Klik Sini Untuk Satu Kejutan..... nuff

~Followers Of mY bLog..~

Saturday, March 13, 2010

Masa Mencari Kerja

Ehmmm... selepas jer karnival kerjaya baru-baru nih, semua nya pakat sibuk mencari kerja.. apply sana apply sini... yela, bulan 5 ni dah abis belajar jadi ramai yang nak kerja terus... kalo cuti lama-lama kang takut berkarat lak otak tu.. termasuk la aku... sibuk email ke sana ke sini... tapi bila pikir-pikir balik... adeh... rasa sayang lak kalo takder cuti nih, takkan abis jer blajar terus kerja... mau juga cuti sebulan jer, enjoy ke sana ke sini.. tapi nak enjoy tu kena duit jugak... aiyooo...


Tu satu hal, lagi satu ni... nak apply semua company nak yang dasyat-dasyat.. padahal fresh graduate jer.. ahakz.. kadang-kadang lawak juga bila pikir ni... demand nak tinggi.. tapi apa-apa pon kena bagi abis dulu final exam nih... baru tol-tol selesai episod mencarian kerja nih... kang dok apply ke sana ke sini, tapi exam kantoi... rugi abis ar...

Check Spelling
Lama tol aku tak updated blog, busy sikit la dengan exam lagi... dengan tugasan lagi... adehhh... kawan-kawan aku dah start apply master... perhhhh bersemangat tol diorang nih.. aku bukan taknak apply.. tapi aku dah letih dah la belajar nih... lagipon anak sulung kan.. aku nak bantu family aku juga... asyik belajar jer... sapa nak sara family aku... takkan nak harap pencen ayah aku jer... tu yang aku nak kerja tu... nak kawin lagi... hahahaha... sapa yang takmau kawin weiiiii...!!

6 comments:

Afnie Roslan said...

sila la keje...leh banje....hahahah

Fatin Filzah said...

Post yg ni menarik perhatian saya utk komen.

Nasib kita sama la.

Cuma bezanya, bulan 4 ni sy abis.

Awak kat mana blaja ye?

Good luck. Hari2 sy tgk kat Jobstreet kalau ada apa2 update tp belum ada rezeki.

dhiya said...

gud luck syah...

dhiya said...

gud luck syah...

Bo the Nerd said...

bagus bro nak cari kerja nih. tapi memang company selalunya susah nak amik fresh grad sebab freshies takde experience.

Aku punya advice, grab dulu kerja (yang berkaitan dengan course kau) tak kiralah taraf company tu atau payment package dia. Janji kau dapat gain experience dulu. Ada experience sikit, barulah boleh apply jobs yang lebih best.

Advice aku ni hanyalah sekadar panduan.

www.boisanerd.blogspot.com

Syah said...

afnie: hamboi nk blanja la ek

fatin: blajar utem.. wahh sama la kita ek

dhiya: tq

bo: tu la.. ingat nk grap jer mana yg ada