Klik Sini Untuk Satu Kejutan..... nuff

~Followers Of mY bLog..~

Friday, October 30, 2009

XPDC ke Gunung Datuk N9



haaaaa... seperti biasa... bdk2 klas aku yg happening telah buat program penutup utk semester ini... Kami bdk2 4BMFR telah gi mendaki Gunung Datuk di mana ejab telah menjadi pengarah program utk kali ni atas pengalamannya... ada jgk peserta2 jemputan iaitu pasangan2 ejab dan jamie serta org kuat 4BMFP iaitu joji dan seri... hahaha...

mmg best giler ar.. penat tu biasa la.. tp bila bersama kwn2, semua penat tu ilang.. perjalanan bermula petang tu kumpul kt IBM then gerak la dlm 5 bijik keta.. jumlah peserta semuanya 20 org cukup... smp sana dh gelap.. pkul 9.45 mlm mcm tu dh stat mendaki... then dlm pku.12.40 mlm mcm tu smp la kt puncak... mmg survivor abis la sbb manada fasiliti apa2 atas sana... tandas pon kena buat sendiri... hahaha..

tapi apa2 pon mmg best la.. pengalaman mendaki bersama rakan klas dan mandi manda di air terjun kat kaki bukit.. waktu2 mcm ni la kenal dpt kenal kwn2 dgn lebih dekat.. susah senang bersama... saling kongsi2... tido se khemah... mmg gempak ar... kenangan nih..!!!!















Friday, October 23, 2009

National Automotive Digital Engineering Conference 2009


kelmarin seawal 6 pagi bdk2 umh aku dh bgn.. then mayang pastu siap2 ker UTeM.. semua nya dress up smart2 ar.. tujuan nya... kami kena gi conference kt putrajaya... bas nk gerak pkul 7 pagi jadi kena ada kt sana pkul 6pg la.. alhamdulilah semua smp on time... hanya 20 org jer yg pi.. wakil UTeM jer.. so dlm bas kami pon borak2 ar... en Tajul pi skali dgn kami.. selaku pensyarah pengiring.. best jgk la.. smp jer sana... trus masuk dewan.. ada ucapan skit pastu breakfast... then dewan lagi persidangan dari org jepun... org kuat2 nissan... diorg bentang ttg teknologi yg diorg apply dlm dunia automotif diorg la... byk jgk la ilmu kami dpt.. byk ker?? hahahaha... walaupon ada lecturer lain yg tk puas hati dgn kerenah kami tp abaikan lah... yg penting kami enjoy...










then dah blk kami singgah kajang jap.. pi perkena satay kajang samsuri dulu.. hahaha... bst jgk.. then lepak2 kat stadium lama... pastu dgr fifi crita ttg sejarah stadium tu.. hahaha... last skali bila blk smp sini dlm pkul 9 mlm... smp umh semua flat trus... hahahaha... sedar2 dh pagi hari jumaat... adehh....




Thursday, October 22, 2009

Hari hari yg berlalu tak bertandang..


wahhh... dgr tajuk jer dah puitis ek... hahaha... ehhmmm... baru blk tgk bola jer nih dgn fifi... lg sejam nk siap2 gi putrajaya lak... ada kovension apa ntah.. aku tau bg nama jer.. tktau apa pon.. janji dapat berjalan padahal PSM aku punya chapter 3 tk edit btul2 lg tu...

nk crita ttg bola... minggu ni jer Liverpool dah kalah straight 3 kali berturut2... 2 liga ingeris, 1 lagi liga eropah... aiyooo... 3 minggu aku kena menahan telinga nih... tp nk buat mcm mana.. dh nk kalah kan.. kena trima la.. senyum still senyum gitu.. tkperla.. game byk lg... tu jer la ayat aku... harap2 januari ni ada la player baru yg berpotensi masuk kelab nih..

selasa lepas last kelas bisnes dgn encik amir.. pasni tktau lg bleh jumpa dia dh ke tk... seumur hidup aku... tk kira la result teruk ke tk... tk penah aku gi jumpa lecturer kt bilik diorg.. tp dgn lecturer ni len lak.. brani lak aku gi smp kampus bandar sana gi jumpa dia... bincang ttg result midsem aku yg teruk nih.. then sembang2 la skit.. so bila klas last haritu rasa sedih pon ada... yela aku ni emo skit... hahaha... encik amir tu pon baru 28thn.. sebaya abg2 jer.. sbb tu masa jumpa dia pon.. dia gunakan bahasa ko aku ko aku jer dgn aku... dlm klas jer sketma..



tapi aku seronok la tgk video bdk2 klas aku semua... semuanya best2.. kenangan semua tu.. kalo saja2 nk buat mmg tk buat punya.. ada bgs nya jgk buat benda2 ni semua.. dari kecik hingga besar ni la kelas terbaik aku selama aku menjadi pelajar ni...

Sunday, October 18, 2009

Open House En.Tajul - Ketua Jabatan Pembuatan Rekabentuk


pada hari sabtu yg lalu... iaitu semlm la... ketua jabatan aku telah buat rumah terbuka.. tp konsepnya lain skit la... kami dtg bkn utk makan jer...tp siap masak skali kat umh dia.. dh mcm kenduri lak plak... tp mmg syok ar.. semua nya gotong royong buat sama2... benda2 ni dpt la eratkan hubungan kami sesama plajar klas dan juga lecturer kami nih... ayah angkat BMFR nih... hahaha... mmg sempoiii ar... umh ni dh jadi mcm umh kami... hahahaha... tp baget en Tajul ar sponsor... kemudian ada la jgk lecturer2 FKP yg len dtg jgkk... dekan pon datang... hahahaha... mmg slamber rock abis ar... ntah la... aku rasa... bdk2 klas aku yg paling gempak skali la buat masa nih... byk lecturer dh kata mcm tu... haritu pi jumpa en Amir secara personal pon dia dok kata... selama dia mengajar... ni first time dia jumpa plajar yg mcm kami nih... hahahaha... bangga tol la aku dgn bdk2 BMFR nih... rasa sedih lak tinggal 1 sem jer lg kami bersama... huhuhuhhuh














Dah jadi Mantap SPR UTem...




waaahhhhh.. dulu slalu dok dgr apa tu mantan... knp bila org lama skit dipanggil mantan.... last2 skali aku lak dh jadi mantan... ahakz... mantan tu mcm bekas ahli jawatankuasa bg sesuatu organisasi la... ia akan memantau perkembangan organisasi tersebut... kelmarin ada satu majlis penyampaian sijil bg mantan2 SPR UTeM 2008... ada la dlm 4 sijil yg aku dpt utk SPR UTeM jer... alhamdulilah la... masa aku tahun 3 dulu mmg aktif... skrang ni dh nek tahun 4 dh pencen dh... nk fokus on study gitu.. ewah... poyos giler ayat... ahakz.. tp semua Majlis Tertinggi dpt kumpul blk kira ok la... bkn slalu ada peluang mcm ni... tu la ingat pasni nk apply mintak jadi pegawai SPRM laa... kabel dh ada... tp tu la.. kena melalui SPA lak.. tu yg malas tu... kena ada luck terpanggil utk interview tu bgs la... isk2.. apa2 pon... semua pengalaman tu akan ku simpan... ahakz




Wednesday, October 14, 2009

13 Oktober 2009.. terbaik...

First skali aku nk crita... aku buat blog nih aku tk penah minta sapa2 baca pon... ni blog aku, so aku buat sbb diri aku... aku tk penah publish kat mana2 pon selain kat friendster aku dgn kat facebook aku.. itu pon sbb aku dh register under blogger utem dan penang... so salah satu syaratnya aku kena letak link ni dlm mana2 page profile aku... tu jer.. dan aku ada pengikut blogger aku sendiri... jadi aku rasa aku tk paksa pon sapa2 suruh baca... kalo ada yg terasa dgn posting aku.. aku nk buat mcm mana... dh nih blog aku... hahahaha



harini kalo tgk pada tarikh tu mmg best la... best sbb apa? hahahaha... best sbb keja bisnes bdk2 group aku lg satu tk siap so aku tkbleh present... video?? nanti2 la aku story... bg benda ni sunyi skit dulu... ntah la... kalo kita tgh stress... buat persiapan then tiba2 tgh jalan tk menjadi.. mesti tension kan... pastu ada org nk approach tanya mcm2 lak.. mesti lg stress kan... so aku rasa la.. kalo la tgk org tu tgh stress atau tension, just bayangkan kita dok kt tmpt dia then pikir la kalo org push2 kita masa kita tgh stress... apa reaksi kita waktu tu... so jgn judge org hanya kerana anda tk berada di tmpt dia... itu baru tk matang nama nya.. aku tlg define kan nih.. :P

hahahahaha... dan kalo2 rasa kita tu bawah 25thn ke bawah.... plz plz n plz jgn cakap soal professional... its just not a proper word to use... benda yg bermain dgn emosi nih tk mengira umur.. so kita kena paham2 la noh..

anyway.. aku seronok tgk bdk2 klas aku enjoy dlm klas td.. dua2 group yg present pon sempoi2... tahniah la aku ucapkan.... kadang2 org yg tgh seronok ni terlupa, ada org yg len yg tgh berduka... so be alert with the environment...

Thursday, October 8, 2009

Keta Kritikal Krisis... (",)


hahahaha... lawok tol la... td ptg aku tumpang sharol gi cari barang nk buat projek prof mad dan.. then sharol cabar aku suruh bawa manual... aku kata la bahaya... yela aku bleh bawa auto jer... tu yg aku segan skit tu bila org suruh bawa keta diorg... aku tau bawa auto jer... jgn ar tanya knp... tp dh mmg itu jer jenis kenderaan yg aku reti bawa... moto pon sama... moto yg ada clash mmg aku tk reti bawa... sbb tu aku tkbleh jadi mat rempit kot... bawa rxz pon asyik mati enjin ja dulu... ok2.. berbalik pad crita ptg nih... so aku kata la... kang aku bawa keta nih terbabas lak kang... ntah mcm mana bleh masin lak mulut nih... baru jer dia bawa keta tu nk kuar utem... tertiba tayar belakang pecah lak... nasib bek dekat dgn tmpt bdk2 klas aku buat bengkel.. pastu waktu tu plak ramai lak bdk klas aku yg lalu.. so semua pakat tlg la... tu yg aku puji sgt dgn bdk2 klas aku nih... semua nya mempunyai semangat setia kwn yg tinggi... alhamdulilah... dh setel semua... kami pon meneruskan misi yg tertangguh tu... hahahaha....