Klik Sini Untuk Satu Kejutan..... nuff

~Followers Of mY bLog..~

Monday, May 25, 2009

Camping Keracut?? tk jadi.. pi Teluk Duyung..


adehhh... penat... letih.. situasi... bunkface... ahakz.. tertiba jer kan.. beberkat sms dari si apit tu ajak aku pi camping maka aku yg tgh bosan nih pon terima la offer dia ajak pi camping kat pantai keracut... tp aku tk kenal pon kwn2 dia.. semua 9 org yg pi.. sebenarnya ni bekas bdk2 teknik abdul rahman punya gathering tp aku pi join plak.. mana aku tau... lgpn apit dh ugut siap letak2 pisau kt leher nih suruh pi jgk maka aku pi la... adehhh....

pagi sabtu tu pas kumpul2 semua org kami pi la nek 2 bijik keta ke penang... smp teluk bahang... masa nk register masuk taman negara penang, rupanya pantai keracut dh full... bdk2 uitm la, teknik la, skolah rendah la buat camping kt sana... maka terpaksa la tukar plan ke Teluk Duyung a.k.a Monkeys Beach.. dgr2 jer guarder tu kata kt sana byk mat salleh dok melepak maka kami pon setuju ar camping kt sana... ahakz... bab2 tu laju jer.... teluk duyung sebelah bukit dgn pantai keracut jer... semua tk penah pi lg, sbb tu la kami pi... keracut dh pi byk kali dh...

pas sejam perjalanan dan hiking smp la kami kt teluk duyung... cantik jgk... pantai dia cetek jer... bila air surut bleh jalan smp ke tgh tu... ahakz... mlm tu ada aktiviti bbq skit.. pastu ada mamat france 2 org mai lepak dgn kami... dpt member baru ar mlm tu.. ahakz... esok tu kami blk ar.. sempat mandi kt sungai sukun jap... bg sejuk badan... kira ok la dari dok umh jer kan... dpt kwn baru, pengalaman baru... wahhhh... terbaikk wokkkkkk...!!! ahhahaha



register nama nk masuk taman negara penang

rehat jap... letih wooo

aku? tgk keindahan alam... hahaha

site khemah kami... tol2 tepi pantai

mengulat jap... hahaha

men tangkap2 ketam... encik krappy patty..

dapur kami... ahakz..

walau dimana anda berada... sembahyang jgn tinggal

konon2 tgh hayati ciptaan tuhan la tuu..

bergambar jap... wek!

aktiviti mlm... bbq..

makanan tu mcm nk dok seminggu...

Friday, May 8, 2009

Baling - ULu legong - Air pAnas


adehhh.. dh nk dekat seminggu dh baru nk masuk dlm blog.. hahaha.. nk buat mcm mana... sejak2 tk keja dh nih.. mood nk menulis kureng skit la... maklum la.. keja mkn tido jer.. ahakz..

ok berbalik pada crita air panas nih... di sbbkan aku last keja khamis lps.. so bdk2 kilang aku buat la farewell kt aku di ulu legong.. diorg collect duit buat bbq utk aku.. perhhh.. terharu lak plak.. hehehe... so ptg 1 mei tu kitorg pi la berkelah @ berkhemah @ bersantai kat ulu legong... gerak 4 biji keja.. satu keta family sbb abg man bawa family dia pi skali... yg len semua jantan la.. smp sana dh nk magrib dh.. pasang khemah semua then trus la prepare utk bbq.. smua dh lapau dh tu... jauh wooo... nk dekat 2 jam jgk la..

then dlm pkul 9 mlm mcm tu stat la aktiviti bbq... aku?? aku mengulat jer kt tepi.. farewell utk aku kan.. tkkn aku kena bakar ayam plak... hahahaha.. kerek tu.. ayat tu la yg buat aku terbuang dulu dlm kolam air panas tu.. sori la tkder gambar masa mandi air panas.. wap byk dowh.. tangkap gambar pon blur2 jer.. so pg keesokkan harinya dlm pkul 6pagi kami pon blk la... tp serius la.. makin lewat mlm makin ramai org dtg.. air kolam dari jernih smp keruh ar.. hehehehe...



khemah aku paling cute.. hahaaha.. adik punya

aku tkder la dlm pic di atas.. sbb tgh ulat

ni gambar kt sedim.. saja letak skali :p

Monday, May 4, 2009

Tamat sudah karier di SCHOTT Glass..



waaaaa.... selama hamppir 5 bulan buat praktikal kt Schott Glass Malaysia... akhirnya tamat sudah karier aku selaku trainee kt sana pada 30hb april yg lps... adehh.. byk jgk la kenangan manis dan pahit ketika aku kerja kt sana.. biasa la dh nama pon keja, tipu la kalo tkder stress tol tk.. tp tk byk la stress tu... lgpn keja kt sini enjoy jer, semua pekerja ok..

last day kt sana, aku blanja la bdk2 trainee yg len mkn kt oldtown kt juru.. dh jadi tradisi kt kilang aku bila bdk praktikal last keja kena blanja yg len.. hahaha.. pastu ptg tu semua pakat2 dok bertukar2 kad nama dan email la... ye la... biar pon tk bekerja tp still bleh berhubung lg kan.. tp kt kilang aku ada satu sumpahan skit.. hahaha.. kebanyakkan org yg trainning kt sini pasti akan blk semula ke kilang ni keja samada sebagai engineer or position yg len... majoriti engineer kt kilang aku byk yg penah training kt kilang nih... boss besar aku pon mengalu-alu kedatangan aku ke kilang ni pas aku grad nanti tp keja sini gaji tk besar la.. hehehehe :p