ (Mohd. Hafiz bin Mohd Suip, 19, Kuching, Sarawak)
QHAUD (Mohd Qhauhd bin Abdul Rashid, 25, Selangor)
SIDI (Mohd. Rashidi bin Mohamad Isa, 27, Ipoh, Perak)
YAZID (Mohd. Yazid bin Ibrahim, 22, Johor Bahru, Johor).


Senarai 7 pelajar perempuan AF7


CLAUDIA (Claudia Fay Geres, 24, Kuching, Sarawak)
ISMA (Ismaliza binti Ismail, 30, Kuala Lumpur)
ADILA (Nas Adila binti Mohd Dan, 23, Johor Bahru, Johor)
ZIZI (Nur Fazelah @ Zizie binti Mohd Tahil, Sabah )
RUBISA (Rubisa binti Tiasin; 23, Kota Marudu, Sabah)
AISHAH (Siti Aishah binti Bujang, 18, Kuching, Sarawak)
RINI (Zuzafrini binti Zulkifli, 26, Kajang, Selangor)



Bye bye wira ku....

akhirnya... setelah 11 tahun memiliki kereta ni ia dijual jgk... byk la jgk kenangan aku dan family aku dgn wira ni... dari standard hingga ke seakan2 GSR... cewaahhh.. aku dok modifite... kalo nk kira byk duit aku melabur tu kira byk la jgk... ada la nk dekat rm2000 dah aku dok melabur utk kereta wira tu.. dari bumper depan blakang, skirting, spoiler, audio system, sport rim dgn cat semua skali la... tapi aku dok bikin skit2 la.. dari aku kat poli dulu smp la last year... pastu dgn wira tu la aku... aku... aku.... hehehehe... aku bawa kwn2 aku jalan2.. haaa... jgn pikir len plak..

sebenarnya aku nk jual bkn apa nyer.. sbb makan minyak kuat sgt.. mana tahan beb... pastu nk jaga maintainance lg keta ni byk ar jgk.. so pikir2 bek jual jer then ambik keta baru... haaaa... persoalannya.. kereta apa yg aku nk ambik pasni??? jeng jeng jeng... kita tunggguuuuu... ahakz...

tapi keta wira aku ni ada market jgk la.. jumaat lepas aku iklan kan dlm internet, sabtu dh ada 3 org call nk tgk.. tadi dh ada org mai tgk.. siap nk angkat cash trus keta tu.. bapak aku suruh hold dulu.. tunggu sapa letak harga paling tinggi.. tapi skrang paling tinggi rm10,000 la ada cina nk ambik... dari kuantan pon ada nk turun semata nk tgk wira nih jer... tgk ar sapa yg dok belai slalu keta nih... hahahaha...





Tuesday, March 3, 2009

kemalasan bertambah....


adehh... hari ni selasa.. esok rabu.. khamis... lalalalala... jumaat.. then cutiiii... yes!!!! haa... mcm tu la aku tiap2 hari kt tmpt keja.. tiap2 hari dok kira bila la nk cuti... benda yg paling kerap aku tgk adalah KALENDAR 2009... ahakz.. dok tgk la bila la nk abis..

nk kata borink keja, tk la borink.. enjoy jer.. tu la org kata... bila waktu kita blajar.. terhegeh2 nk keja... bila dh keja, terhegeh2 nk blajar blk.. pelik tol la manusia... dan aku salah sorg nya la.. nk kata aku tkder keja nk kena buat... harini dari pagi smp lunch aku dok buat inspection jer... keja bersusun.. dh la makin hari makin fofular kt kilang ni... kena senyum slalu beb.. kaco org dgn buat lawak tu wajib arr.. ahakz.. tu mmg keja aku la... diorg pon kata kalo aku blah nanti sunyi ar kilang.. konon2nya la.. ntah la.. kadang2 rasa mcm nk sambung lg keja sbb aku cuti 2 bulan pas praktikal sebelum masuk sem baru tp bila pikir tang nk bgn awai tu yg jadi malas tu... ahakz...

Sunday, March 1, 2009

sunyi... sepi... suram....

pernah tak kita rasa yg esok mungkin hari terakhir bg kita...
pernah tak kita pikir, jika esok dah tiada bg kita..
ehhmmm....
hidup ini tidak selalu senang..
tidak juga terlalu payah..
semuanya terletak pada kita..
Tuhan dah bg kita jalan.. dah bg kita laluan..
semuanya terletak pada kita...
samada nk lalu jalan itu atau jalan lain
samada jalan yg kita pilih tu bawa kita ke satu destinasi
atau revolusi...

setiap pagi kita buka mata slps bgn tido..
alangkah syukurnya kita masih dpt lihat hari itu,
tapi hingga bila...
ehmmm... tepuk dada tanya diri..

alhamdulilah..