Klik Sini Untuk Satu Kejutan..... nuff

~Followers Of mY bLog..~

Friday, September 18, 2009

Susahnya cari baju raya...


sapa kata pompuan jer cerewet??? hahahaha... ntah la.. aku rasa mcm aku pon sama2 jgk cerewet la.. yg org berkenan tapi aku lak tk berkenan... yg aku berkenan... org len tk berkenan... ada ke patut...?? hahaha... td pi jusco pusing dari pukul 9mlm smp org nk tutup kedai... sehelai pon tk beli... last2 tangkap jgk tshirt adidas kt butik dgn tshirt diesel kt butik jgk... tu pon pintu kedai dh tutup separuh dh... adehhhh... yela.. bila design cantik, kain lak tk sedap.. bila kain sedap, design lak mcm budak2... bila design dan kain sedap... jenama lak ntah apa2... hehehe... aku ni dh la pentingkan brand skit.. biar mahal skit tkper janji puas hati.. ala bkn slalu nk shopping pon.. duit bleh cari tapi kepuasan tu susah nk cari.. so mahal skit apa salahnya.. mula2 smp jusco... dlm pala aku nk tangkap baju Polo jer... new arrival punya mmg cantik2 tp byk itam putih... baju aku hitam putih ja dh 1 almari... skali skala nk tukar kaler jgk.. tu yg tk jadi beli tu.. ada org kata beli jer baju Polo yg ciplak kt pasar mlm la, nite market la... mmg murah tp design tk sama... yg ori punya design len... kalo baju yg pattern lama mmg ada ciplak punya.. tapi start 2007, baju yang new arrival dh tkder ciplak sbb Polo dh start jaga pattern diorg. kain yg ori dan yg ciplak pon len2.. jenis cotton tk sama... haaa knowledge tu.. hanya penggunanya je tau.. hahaha... mlm esok Queenbay lak... duit baget utk shoping pon tinggal brapa rat jer nih.. abah dh bising sbb baju berkolar tk beli2 lg.. semua round neck ja.. hahaha... duit dia bg mesti la dia bising..


baju raya 2009...

Kuih Raya Buat sendiri ??


adehh... terkejut aku bila blk jer umah tertiba adik yg bongsu kata raya kali ni tk yah beli kuih dah... aikkk... buang tebiat ke apa adik aku nih... rupa2nya... minggu lepas.. sabtu, ahad dan isnin, adik aku dgn mak aku buat kuih raya smp 11 jenis... haaaa ambik ko..!! tk larat nk makan nanti... tapi buat setiap jenis skit2 jer la.. mula2 diorg bajet nk try2 jer last2 smp 11 jenis kuih... nasib bek dlm buku resipi tu ada 11 jenis resipi jer... kalo ada 25 jenis... agaknya raya kali ni 25 jenis kuih la mak dgn adik aku tu buat.... terkejut jgk... last mak aku buat kuih raya masa aku skolah rendah nohhhh... ni tertiba buat blk... hahahaha.. dia borink ar tu dok umh... tapi buat utk habuan makan seisi rumah jer... bkn nk jual pon... tapi sedap ar... hahaha.. air tgn ibu kan...


ni baru skit... ada lg...