Klik Sini Untuk Satu Kejutan..... nuff

~Followers Of mY bLog..~

Sunday, August 30, 2009

29/8 - Exam Business - BTN

salam.... pertama skali aku nk bg tau... aku tido 3 jam jer utk exam bisnes semlm tapi kesannya.... aku tk sempat jawab utk 20 markah punya soalan... daaammm.. mesti encik amir marah kat aku punya... dia tanya aku masa tgh exam.."syah, bleh buat tk?" aku jawab la "bleh encik.." padahal... aku tgh berhempas pulas dok jwb pon... masalahnya... aku bleh jwb tp masa tk mengizinkan... adehhh... tension tol la... baru plan kalo bleh jwb, nk upgrade laptop ke 2Git Ram... huhuhhuhuh... pastu dh setel exam.. ada ceramah biro tata negara lak... BTN... tk dgr ceramah tu tkbleh grad bdk2 nih kata... semua final year student wajib pi... huhuhuhuhh.. masalahnya ceramah tu smp ptg noohhhh... gila kental... mmg bernanah ar telinga... mmg hari meletihkan dan haritu plak hari sabtu... ilang trus feel hari sabtu tu... tk rasa mcm hari minggu ponnn.... nasib bek liverpool menang lwn bolton... hahahaha




Friday, August 28, 2009

Liverpool... oooo.... Liverpool...



ntah la mana silapnya... start2 musim jer dh kalah.. pastu menang.. pastu kalah blk... mcm tk konsisten... adehhh... tp dari apa yg aku tgk.. keserasian player masih lagi tk serasi arr... ketiadaan alonso dgn abeloa mmg nmpk sgt... tambah2 alonso dulunya adalah perancang tgh liverpool bersama gerard... torres... torres... torres... still tk kuat tol lg.. main pon kekadang jer perform... aduyai... harap2 pasni bleh ar perform dgn lebih baik... tambah utk champion league nih pon liverpool nmpknya dlm group yg bleh tahan jgk la.... harap2 musim ada la piala utk the Reds nih...






Majlis Berbuka Posa JKML 2009

muka ujang ter'candid

aku ingat tahun 4 nih bleh ar pencen dari jadi fesi atau ajk nih... tup tup kena jadi jgk ajk utk JKML...

pada 26/8/2009 yg lepas jawatan kuasa kediaman mahasiwa/i luar telah mengadakan majlis berbuka posa di sek.men.keb ayer keroh melaka... program 3 hari punya plan nih akhirnya berjaya la jgk running.. walaupon ptg tu dh start hujan menyebabkan bajet org yg kami target dlm 700 org hanya datang 200 lebih jer.. tapi ok la... majlis berjalan dgn lancar la jgk... bdk2 klas aku pon ramai yg support... majoriti semua datang... yg tk datang tu maybe sbb hujan kot... dh bg mkn free yg sedap2 pon tkmo jgk tkble nk kata apa dh la.. hahahaha... so pasni maybe akan ada lagi program2 utk mahasiwa/i luar.. justtt tungguuu jer la ek...

budak2 umah payed dan bob

Thursday, August 13, 2009

Design Project - Subjek stress dan... dammm!!

sama tapi tak serupa..~


subjek ni tkder final exam... its a good news tapi tang keja2 khusus dlm subjek ni yg buat aku sakit hati plus dammm..!!! yela.. 1st skali, ada ke patut kami kena blajar blk fine art ataupon dalam melayu nya di panggil lukisan tgn... adehhh.. tu zaman2 aku skolah teknik dulu noh tkperla... tkkn benda yg blajar dari skolah then masuk poli pon blajar jgk masa sem1 pastu trus guna software.. final year degree student ni kena blajar basic fine art blk... adehhhh... malu wooo kalo junior2 tgk...

pastu baru2 ni kami kena buat asignment kena buat bridge la, lampu meja la, tower la, kerusi la dan semuanya kena guna barang2 terpakai mcm lidi satey, kotak2 dan polistrin... tu lg sakit hati.. nk kena buat benda2 alah ni plak.. dh buat, td masa present dia letak plak batu bata nk tgk kukuh ke tk benda yg kita buat tu... adehhh... mmg dammm arrr... nasib bek la lecturer tu ada pangkat prof dan dah tua... still hormat lg... damm...


sketching pic jambatan aku..


penonton2..~


Ujikaji Tower





Ujikaji Bridge...
jambatan aku.. patah~





Ujikaji Lampu Meja



Wednesday, August 12, 2009

Tapi kamu menbontotkan org...


haaa.... itu la kata2 yg dikeluarkan pada aku oleh encik amir aris, lecturer subjek business entrepeneur aku ptg td... perhh giler ar.. harini saja ada smp 2 presentation.. satu DFE design for environment dan satu lg bisnes nih la... tp yg DFE group tk sempat present jadi postpone ke next week... kira present satu jer la.. cuak jgk la... nih la 1st time aku present depan semua klas... sebelum ni present dpn group 1 jer... klas aku ada 2 group... nervous plus cuak jadi la servous... hahahaha.. tp aku try bg yg terbaik la.. dpt la jgk tackle hati en amir tu.. sbb aku mmg suka cakap dan present, tambah2 dlm bm lak.. tkbleh crita byk2... kang kena pangkah dgn bdk2 umh... hahahaha.. kena luahan skit2 jer.. ahakz... apa2 pon trima kasih pada cimot yg tlg pilih baju and tai tu masa shoping kt quennbay haritu.. hahahaha





Sunday, August 9, 2009

Boling... knp mesti kalah..!!!

masa main 2 hari lalu.. aku KALAH..!!



huuuu... esok dh nk blk melaka dh... adehh... malasnya.. harini kuar sakan.. tambah2 dgn musim sales dh pon bermula.. apa lg, shoping ar.. hahaha.. tp tkbleh byk2 kang boros lak.. beli apa yg patut jer mcm wallet (layan brand polo lak skrang) dan ink printer je.. dh la harini ada PC Fair kt PISA, penang.. tapi dh byk tahun dok pi dh bleh baget dh.. harga lebih kurang jer... kadang2 ada yg lg mahal pon ada.. kalo kira duit minyak pi sana, duit jambatan lg.. mahal blk barang tu.. hahaha...

tapi ttg harini, aku lawan boling dgn cimot.. adehhh.. tension2.. mcm2 skill dh guna.. bola spin la, bola twist la.. tetap KALAH..!!! so di sbb kan dikalahkan dgn teruk maka mlm tu aku blanja la pi karok kt sunway...



ajak repeat tadi.. tapi aku still KALAH..!!



tambah satu game lg... aku still KALAH..!!


muka seronok menang.. huhu


aku...?? KALAH..!!

Saturday, August 8, 2009

DfMA + DFE + Bisnes + Design Project + CNC Tech = Dammm..!!

huhuhuhuhuhu.... ingatkan blk seminggu kt penang nih bleh ar lepak2... bleh ar kasi full day tgk wyg... bleh ar kasi full time ber facebook... bleh ar... bleh ar... rupanya tidak... adehhh.. byk tol keja yg berderet2 meleret menanti utk ku hadapi utk diselesaikan.. isk2.. nasib bek ejab blk... dh la ejab satu group dgn aku utk semua asigment2 tersebut maka kami pon cuba sibukkan diri la buat benda2 ala nih... dari ke library penang sampai la ke mamak.. janji ada wifi jer.. konfom ada muka kami punya.. hahaha... dgn musim ujan lak... agak membebankan perjalanan ini...


aku dah tepu.. ejab masih mampu...


ejab kantoi men ym plak..


cimot yg sudi menemani kami mlm tu..

Monday, August 3, 2009

Lepak Santai II or Ley park Sun thai 2...


salam... hehehe... mcm biasa.. kena tunggu pic dari jamie dulu then baru bleh upload sbb pic dia cantik2.. lgpn dia mmg dipilih sbg jurukamera klas pon.. hahahaha... sabtu yg lepas bdk2 klas kitorg ada buat bbq dgn tema seperti tajuk di atas.. ni kali kedua kitorg buat... first dulu masa tahun 3 kt pantai puteri tapi kali ni kami buat kt tanjung bidara plak... ok lah.. best sgt2.. kali ni hampir ke semua bdk2 klas join.. mmg happening.. ahakz...sambil2 tu kami ada buat game jgk.. explore race.. so just enjoy da pic k.. hahaha...

nasrul dok bg arahan suruh berkumpul tu..

ajk masakan sedang jalankan tugas masing2..

group radhio menang apa ntah...

maskulin la sgt.. hahaha

kugiran da kampung geng~

persembahan dari group lep.. hahaha

trademark ala2 sifu tong san..

dikir campuran klantan + ganu + selangor.. ?

aktiviti wajib yg tk dirancang... tangkap org ke laut..!

keriangan tahap impak maksima..

men tanam2 lak.. sian radhi a.k.a fifi...

bergambar kenangan...

berterbangan umpana unggas di awanan..


to all... thanks for joining this program.. kata2 dari bendari program..
peace to all...