Klik Sini Untuk Satu Kejutan..... nuff

~Followers Of mY bLog..~

Saturday, July 31, 2010

Baru nak berjinak-jinak dalam fotografi nih...






Keperlbagaian...Mutlak...

perhhhh...
kalau dengar jer nama tajuk posting kali nih
bunyi macam gempak jer kan...
hahahaha...

sebenarnya...
aku nih ada masalah sikit..
bila masuk jer waktu gaji,
minda bercelaru...
hati tak tenang...
resah kian hampir..
lena tak seindah suria..
mimpi menjadi-jadi...

sebab?

sebab banyak benda aku nak beli...
hahahaha...
itu nak beli.. ini nak beli...
simpanan untuk masa depan tak buat pon..
ada la menyimpan sikit-sikit...
tapi...
isk-isk... nafsu membeli belah tu...
pastu bila nak beli...
dok pikir pulak... kang menyesal pulak kalau beli...
last-last... sampai ke sudah tak beli...

tu la kot dikatakan...

'Kepelbagaian..Mutlak..'

Tuesday, July 27, 2010

Fotogedik

ntah la... nak kata minat pon mungkin juga... nak kata hobi... ni kos punya hobi nih... sejak dua menjak nih... aku tertiba jadi minat bab fotografik nih pulak... ntah la samada trend zaman sekarang nih semua pakat dok guna kamera DSLR atau aku suka edit-edit gambar nih..

tapi tu la... benda ni kos sikit la... kamera jer dah ribu-ribu beb... nak tangkap yang murah pon, takut nyesal pulak... alang-alang jer kan... tapi ntah la.. kalo aku nak beli pon... bukan dalam masa terdekat nih la... tapi aku minat... tambah-tambah tengok portfolio kawan-kawan yang dok guna kamera nih.. minat beb... tapi tang duit yang tak minat tu... hahahaha... sekarang ni kat mana aku pi.. shoping complex ke..kedai makan ker... aku mesti tengok gambar-gambar kat frame... pastu try cari angle yang sesuai... konon-kononnyer la... isk-isk...

Saturday, July 24, 2010

Grill Chicken Burger McD

Tadi pas tengok wayang cerita THE SORCERER'S APPRENTICE... tiba-tiba perut berbunyi pulak... Then gi la survey makanan yang best-best untuk dijadikan lunch... so tertiba teringat yang McD ada keluarkan burger baru... so apa lagi... aku pon try la...

Mula-mula beli dok fikir la GCB tu binatang apa la.... rupanya ia short form untuk Grill Chicken Burger... sedap juga... daging tu dipanggang... tapi tol la... dalam banyak-banyak burger... aku lebih suka burger McD dari kedai makanan ringan yang lain... ntah la kenapa... anyway... I love GCB nih...!! wink~

Sunday, July 18, 2010

Audition Pilih Kasih

haaaaaaaa..... kelmarin aku keluar tengok wayang kat Sunway Carnival... pastu tengok orang ramai dok kumpul kat tengah-tengah mall tu... pastu ada orang bagi ucapan, ada sesi dialog la... so aku pon pi la usha tengok... rupa-rupanya ada audition rancangan Pilih Kasih yang main kat TV2 tu...

So aku pon tengok la bakal-bakal bakat baru tu.. hahaha.. lawak pon ada juga... tapi kalo pikir balik, bayangkan la kalo kita di atas stage tu... macam mana la ek...


pastu juri pada haritu adalah En Aziz M Osman.. haaaa mesti semua orang kenal kan... dan pengarah drama En Along Kamarudin... sorang ujibakat pon nak dekat 15 minit.. macam-macam kena buat... isk-isk... tol-tol mencari pelapis baru nih... hahahaha...

aku tak try pon... tak cukup tinggi kata cik Cimot aku tu... ceh...







Friday, July 16, 2010

Minyak Naik lagi..



Isu minyak datang lagi... muka depan akhbar terpampang kisah benda ini. Peniaga-peniaga sibuk mencari barang yang perlu juga dinaikkan harganya. Masalahnya sekarang ini, yang naik cuma lah hanya 5 sen sahaja. Dan ia hanya pada Minyak jenis Ron 95 jer. Kenapa la perlu barang lain pon dinaikkan harganya juga.

Difahamkan isu ini berkaitan taraf hidup dan ekonomi kita yang makin tinggi dan stabil. Ntah la, aku pon tak berapa arif dalam bidang dan hal ini. Just aku harap, harga minyak yang naik hanya 5 sen nih tidak la menyebabkan harga baranga-barang lain naik.. kecuali gula la yang dah naik pon 30 sen.

So sekarang ni minyak Ron 95 dah jadi harga RM1.85 seliter la... bagi aku ia masih munasabah berbanding dulu sampai RM2.70 seliter...



Sunday, July 11, 2010

Rehat Seketika...

Akhirnya... setelah 2 bulan aku bekerja... langsung tiada masa yang secukupnya untuk aku betul-betul boleh rehatkan badan... jadi sabtu dan ahad ni.. aku mengambil peluang untuk pergi bercuti seketika untuk merehatkan diri aku dari segala hal samada berkaitan kerja, rumah, hidup, kewangan, kawan-kawan dan masa depan...

so tempat yang aku pilih untuk menghirup udara yang nyaman dan jauh dari kesibukan kota adalah.... jeng jeng jeng.. Cameron Highlands...


tak kisah la orang kata tu tempat untuk orang tua-tua ker... tempat tak best ker.. dah tak sejuk ker.. janji bagi aku.. tempat tu la yang terbaik untuk aku hilang sekejap dari dunia aku yang aku lalui ketika ini... ewahhhhh...

Tuesday, July 6, 2010

Kini Kembali...

huhhhhhhhhhhh......~

lama tol tak update blog nih... sejak-sejak aku balik ke Malaysia nih... eh silap pulak.. sejak-sejak aku balik semula ke Penang nih.. terus tak berapa nak rajin update blog dah... bukan tak sengaja.. tapi memang sengaja pon... sebab tak berkesempatan... yela siang dah kerja... malam tengok tv jap pastu terus masuk ke kamar tidur ku.. ewaahhh... facebook pon aku online ikut handphone jer... tu pon nasib ada wifi kat rumah nih... so sekarang ni tertiba rajin pulak aku nak update blog... tu pon kalau berkesempatan la....

so far aku punya life ok la... siang kerja... malam lepak rumah... kadang-kadang keluar juga... sabtu ahad keluar tengok wayang... makan-makan... shoping sikit... cerita bab kerja pulak.. kerja aku kira ok la... harini punya kerja... tak abis.. sambung esok... balik rumah pon tak payah pikir tentang kerja dah... kerja pon tak teruk... ada OT lagi... kalau rajin.. boleh la nak dapat lebih sikit dari gaji yang ditetapkan....

tentang diri aku? ehhhmmmm... aku dah ada aset sendiri dah... iaitu kereta aku sendiri.. so pasni kalau bersembang boleh la sebut "kereta aku"... sebab selalu ni aku dok sebut kereta mak aku atau kereta abah aku jer... hahahaha... sebenarnya dah lama aku dok survey kereta ni... nak beli kereta bukan macam beli baju... rasa cantik, muat, selesa terus beli... tak boleh macam tu... banyak benda nak kena pikir... contoh nya tentang duit ada berapa.. baget dalam berapa... jangka masa nak guna berapa tahun... maintainance... minyak... keselesaaan... spare part... design... dan lain-lain la.... bayangkan la... orang tengah dok bz study masa nak exam final year dulu... aku dah survey kereta dah... hujung bulan lepas baru aku dapat selepas sebulan order.. so boleh baget la berapa bulan aku dok buat kajian tentang kereta yang aku nak beli tu... ada la dalam 2 bulan lebih punya research... aku beli kereta Proton Saga SE jer... kaler maroon...