Klik Sini Untuk Satu Kejutan..... nuff

~Followers Of mY bLog..~

Thursday, February 18, 2010

Makin ramai buat duit dgn Facebook


Manusia dikurniakan akal fikiran, tapi macam mana mereka menggunakannya adalah terletak pada diri masing-masing. Ada yang guna untuk cari ilmu, ada yang guna untuk dekatkan diri dengan tuhan, ada yang gunakan untuk mencari keuntungan dan ada juga yang menggunakannya untuk membuat kejahatan. Tapi aku bukan nak cerita tentang akal, aku nak cerita macam mana kawan aku buat duit dengan Facebook jer. Untung beb, kos iklan dan promosi tak payah keluarkan. Just dapatkan 'add' kan sebanyak kawan yang ada kemudian dan boleh jalan dah bisnes tu.

Kawan aku ni buat bisnes burger jer. Bunyi macam biasa-biasa jer kan, tapi dengan facebook dan dia juga bagi free 'delivery cost' maka setiap malam pastu ada orang order, termasuk aku.. (golongan yang jenis malas nk keluar makan luar). Kawasan dia ni just dalam taman dan kawasan berdekatan jer tapi disebabkan situ banyak student tinggal so kira boleh jalan la bisnes tu. Nak order just melalui facebook jer, then tunggu depan umah. Ni la namanya E-Commerce... ahakz..

2 comments:

sнaк said...

Wow ! Kawan you tu mmg pandai ohh. Tak mensia-siakan akal kurniaan tuhan.

Boleh terfikir utk wat bisnes burger through online. Smart, real smart. I wish him the best of luck :)

h4ni3 said...

bestnya ada burger online..
bagus.. brilliant idea
lagi bagus drpd "login facebook dapat rm100" tu kan
yg ni dah kompem 100% halal :)