Klik Sini Untuk Satu Kejutan..... nuff

~Followers Of mY bLog..~

Saturday, September 19, 2009

Misi mencari Clemente Stripe Low - Kasut Raya


hahahaha... esok nk raya tapi harini sempat lagi melilau cari kasut tu... pagi td tertiba lak bapak aku ntah apa la mood dia, trus dia tanya aku tahun ni kasut raya dh beli ke blum... konfom la aku jawab blum... hahahaha... pastu dia suruh aku siap2.. pas dia beli songkok adik aku dia ajak aku pi cari kasut kat al ehsan... so sementara bapak kuar gi cari songkok adik aku, aku sempat la melayari internet cari kasut2 adidas yg baru... pastu aku tgk dlm web adidas dah ada 3 anak buah dah... adidas performance, adidas original dan adidas style.. sebenarnya ketiga2 ni adalah pecahan pada jenis2 kasut jer.. kalo adidas performance utk kasut2 sukan... adidas original utk jenis2 kasut yg standard dari dulu smp skrang.. ala yg jenis Campus la.. yg kaler putih tu... adidas style lak kasut2 nya diorg buat bg style skit la.. ada guna kain jeans, ada yg join venture dgn Goodyear, stylo2 skit la... pastu aku tgk la yg new arrival punya dlm adidas style...



dari situ la terjumpanya adidas Clemente Stripe nih... siap tulis most popular lagi.. tu yg aku nk tangkap tu... hahahaha... nama kasut ni sempena nama salah sorg player bola sepak lagenda yg bernama Clement Dave.. haaa knowledge tu... satu lagi sbb kasut ni kain kodroi... unik skit ar... slalu dok tgk kain jeans jer kan.. dh la aku ni jenis lasak...


Clement Dave


pastu, bila bapak aku blk jer.. kami kuar ar gi cari.. smp jer kt al ehsan aku tanya la.. then promoter tu kata kasut tu just ada kt butik jer... so terpaksa la gi pacific cari... akhirnya jumpa jgk.. nih 1st time beli barang survey dalam internet dulu tu... hahahaha... kenangan nih.. dh la raya kali nih semuanya adidas... ptg tu, kuar dgn sidek... aku layur ar kasut tu kt dia.. hahaha.. panas ja sidek bila aku kata aku duta adidas tahun nih...



kasut raya... 2009

Friday, September 18, 2009

Susahnya cari baju raya...


sapa kata pompuan jer cerewet??? hahahaha... ntah la.. aku rasa mcm aku pon sama2 jgk cerewet la.. yg org berkenan tapi aku lak tk berkenan... yg aku berkenan... org len tk berkenan... ada ke patut...?? hahaha... td pi jusco pusing dari pukul 9mlm smp org nk tutup kedai... sehelai pon tk beli... last2 tangkap jgk tshirt adidas kt butik dgn tshirt diesel kt butik jgk... tu pon pintu kedai dh tutup separuh dh... adehhhh... yela.. bila design cantik, kain lak tk sedap.. bila kain sedap, design lak mcm budak2... bila design dan kain sedap... jenama lak ntah apa2... hehehe... aku ni dh la pentingkan brand skit.. biar mahal skit tkper janji puas hati.. ala bkn slalu nk shopping pon.. duit bleh cari tapi kepuasan tu susah nk cari.. so mahal skit apa salahnya.. mula2 smp jusco... dlm pala aku nk tangkap baju Polo jer... new arrival punya mmg cantik2 tp byk itam putih... baju aku hitam putih ja dh 1 almari... skali skala nk tukar kaler jgk.. tu yg tk jadi beli tu.. ada org kata beli jer baju Polo yg ciplak kt pasar mlm la, nite market la... mmg murah tp design tk sama... yg ori punya design len... kalo baju yg pattern lama mmg ada ciplak punya.. tapi start 2007, baju yang new arrival dh tkder ciplak sbb Polo dh start jaga pattern diorg. kain yg ori dan yg ciplak pon len2.. jenis cotton tk sama... haaa knowledge tu.. hanya penggunanya je tau.. hahaha... mlm esok Queenbay lak... duit baget utk shoping pon tinggal brapa rat jer nih.. abah dh bising sbb baju berkolar tk beli2 lg.. semua round neck ja.. hahaha... duit dia bg mesti la dia bising..


baju raya 2009...

Kuih Raya Buat sendiri ??


adehh... terkejut aku bila blk jer umah tertiba adik yg bongsu kata raya kali ni tk yah beli kuih dah... aikkk... buang tebiat ke apa adik aku nih... rupa2nya... minggu lepas.. sabtu, ahad dan isnin, adik aku dgn mak aku buat kuih raya smp 11 jenis... haaaa ambik ko..!! tk larat nk makan nanti... tapi buat setiap jenis skit2 jer la.. mula2 diorg bajet nk try2 jer last2 smp 11 jenis kuih... nasib bek dlm buku resipi tu ada 11 jenis resipi jer... kalo ada 25 jenis... agaknya raya kali ni 25 jenis kuih la mak dgn adik aku tu buat.... terkejut jgk... last mak aku buat kuih raya masa aku skolah rendah nohhhh... ni tertiba buat blk... hahahaha.. dia borink ar tu dok umh... tapi buat utk habuan makan seisi rumah jer... bkn nk jual pon... tapi sedap ar... hahaha.. air tgn ibu kan...


ni baru skit... ada lg...

Monday, September 14, 2009

Kampung Halaman - Penang

hahaha.. diam tak diam... dah 2 tahun aku jadi blogger nih... maka dah 2 tahun jgk la aku dah stop tulis diari... diari la sgt...

masuk kandang kambing mengembek... masuk kandang lembu mengebuu... ha mcm tu la aku skrang ni bila berada di perantauan... dok kt negeri org, mmg kena hormat adat dan tingkah laku diri sendiri... kadang2 byk benda yg terjadi kt melaka nih, tp aku low profile jer... mcm kat bazar semlm, ada moto blok jalan aku pastu bleh bersembang lak dgn kwn2 dia kat tgh2 jalan... tgk2 plat motor.. mula dgn huruf 'M'... so aku diam jer la.. usha jer motor tu smp dia blah... kalo kt penang, bkn stakat hon... mmg nek maki dan hamun la.. kalo bkn bulan posa... silap2 bleh terkeluar perkataan tuuuuttttt lg.... hahahaha... yela... kita kt tmpt org, kena jaga tingkah laku ar..

sebenarnya apa yg aku nk tulis ni bkn pasal adat atau kes hormat ke apa... aku rasa mcm puas lg dok kt tmpt sendiri... ntah la.. rasa lega dan senang skit... bkn sbb dekat dgn keluarga tapi maybe sbb dh biasa kot dgn area2 sana.. ala penang besar mana sgt... kalo asyik dok ronda2, silap2 bleh terlepas perak, tak pon terlepas kedah... kalo pulau tu len la.. dalam dua jam dah bleh tawaf pulau dah... hahaha.. nek moto isi RM5.00... konfom cukup..

esok dah nk blk penang.. tumpang epol jer... tu la kwn yg sudi bawa aku blk ke penang.. (ayat cover line)... tapi masalahnya... tk blk lg tp jadual dh full ni apa cer? hahahaha... ada yg ajak futsal la.. ajak buka posa skali la.. ajak jual lemang la.. tu meriahnya kt tmpt sendiri... motor?? mmg tolak sebelah ar... hahahaha... low profile? mmg tk dpt ar... hahahaha... tapi still kena beringat jgk la.. kita hidup hanya sekali kan... adehhh... nak sambung buat JDM lak...


Rekod aku - nek Yamaha LC 135, 12 minit ja dari seberang ke pulau


Pekan koboi dah tak lapuk dek usia..


Kalo zoom tol2 nih.. bleh nampak umah aku... hahaha

Malam Ke 24 Ramadhan - 24 Doa Mustajab


1st skali... aku tk merajuk arrr, just sakit hati jer haritu.... ala biasa la.. mcm la bdk2 ni tk penah sakit hati, mcm tu jgk aku.... pagi panas, ptg tu aku dah cool dah... kecoh tol la... hahaha... bdk2 baru nk pra matang diorg tu... tu yg bising tu... tapi aku mcm biasa la.. kalo tk suka, aku tunjuk yg aku tk suka... buat apa nk hiprokrit... so tk kisah sgt la.. tu tandanya diorg ambik berat kt aku kot... hahahahaa

apa2 pon... malam ni kalo buat terawih, tuhan angkat kan 24 doa org yg berterawih mlm nih... bdk2 kat umh aku bising ja kata aku gi terawih sbb ganjarannya.. kalo ganjaran biasa2 jer, aku tk pi... adehh... benda dh kebetulan kan... cewah... ayat cover line tu...

baru blk dari uptown taman cempaka je nih... pusing pi pusing mai, mercun jer yg aku beli... barang len semua tk berkenan di hati la.. nk beli seluar, alang2 bek tangkap yg ori... nk beli kasut, alang2 bek beli yg tol2 berjenama... bleh pakai bertahun2 skit..

semua pakat bising, dh mood raya la... kepala dh ingat kampung la.. ntah la.. bg aku raya ni just sekadar nk jumpa saudara2 dan kwn2 yg lama tk jumpa jer... baju raya pon dh 3 tahun tk beli... dok pkai yg tu jer.. tu la, pantas btul masa berlalu.. teringat kecik2 dulu dok men bunga api... raya ni seronok waktu zaman kanak2 dan waktu dh berkawin jer... waktu skrang ni... mcm mau tk mau jer nk sambut... ehmmm...


Thursday, September 10, 2009

Harini aku sakit hati...

ntah la... harini aku tol2 sakit hati... ingat bleh la gi klas dgn hati yg senang tp tgk2... ehmmm... 1st skali aku sakit hati bila kerja khusus JDM yg aku dh cari maklumat 2 hari yg lepas, pastu aku bg kt group aku suruh just baca then masukkan dlm report jer... tp tk print2 lg smp ke harini... sepatutnya harini hantar tapi print pon blum... siap bleh tanya aku, hantar harini ke esok... sapa tk sakit hati... aku tk kisah kalo nk hantar lewat pon, tapi masalahnya tajuk yg aku buat tu sama dgn group len...aku tk tiru pon, kebetulan sama... tapi macam tk best la bila org yg tajuk sama dgn kita hantar harini, kita hantar esok.. kalo aku jadi lecturer, mesti aku akan kata group yg hantar lewat ni mesti tiru or curi tajuk group yg hantar sebelum ni, tol tk? mmg sakit hati la aku... aku cari maklumat tu bagai nk rak, siap dgn keratan akhbar lg... ehmmm..



berbuka bersama2...


Majlis Berbuka Puasa 4BMFR 2009


semlm 9/9/09.... cantik tk tarikh tu???? seumur hidup hanya skali jer melaluinya... maka pada tarikh itu iaitu semalam, kami pelajar2 tahun 4 BMFR telah mengadakan jamuan majlis berbuka posa bersama2 dgn lecturer2 yg penah mengajar kami dari tahun 2 hingga la skrang.. ada yg tk dpt datang dan ada yg datang... bgs la... kenangan nih... ni la kali terakhir kami berbuka posa bersama krn pas ni semua akan bawa haluan masing2 dah... jadi mlm tu semua nya btul2 bergembira la... bdk2 klas aku mmg aktif2... alhamdulilah... semua dtg mlm tu... makanan pon byk... kira berbaloi la bayar rm23 tu...
















Wednesday, September 9, 2009

Salam Ramadhan...



Assalammualaikum... fuh... lama tol aku tk update blog ek.. smp bob bising ar kata aku ni bek dlm blog jer tp kt luar nakal... hahahaha... ko jaq tol... bkn tkmo update tp bz yg amat sgt... dgn report, case study, project dan psm lg.... tido pon dlm purata 3-4jam jer... mana bleh tahan... tp syukur la di bulan yg mulia ni... dpt jgk la aku siapkan apa yg termampu disamping melakukan ibadah terawih... cewahhh.. ayat nk cantik jer kan...

ptg nih ada program bdk2 klas aku buat dinner.. sorg bayar RM23 tuuu... mkn kt D'village.. penah dh mkn skali kt sna dulu... bdk2 fasi pangkor buat... ni kali kedua la aku pi mkn kt sana... harap2 sedap mcm dulu lg... dh la ptg nih punya jamuan baget utk kami2 jer.. then last2 ada smp 15 lecturer dtg skali... mmg formal ar jadinya nanti... adehh... tk bleh nk otak gila2 ar... ehmm... apa2 pon... tahniah la kt zarul dan team dia yg byk berkorban masa utk program ni....


ejab tgh briefing ttg flow program kt klas