Klik Sini Untuk Satu Kejutan..... nuff

~Followers Of mY bLog..~

Monday, September 14, 2009

Kampung Halaman - Penang

hahaha.. diam tak diam... dah 2 tahun aku jadi blogger nih... maka dah 2 tahun jgk la aku dah stop tulis diari... diari la sgt...

masuk kandang kambing mengembek... masuk kandang lembu mengebuu... ha mcm tu la aku skrang ni bila berada di perantauan... dok kt negeri org, mmg kena hormat adat dan tingkah laku diri sendiri... kadang2 byk benda yg terjadi kt melaka nih, tp aku low profile jer... mcm kat bazar semlm, ada moto blok jalan aku pastu bleh bersembang lak dgn kwn2 dia kat tgh2 jalan... tgk2 plat motor.. mula dgn huruf 'M'... so aku diam jer la.. usha jer motor tu smp dia blah... kalo kt penang, bkn stakat hon... mmg nek maki dan hamun la.. kalo bkn bulan posa... silap2 bleh terkeluar perkataan tuuuuttttt lg.... hahahaha... yela... kita kt tmpt org, kena jaga tingkah laku ar..

sebenarnya apa yg aku nk tulis ni bkn pasal adat atau kes hormat ke apa... aku rasa mcm puas lg dok kt tmpt sendiri... ntah la.. rasa lega dan senang skit... bkn sbb dekat dgn keluarga tapi maybe sbb dh biasa kot dgn area2 sana.. ala penang besar mana sgt... kalo asyik dok ronda2, silap2 bleh terlepas perak, tak pon terlepas kedah... kalo pulau tu len la.. dalam dua jam dah bleh tawaf pulau dah... hahaha.. nek moto isi RM5.00... konfom cukup..

esok dah nk blk penang.. tumpang epol jer... tu la kwn yg sudi bawa aku blk ke penang.. (ayat cover line)... tapi masalahnya... tk blk lg tp jadual dh full ni apa cer? hahahaha... ada yg ajak futsal la.. ajak buka posa skali la.. ajak jual lemang la.. tu meriahnya kt tmpt sendiri... motor?? mmg tolak sebelah ar... hahahaha... low profile? mmg tk dpt ar... hahahaha... tapi still kena beringat jgk la.. kita hidup hanya sekali kan... adehhh... nak sambung buat JDM lak...


Rekod aku - nek Yamaha LC 135, 12 minit ja dari seberang ke pulau


Pekan koboi dah tak lapuk dek usia..


Kalo zoom tol2 nih.. bleh nampak umah aku... hahaha

1 comment:

ima said...

ish jadual dh pnuh yg xtahan tu..so xda ruang lah nih..xpelah...wek