Klik Sini Untuk Satu Kejutan..... nuff

~Followers Of mY bLog..~

Wednesday, April 22, 2009

report oh report... damm!!

arrgghhh... sperti yg di agak.. report aku delayyy..!!! wat da f@$% arrrr... kisahnya pagi td.. tgh asyik aku dok wat inspection.. tertiba phone aku berbunyi.. tkkn berdengut lak kan.. itu bkn phone.. itu jantung.. hahahaha... ok2 serius blk.. pastu aku angkat rupanya kakak kedai tmpt aku antar report tu call.. dia bg tau kata report aku tk sempat jilid by tomorrow.. boss dia tk bawa pi jilid lagi.. perhh.. rasa mcm nk mencarut jer kt kakak tu... "hang dh tau tkbleh buat, yg hang pi kata bleh buat siapkan khamis ni buat apa..!!! pandai sebut 'insyaallah' tp tk pandai usaha nk siapkan.." itu la kata2 yg aku pendam masa dia kata mcm tu kt aku... tp aku sabar jer.. aku just kata "kakak tkbleh ker nk usahakan bg siap jgk, haritu kakak kata akan cuba siapkan khamis nih tp ni tkbleh la.. kalo sy tau, sy dh antar kedai len dh.." lebih kurang mcm tu la ayat aku... perhh.. panas beb... aku smp tkbleh nk buat keja.. mcm ni la org melayu kita berniaga... dh rasa tk mampu buat tp kata bleh buat pastu lepas tgn mcm tu jer... org cina niaga jgk bgs.. tu pendapat aku la.. diorg kalo tkbleh buat diorg kata tkbleh buat... kalo bleh buat, diorg kata bleh buat... tkder nk kata akan try la.. akan cuba la.. sbb tu org melayu kita ni susah nk berjaya dlm perniagaan mcm nih la..

tgh hari td.. aku blah dari kilang awal giler dari waktu lunch.. pkul 11.30pg aku dh blah... trus pi sungai petani ambik report aku... meluat trus aku tgk muka kakak tu.. dh la aku bg deposit rm10, dia bg blk rm20.. nasib bek aku nih tk gila duit.. aku bg blk rm10 kt dia.. then trus blah ke nibong tebal plak.. nasib bek jgk la epol berjaya dpt kan aku kedai yg bleh siapkan report aku dlm 1 hari.. walapon mahal tp masa depan aku kt report tuuu.. so mahal pon tkperla...

sebenarnya masalahnya bkn duit, tp masa... duit bleh cari, tapi masa yg berlalu bleh beli ker??? pikir2 la ek..