Klik Sini Untuk Satu Kejutan..... nuff

~Followers Of mY bLog..~

Tuesday, August 31, 2010

Berbuka Puasa dengan Ex-DTP

Sori la tak sempat nak snap mana-mana pic pon untuk event nih... semalam aku gi majlis berbuka puasa dengan kawan-kawan aku yang sama-sama belajar kat politeknik dulu... best sangat dapat kumpul sembang-sembang... lama tak jumpa.. padahal majoritinya semua dok kat Penang jer.. kami makan kat Restoran Kapitan kat Bandar Perda... ramai giler.. nasib kawan aku si Rahman tu dah tempah awal-awal...



yang syoknya.. punya kalut la pekerja-pekerja kat kedai tu sampai yang kami tak order pon sampai juga. Apa lagi.. perut dah berbunyi, azan dah abis, ada nasi briani plak silap antar... diorang sambar la... hahaha... aku plak langkah kanan semalam... baru nak keluarkan duit, kawan aku si Along dan Rishal dah bawa keluar RM50 sorang sekeping... makan cemei ar aku semalam.. apa-apa pon memnag best la jumpa balik kawan-kawan semua...



Pas makan, kami pi main bowling plak kat Pacific... ambik 3 lanes main sorang 2 game... hahaha... layan juga la... semua pakat dok pulun main bola spin ja.. mana boleh tahan... hahahaha... apa-apa pon, nanti akan ada sesi 2 pulak majlis berbuka puasa nih... harap-harap kali ni lagi ramai la...

Saturday, August 28, 2010

Acara Marathon Buat Biskut Raya


Harini aku bangun awal... biasa la sabtu... tak kerja... standard paling awal pon dalam pukul 11 pagi macam tu la... pas tu aku bangun jer terus ke dapur.... Haaaaa... bukan nak pi makan.. cuma dahaga jer.. dapat minum segelas dua kira jadi lah... hahahaha... gurau jer..

Aku gi dapur sebab aku dengar bunyi bising kat situ... Kling..!! Klang..!! Kling..!!.. Klang..!! Alexander..!! haaaa... Rupanya mak aku busy dok buat biskut raya.. ntah mana dia sebat buku resipi tu aku taktau la.. so dia try la buat... tapi buat untuk makan seisi keluarga jer la.. tak jual pon... apa-apa pon tadi aku dah rasa masa pas berbuka tadi... memang SEDAP arrrrr...!!! hehehe... puji la.. mak aku buat.. ambik berkat sikit.. hehehe




Thursday, August 26, 2010

Kecederaan Pertama di Kilang

tu dia la... nak tunjuk terer sangat... hahaha... kejadian berlaku kelmarin. Waktu tu agak petang la... nak dekat asar dah... kat production line di department aku nih.. kebanyakkan mesin guna pneumatik... sistem angin tu... tertiba waktu aku dok audit satu mesin tu...

Ada la plak satu fixture ni yang guna pneumatik tertiba tube angin dia longgar plak.. so tercabut la tube tu. Waktu tu angin tengah keluar dari tube tu.. so macam ular kepanasan la mengelimpar tube tu ke hulu ke hilir. Sorang pon tak berapa nak tangkap tube tu takut terbidas kena muka ke badan ke... operator memang la tak berani, technician aku pon tak berani jugak... disebabkan mesin tu mesin dibawah seliaan aku, so aku pi la setelkan problem tu.... dalam dok terkapai-kapai menangkap tube tu... tertiba dia boleh terbidas mata aku... mata beb...!! bukan tangan ke perut ker.... Merah woooo... macam biji saga mata aku... berciciran air mengalir.. bukan nangis tapi ntah la.. dia keluar sendiri dari mata aku... hahaha..

Sampai la ke harini.. kalo aku buat mata juling.. sakit la jugak.. nasib sebelah jer.. merah pon dah kurang dah... alhamdulilah perlihatan masih aku... risau juga aku masa kena tu.. isk.. isk... nak tunjuk hero sangat... hahaha....

Friday, August 20, 2010

Konvokesyen UTeM


akhirnya aku berjaya juga digelar graduan... penat lelah selama 3 tahun buat ijazah... inilah hari yang ditunggukan... Alhamdulillah....





Wednesday, August 4, 2010

Video Blog - Persiapan ke Melaka... Konvo


Doakan aku selamat sampai... selamat pulang..


video

Tuesday, August 3, 2010

Persiapan...

Esok perjalanan yang agak jauh la... sebelum ni sampai kat Cameron Highland jer aku drive... kali ni akan sampai ke Melaka... demi untuk menghadiri majlis konvokesyen aku pada sabtu nih.. Aku balik awal sebab banyak benda nak kena setel.. nak bayar itu ini lagi... tapi aku balik dengan kawan aku la... so tak la aku drive sorang-sorang.. 7-8 jam tu...

Masalahnya siang esok aku keja... malam tu nak drive.. azab juga la.. bawa slow-slow la noh. Harini aku keja pon dok pikir konvo jer... baju semua dah siap dah.. family aku pi lewat sikit sebab tunggu adik aku lagi sorang nak balik dari Besut nak follow juga... nak bawa Cimot tapi sian lak dia nak drive sorang-sorang.. bahaya tu... nanti beli la apa-apa bagi kat dia ka...