Klik Sini Untuk Satu Kejutan..... nuff

~Followers Of mY bLog..~

Sunday, January 11, 2009

Rumitnyaaa hidup...

Gaya indie yg menjadi kegilaan remaja kini


ehmmmm... hollaaaa.. ni aku nk kongsi skit crita nih.. harini ahad.. tp kwn aku ajak gi minum katanya nk crita prob skit kt aku.. aku pon pi la dgr crita dia kat foodcourt taman aku.. yela aku ni dh jadi mcm kauselor la plak.. kwn2 ada problem suka cari aku sbb aku ni suka bg pendapat dan nasihat kat kwn2 aku.. cewaahhhh.. nasihat org mmg pandai tp nasihat diri sendiri..?? aaa lu pikir la sendiri.. hahaha

ok2 sambung blk... kwn aku ni pompuan umur 25thn, member masa aku kat poli dulu nohh.. dia ni lulusan degree dari utem jgk.. crita dia mcm ni.. dia baru clash dgn bf dia.. ntah la masalah apa ntah.. tk sefahaman agaknya.. then skrang dia nk kapel dgn sorg mamat ni tp masalahnya mamat tu dh la tkder kerja, pastu asyik merewang jer perabis duit mak bapak mamat tu... umur dlm 23-24 mcm tu laaa... ntah laa... aku nk bg nasihat tkt kwn aku ni kecik hati.. tp aku hairan la.. kwn aku ni dh la keja bgs, gaji mantap tp knp la dia bleh suka kat mamat yg tkdak keja ni... bf dulu dia skit punya baik jer.. friendly lg, dh tu keja kat bank plak..

kadang2 aku hairan la dgn perempuan zaman skrang ni.. maaf la kalo ada yg trasa laki ke perempuan ker.. tapi ni blog aku so sukati aku la nk taip apa... hahahaha.. memen je ek.. ok2.. aku hairan la.. perempuan zaman skrang ni pandang cinta ni mcm dalam sgt.. yela mmg la masa muda ni nk enjoy dulu tp agak2 la.. at least cari la laki yg bleh bg masa depan kat depa, laki yg bleh bg depa hidup senang.. jgn asyik ingat nk seronok jer.. pilih la laki yg ada kerjaya, ada pendidikan, yg ada masa depan.. yg bleh bg depa kehidupan bila dh kawin nanti.. ni pi cari laki yg tkdak kerja, yg suka merempit, yg suka enjoy ja tp guna duit mak bapak jgk.. alasan depa, laki tu hensem la.. stylo la.. adehh.. dgn rupa dan gaya bleh bg anak2 makan ke lepas kawin nanti.. umur makin meningkat..

so berbalik ttg crita aku dgn kwn aku tu.. aku suruh la dia pikir blk keputusan dia tu.. kalo dia nk kwn jgk dgn mamat tu, suruh la mamat tu cari kerja.. belajar hidup berdikari.. jgn harap duit mak bapak jer.. ntah la.. aku pon hairan... aku tetap aku la.. mcm ni jer...

sekadar gambar hiasan

sekadar gambar hiasan