Klik Sini Untuk Satu Kejutan..... nuff

~Followers Of mY bLog..~

Thursday, August 26, 2010

Kecederaan Pertama di Kilang

tu dia la... nak tunjuk terer sangat... hahaha... kejadian berlaku kelmarin. Waktu tu agak petang la... nak dekat asar dah... kat production line di department aku nih.. kebanyakkan mesin guna pneumatik... sistem angin tu... tertiba waktu aku dok audit satu mesin tu...

Ada la plak satu fixture ni yang guna pneumatik tertiba tube angin dia longgar plak.. so tercabut la tube tu. Waktu tu angin tengah keluar dari tube tu.. so macam ular kepanasan la mengelimpar tube tu ke hulu ke hilir. Sorang pon tak berapa nak tangkap tube tu takut terbidas kena muka ke badan ke... operator memang la tak berani, technician aku pon tak berani jugak... disebabkan mesin tu mesin dibawah seliaan aku, so aku pi la setelkan problem tu.... dalam dok terkapai-kapai menangkap tube tu... tertiba dia boleh terbidas mata aku... mata beb...!! bukan tangan ke perut ker.... Merah woooo... macam biji saga mata aku... berciciran air mengalir.. bukan nangis tapi ntah la.. dia keluar sendiri dari mata aku... hahaha..

Sampai la ke harini.. kalo aku buat mata juling.. sakit la jugak.. nasib sebelah jer.. merah pon dah kurang dah... alhamdulilah perlihatan masih aku... risau juga aku masa kena tu.. isk.. isk... nak tunjuk hero sangat... hahaha....

3 comments:

Miss Fairladyjim said...

hurmmm ni dah report kat HSE department belum nie?

Laman Alia said...

salam..

lain kali hati2 yer dik buat keje tu.. nasib baik sikit jer..

Syah said...

hehehe.. prihatinnya korang.. tq tau