Klik Sini Untuk Satu Kejutan..... nuff

~Followers Of mY bLog..~

Tuesday, July 6, 2010

Kini Kembali...

huhhhhhhhhhhh......~

lama tol tak update blog nih... sejak-sejak aku balik ke Malaysia nih... eh silap pulak.. sejak-sejak aku balik semula ke Penang nih.. terus tak berapa nak rajin update blog dah... bukan tak sengaja.. tapi memang sengaja pon... sebab tak berkesempatan... yela siang dah kerja... malam tengok tv jap pastu terus masuk ke kamar tidur ku.. ewaahhh... facebook pon aku online ikut handphone jer... tu pon nasib ada wifi kat rumah nih... so sekarang ni tertiba rajin pulak aku nak update blog... tu pon kalau berkesempatan la....

so far aku punya life ok la... siang kerja... malam lepak rumah... kadang-kadang keluar juga... sabtu ahad keluar tengok wayang... makan-makan... shoping sikit... cerita bab kerja pulak.. kerja aku kira ok la... harini punya kerja... tak abis.. sambung esok... balik rumah pon tak payah pikir tentang kerja dah... kerja pon tak teruk... ada OT lagi... kalau rajin.. boleh la nak dapat lebih sikit dari gaji yang ditetapkan....

tentang diri aku? ehhhmmmm... aku dah ada aset sendiri dah... iaitu kereta aku sendiri.. so pasni kalau bersembang boleh la sebut "kereta aku"... sebab selalu ni aku dok sebut kereta mak aku atau kereta abah aku jer... hahahaha... sebenarnya dah lama aku dok survey kereta ni... nak beli kereta bukan macam beli baju... rasa cantik, muat, selesa terus beli... tak boleh macam tu... banyak benda nak kena pikir... contoh nya tentang duit ada berapa.. baget dalam berapa... jangka masa nak guna berapa tahun... maintainance... minyak... keselesaaan... spare part... design... dan lain-lain la.... bayangkan la... orang tengah dok bz study masa nak exam final year dulu... aku dah survey kereta dah... hujung bulan lepas baru aku dapat selepas sebulan order.. so boleh baget la berapa bulan aku dok buat kajian tentang kereta yang aku nak beli tu... ada la dalam 2 bulan lebih punya research... aku beli kereta Proton Saga SE jer... kaler maroon...