Klik Sini Untuk Satu Kejutan..... nuff

~Followers Of mY bLog..~

Monday, March 29, 2010

Malam Anugerah Dekan Fakulti Kejuruteraan Pembuatan



haaaaaa.... event ni dah nak dekat seminggu dah berlangsung tapi aku baru nak upload pic event nih.. ahakz.. maklum la.. kekangan masa yang amat ketat sekali... sibuk dengan test, kuiz, assigment lagi... so ada kelapangan sikit nih, aku upload la.. minggu lepas fakulti aku ada buat majlis anugerah dekan.. bukan anugerah bintang popular berita harian ek.. hahaha... tujuan event ni nak hargai la sapa-sapa yang penat belajar sampai dapat 3.5 pointer ke atas... alhamdulilah la.. aku tersenarai... ewahhh macam selection bola plak kan.. harap2 semester ni dapat lagi... doakan aku ek kawan-kawan.... insyaallah....










Saturday, March 27, 2010

Makan Malam JKML


kalau tengok pada title entry kali ni ialah tentang Makan Malam Jawatankuasa Mahasiswa Luar kan... tapi sebenarnya tu adalah venue untuk gambar-gambar kali ni... entry kali ni lebih fokus kepada wajah keriangan kawan-kawan aku nih yang telah menunggu selama beberapa jam di dalam dewan UTeM semata-mata untuk dapat makan malam percuma jer... isk-isk... sian tol.. termasuk lah aku...

datang nak makan... tapi kena dengar taklimat berjam-jam plak...










Friday, March 26, 2010

Minggu Yang Memenatkan lagi...

Minggu ni tol2 memenatkan la.. ada sampai dua test... pastu ikutkan ada kuiz lagi tapi nasib baik di postpone kan ke minggu depan... dengan assignment yang makin banyak tertangguh a.k.a yang diberikan lagi pon ada lagi... pastu nak kena siap kan semua subjek punya report lagi kerana next week dah start kena summit semua report... dan bermula la presentation... berapa banyak dan laaaaa... huhuhu... letih beb... tu tak sebut tentang PSM lagi... aiyooooo...


by day way, tentang interview tempoh hari aku dah cancel kerana position yang ditawarkan tu untuk taraf diploma aku jer.. lagi pon position tu mcm terlalu rendah sangat... bawah dari TA... atas skit jer dari supervisor biasa... ehmmm.. rasa rugi lak ambik degree kalo keja guna standard diploma jer... ntah la... lain orang lain citarasa kot...

Thursday, March 18, 2010

Interview - Nak ke TaK?


Pagi tadi... sedang asyik aku dibuai mimpi yang indah akan tertiba handphone aku berbunyi dan mengeluarkan nombor yang aku sendiri tidak kenali... ewaaahhh macam ayat sastera lak.. so aku pon angkat la... rupanya dari sebuah company kat Balakong yang nak aku ke sana untuk interview kerja jawatan Manufacturing Supervisor... adehhhh... aku tengah blur waktu tu so aku minta la postpone.. nasib baik la dia kata "awak boleh pilih mana-mana tarikh yang sesuai tapi sehingga awal bulan 4 jer.." lega ar dengar macam tu... tak la rushing sangat...

Pastu, aku terus la contact kawan-kawan aku yang dah kerja semua... tanya tentang jawatan tu dan skop kerja... majoriti bagi jawapan yang sama jer... gaji tinggi silap-silap boleh sampai 2k, tapi kerja memang tension.. nak keja kejar target production dan jaga operator... adoiii... bab-bab ada target ni yang malas nih... pressure beb kalo tak capai target... pastu kena bersedia kena marah... yela.. operator buat silap.. target tak capai... maki la jawapannya.. adoiiii lagi....

Wednesday, March 17, 2010

Lepas Tension Di Kaki Gunung Ledang

aku "Camera man tak bertauliah"

akibat tekanan dari PSM II hampir sampai ke kemuncaknya... maka pada isnin yang lalu, budak-budak rumah aku merangkap ahli-ahli Kelab Tarantula telah mengambil langkah yang drastik iaitu..... pergi mandi dan bbq di Sagil.. yela musim panas nih kalo dapat berendam memang layan ar...


best jugak la mandi kat kaki Gunung Ledang tu... ada satu kawasan tu namanya Kolam Puteri... perhhh.. kat situ ada sejenis ikan-ikan kecil yang akan datang kat kita dan gigit-gigit manja... geli beb... sama jer macam spa ikan yang korang dok tengok tu... ikan-ikan tu akan makan kotoran kat kaki-kaki kita... layan juga ar... hahaha.. apa lagi... yok la ke sana lagi...!!!















Saturday, March 13, 2010

Masa Mencari Kerja

Ehmmm... selepas jer karnival kerjaya baru-baru nih, semua nya pakat sibuk mencari kerja.. apply sana apply sini... yela, bulan 5 ni dah abis belajar jadi ramai yang nak kerja terus... kalo cuti lama-lama kang takut berkarat lak otak tu.. termasuk la aku... sibuk email ke sana ke sini... tapi bila pikir-pikir balik... adeh... rasa sayang lak kalo takder cuti nih, takkan abis jer blajar terus kerja... mau juga cuti sebulan jer, enjoy ke sana ke sini.. tapi nak enjoy tu kena duit jugak... aiyooo...


Tu satu hal, lagi satu ni... nak apply semua company nak yang dasyat-dasyat.. padahal fresh graduate jer.. ahakz.. kadang-kadang lawak juga bila pikir ni... demand nak tinggi.. tapi apa-apa pon kena bagi abis dulu final exam nih... baru tol-tol selesai episod mencarian kerja nih... kang dok apply ke sana ke sini, tapi exam kantoi... rugi abis ar...

Check Spelling
Lama tol aku tak updated blog, busy sikit la dengan exam lagi... dengan tugasan lagi... adehhh... kawan-kawan aku dah start apply master... perhhhh bersemangat tol diorang nih.. aku bukan taknak apply.. tapi aku dah letih dah la belajar nih... lagipon anak sulung kan.. aku nak bantu family aku juga... asyik belajar jer... sapa nak sara family aku... takkan nak harap pencen ayah aku jer... tu yang aku nak kerja tu... nak kawin lagi... hahahaha... sapa yang takmau kawin weiiiii...!!

Tuesday, March 9, 2010

Futsal Varsity - Week 2


Hari sabtu main satu game menang...
hari ahad mainn dua game... dua-dua kalah...
aku pulak jadi keeper...
memang bolos ar...
hahahaha...
team aku jatuh ke kedudukan 9 lak..

takper...
minggu ni cuba lagi...
15 games to go....

ayuhhhh...
jom trainning...
malam ni ada liga kelas pulak

Saturday, March 6, 2010

Wayang Alice in Wonderland 3D


Ni semua angkara main-main tak sangka lak jadi kenyataan... ceritanya apabila kami mendapat tahu yang filem Alice in Wonderland ni keluar hari jumaat... selalunya filem keluar hari khamis jadi malam jumaat tu kawan aku yang bernama FIFI ni gatal tangan lak gi saja-saja booking tiket online kat Golden Screen Cinema GSC di Dataran Pahlawan nak tengok hari jumaat malam. Tapi apa kan daya... yang 2D punya takder, so dia ambik lak 3D... kawan-kawan aku pon ada yang tak penah tengok 3D lagi... lalu di bookingnya 6 keping...

then bila tiba hari jumaat tu... atas dasar kesian kat fifi yang telah booking nih, maka kami beramai-ramai pergi la tengok cerita ni... yela.. kawan dah booking, kang tak tengok... apa kata dia lak.. atas dasar kesian ni maka kami satu rumah gi la tengok... nak bagi cukup 6 orang...


wayang pukul 11 malam... sementara nak tunggu jam berdetik ke waktu itu... maka kami pi la tengok orang main belon panas jap... dasyat Jacker ek... jual keropok jer boleh beli belon panas... adoi...



haaaaa...ni la si FIFI tu... suka dia dapat 6 tiket 3D cerita ni.... nasib baik dia tak tido dalam wayang semalam... kalo tak... memang kena tinggal la..





haaaaaaaa... lepas jer tengok wayang... tengok sapa yang kami jumpa... Zizan raja lawak dengan awek dia... hahahaha

Thursday, March 4, 2010

Staff BPA buat aku penat

huhuhuhhu... sambil mengelap peluh di dahi... tangan laju menaip di blog... peluh masih mencurah-curah.. mungkin ini angkara kepenatan tadi yang masih belum tamat atau bahang kepanasan bumi yang melanda negara kita kini...


cerita bermula pada malam tadi apabila kawan aku memeberitahu yang aku masih belum cukup jam kredit lagi untuk grad sem ni... lalu bila aku periksa rupanya aku masih kekurangan 2 jam kredit lagi dan itu bukan kesalahan aku kerana aku dah pindah semua jam kredit aku masa tahun 2 dulu... 2 tahun yg lalu punya cerita tapi sampai sekarang 'transfer kredit' aku tak setel-setel lagi... bukan aku jer.. tapi budak-budak lain yang sama-sama pindah jam kredit pon kena juga. Persoalannya staf-staf kat Bahagian Pendaftaran Akademik (BPA) tak buat kerja ker... masa tahun 2 dulu sibuk suruh hantar itu la ini la sebab nak setelkan cepat-cepat.... ni sampai sekarang kerja tak siap-siap lagi... so harini aku cuba bagi setelkan hal-hal berkaitan transter kredit nih..

Diorang lak boleh duduk senyap jer... student lak yang kalut kena check la, gi BPA la nak setelkan padahal bukan salah student... kalau takde la kawan-kawan aku yang prihatin yang nak check perpindahan jam kredit dia haritu.... sampai sekarang aku tak tau yang kredit aku belum transfer lagi... tak cukup kredit macam mana nak grad??? nak konvo?? nak baling-baling topi 4 segi tu...?? rasa macam nak saman jer la staf BPA? dapat juga aku duit dari kuar kan duit...