Klik Sini Untuk Satu Kejutan..... nuff

~Followers Of mY bLog..~

Sunday, April 25, 2010

Job Fair di PISA Penang



harini aku dengan kawan aku gi job fair kat PISA... mula2 tgk dari luar nmpk mcm tak ramai jer... then masuk dalam masa nk isi form register, rupa nya ramai la jgk... nak masuk kena register dulu.. dapat sticker "visitor" baru bleh masuk... sesak jgk la... yg sedih nya.. iklan kata ada 3000 kekosongan kerja... aku tgk dlm tu tk smp pon 1000 kerja kosong... maybe sbb harini ahad kot.. semalam sabtu maybe byk kot... tapi aku tgk semua boot buka rini... isk2.. majoriti semuanya berkaitan engineering la... ada la jgk banking dan IT.. ok la kalo nk try nasib... ada walk in interview... ada bahagian utk discussion... ada cabutan bertuah... hahaha.. aku pon ada jgk drop beberapa resume kat sana...


haaaaa.. yg paling best.. ipta tempatan pn ada jgk buka boot kt sana... aku ingat ada kekosongan kerja kat ipta... rupanya diorg nk promot course master kt sana... ahakz... termasuk la universiti aku pon ada... so ada la tmpt aku lepak2... buat2 kenal dgn staff utem tu.. dpt la lepak2 dgn sagu hati dari utem... ahakz.. mantop2...

ramai jgk la yg datang.. ada yg datang dari ipoh pon ada... mcm2 la karenah org nk mencari kerja nih... keja aku kumpul beg jer la.. ahakz..