Klik Sini Untuk Satu Kejutan..... nuff

~Followers Of mY bLog..~

Sunday, April 26, 2009

AF7 - Kuasa sms melebihi bakat...


adehh.. sedihnya.. tergamam ar aku bila aril di umumkan keluar mlm td.. huhuhuhu... gila ar... sapa yg tgk konsert af7 mlm td pon bleh judge kan sapa yg patut tersingkir.. ntah la.. inilah yg terjadi apabila kuasa memilih diberikan sepenuhnya kepada pengundi sms.. yg berbakat pon terpaksa terkeluar.. aril ni la satu2nya aku tgk pelajar yg paling berbakat dan ada aura sebagai artis malaysia yg ada dlm af ni dari musim pertama sampai ketujuh nih.. manada lagi pelajar mcm dia.. ever mawi pon tkbleh buat mcm dia.. ntah la.. nih buat aku nk boikot af nih.. hahaha.. aku dok bajet dia bleh pi smp final la... isk2.. biasa la nama pon rancangan realiti... ehmmm.. tp juara tahun nih konfom laki.. ada sapa2 brani bet??? hahahha

Wednesday, April 22, 2009

report oh report... damm!!

arrgghhh... sperti yg di agak.. report aku delayyy..!!! wat da f@$% arrrr... kisahnya pagi td.. tgh asyik aku dok wat inspection.. tertiba phone aku berbunyi.. tkkn berdengut lak kan.. itu bkn phone.. itu jantung.. hahahaha... ok2 serius blk.. pastu aku angkat rupanya kakak kedai tmpt aku antar report tu call.. dia bg tau kata report aku tk sempat jilid by tomorrow.. boss dia tk bawa pi jilid lagi.. perhh.. rasa mcm nk mencarut jer kt kakak tu... "hang dh tau tkbleh buat, yg hang pi kata bleh buat siapkan khamis ni buat apa..!!! pandai sebut 'insyaallah' tp tk pandai usaha nk siapkan.." itu la kata2 yg aku pendam masa dia kata mcm tu kt aku... tp aku sabar jer.. aku just kata "kakak tkbleh ker nk usahakan bg siap jgk, haritu kakak kata akan cuba siapkan khamis nih tp ni tkbleh la.. kalo sy tau, sy dh antar kedai len dh.." lebih kurang mcm tu la ayat aku... perhh.. panas beb... aku smp tkbleh nk buat keja.. mcm ni la org melayu kita berniaga... dh rasa tk mampu buat tp kata bleh buat pastu lepas tgn mcm tu jer... org cina niaga jgk bgs.. tu pendapat aku la.. diorg kalo tkbleh buat diorg kata tkbleh buat... kalo bleh buat, diorg kata bleh buat... tkder nk kata akan try la.. akan cuba la.. sbb tu org melayu kita ni susah nk berjaya dlm perniagaan mcm nih la..

tgh hari td.. aku blah dari kilang awal giler dari waktu lunch.. pkul 11.30pg aku dh blah... trus pi sungai petani ambik report aku... meluat trus aku tgk muka kakak tu.. dh la aku bg deposit rm10, dia bg blk rm20.. nasib bek aku nih tk gila duit.. aku bg blk rm10 kt dia.. then trus blah ke nibong tebal plak.. nasib bek jgk la epol berjaya dpt kan aku kedai yg bleh siapkan report aku dlm 1 hari.. walapon mahal tp masa depan aku kt report tuuu.. so mahal pon tkperla...

sebenarnya masalahnya bkn duit, tp masa... duit bleh cari, tapi masa yg berlalu bleh beli ker??? pikir2 la ek..

Sunday, April 19, 2009

ehmm... REport oh RepoRT....


adehhh... praktikal dh nk setel dh.. ikut2 dh abis dh pon 17/4 haritu.. tp saja gatai2 nk sambung smp 30hb nih sbb nk dpt fully elaun la.. tkmo la potong2.. zaman skrang kita cari duit bkn duit cari kita... tol tk.. ahakz.. ok la.. keja pon dh tk byk.. mengulat ja.. kadang2 jer buat keja.. tu pon sbb n ambik hati supervisor.. ahakz..

skrang ni nk crita ttg report praktikal lak.. aku dh siapkan dh.. then jumaat haritu nk pi print la kt umh kwn aku.. then mcm mana lak pendrive aku bleh corupt lak.. isk2.. tension tol..ilang semua report aku.. dh la aku tk save dlm laptop aku.. semua file ada kt kilang... maka terpaksa la mlm2 buta aku ke kilang semata2 nk ambik file report aku jer... tension beb... jumaat mlm tu semua pakat tanya.. haaaiii rajin buat OT mlm2 nih.. ahakz.. mkn dlm woooo... dh smp... bilik lak kunci.. nasib bek ada abg man.. aku guna pc kt bilik annealing ar tranfer file dlm pendrive nih... huhuhuhu... pastu dh setel baru blk trus pi print kt umh kwn aku.. sian dia.. tunggu aku lama...




esok nya tu lak.. aku, adib dan apit pi umh jamie, fan dgn epol... nk pi jilid report nih... bersemangat waja nih... kalah keta proton waja.. huhuhuhuh... smp2 sana.. epol dgn fan dok terhegeh2 baru dok edit report lak.. perhh... bleh mkn kasut saiz 7 nih.... kami pon tunggu la.. then rupanya2... aku buat report salah format lak.. aku ikut format pala otak aku sendiri... pala otak aku tol la... so terpaksa la aku blk umh mlm tu edit len... pagi ni pi antar kt umh kwn aku utk print len.. malu wooo dh la suruh org print, tk bayar apa2 lak.. tp aku dh janji kt dia nanti aku beli ink len kt dia... pastu nk pi jilid semua kedai tutup... terpaksa la pi smp sungai petani tu sbb kedah hari ahad diorg keja.. pi la jilid kat sana..

masalahnya lg lak... kedai tu ambik rm20 jer.. mmg murah giler ar.. tp diorg nih mcm tk yakin jer... dh la kata seminggu baru bleh siap... aku kata khamis ni kena siapkan jgk kalo tk aku buat kedai len... dia kata "insyaallah"... adehhh... risau wooo... aku kata kena jgk... dia jwb benda yg samaaa... dh tu.. dia siap tanya.. hard cover tu nk yg keras ke lembut??? adeh.. nama pon hard kan.. tkkn lembut lakkk.. tu yg lg merisaukan aku tuuu.. huhuhuhhuh... khamis ni kita sama2 nanti kan la.. samada aku pengsan kerana deadline atau gembira krn dh setell.... adehh... nasib ooo nasib...

Thursday, April 9, 2009

Setel sudah Misi Internship aku..~~

fuuhhhhh legaaa... burrppp.. opss.. tgk, dh sendawa dh.. ahakz..

kelmarin dh setel dh benda yg sepatutnya perlu dilakukan oleh student2 utem yg buat praktikal iaitu presentation latihan industri... tk siap la mlm seblm tu aku buat poster smp pkul 2pg.. akhirnya berbaloi jgk la.. nasib bek la supervisor aku pon bg good compliment.. cewwahh speaking lak.. logbook pon aku sempat up to date kan.. slide isnin baru buat.. ahakz.. present hari rabu.. adehh.. jgn amalkan keja last minit.. ahakz..


kelmarin byk jgk la aku tersasul dan ulang benda yg sama masa present tu.. adehh.. dh la booking meeting room tk reti nk buka lcd skrin lak.. ke hulu hilir cari org technical service.. ahakz.. sebenarnya aku tk tkt sgt nk present dgn Pn syamimi tuu.. sbb dia tu sempoi jer.. friendly dan friendster.... ahakz.. yg aku tkt ialah nk present depan supervisor aku.. yela.. bayangkan la.. aku ada kwn yg cekap memasak, aku lak reti masak skit2 jer.. then aku diminta crita ttg hal masakan pada org len dan pada waktu yg sama kwn aku yg cekap memasak tu ada skali dgn aku.. so apa yg aku akan rasa mcm nk terang tu..?? mesti la aku rasa... "eeee.. dh la aku nk baru setahun jagung nk kena explain dgn org yg lebih mahir lak.. kalo silap malu wooo.." haaa tu yg menyebabkan aku tkt tu...



tp syukur la.. supervisor aku pon puji2 aku.. kata independent la.. rajin la.. good comunication skill la.. ahakz.. siap offer keja lg pas aku graduate nanti.. senyum lebar ar pn syamimi dah ada org puji student dia... kuang3...

Sunday, April 5, 2009

Rehat.....

huuuuuuhhhhhhh... mengeluh panjang tuuu..

yela.. minggu lps pi pangkor.. minggu2 sebelum tu jadi crew.. minggu dpn nk p ujibakat ANAK WAYANG (mcm layak jer..) jadi minggu ni la nk rehat pon.. sabtu ahad nih dok umh jer la.. tk pi mana pon.. yela rabu nih lecturer aku dh nk dtg lawat aku... report tk siap lg... poster pon tk lengkap lg... slide show apa pon tk buat lg.. adehh... mcm mana nk score A nih dlm praktikal... hehehehe...

tkper2... buat apa yg penting dulu.. apa yg penting tu ek... ahakz.. basuh keta ar... tension wooo.. asal basuh jer mesti ujan... basuh jer ujan... mcm buat keja sia2 jer.. tp nk buat mcm mana.. buah hati penggarang jantung... mesti la kena belai elok2.. ahakz..

muka kusyuk jer mengelap tu..


Plat kena shining skit...

Gosok jgn tk gosok..

kasi mandi skit..

berkilat tk??? hahahaha