Klik Sini Untuk Satu Kejutan..... nuff

~Followers Of mY bLog..~

Monday, March 28, 2011

Laptop Baru


As Salam... senangnya dalam hati... ewaaahhhh.. minggu lepas gaji dah masyuk... riban-riban juga la.. yela setelah 2 bulan tkda gaji... sekali masuk memang la banyakkan.. tapi lepas bayar itu bayar ini, berapa banyak la sangat yang tinggalkan.. bayar hutang daddy and mummy i lagi.. so berbaki lebihan duit tu, aku buat la untuk beli laptop... laptop lama aku dah rosak.. selama ni pon aku pakai laptop tunang aku, jadi sekarang dah ada duit.. aku beli la laptop sendiri..

Aku punya bajet dalam RM1800 jer sebab keperluan aku just untuk pakai kegunaan pejabat dan pengajaran jer.. selain itu untuk kegunaan AutoCAD 2011 dan internet... tapi aku nak pakai processor i3 la.. so bila sebut i3, of cos la aku pilih Intel.. dah serik pakai AMD dah... jadi survey punya survey, aku tangkap la HP model HP G42-465TU..

Spec model ni pon boleh tahan la.. harga pon dalam RM1700 jer...

SPECIFICATIONS

- Intel® Core™ i3-390M Processor (2.66 GHz, 3MB L3 Cache)
- 2048MB 1066MHz / max to 8GB DDR3 Memory (2048 x 1 pcs)
- 500GB 5400rpm Hard Disk Drive
- 14.0” diagonal High-Definition HP BrightView LED Display (1366 x 768)
- LightScribe SuperMulti 8X DVD±RW with Double Layer Support
- 802.11b/g/n WLAN + Bluetooth
- Microsoft Windows 7 Basic
- Intel HM 55 Chipset
- Intel Graphics Media Accelerator 4500M (shared)
- Integrated Altec Lansing speakers
- Integrated 10/100BASE-T Ethernet LAN (RJ-45 connector)
- 3 USB 2.0, RJ-45, 1 headphone out, microphone in, AC adapter, VGA, Kensington lock, HDMI
- 5-in-1 integrated Digital Media Reader* for Secure Digital cards, Multimedia cards, Memory Stick, Memory Stick Pro, or xD Picture cards
- 6 cell battery (47 Whr)
- 34.2cm(W)x 22.8cm(D)x 3.15cm(min H)/ 3.65cm (max H)
- From 2.2kg with 6 cell battery (weight varies by configuration)
- One year International Limited Warranty (parts/labor/carry-in)
- Free Nylon Carrying Case
- Webcam with Integrated Microphone



Wednesday, March 23, 2011

High Dynamic Range - HDR


aku baru belajar jer nak buat HDR nih.. so ni la hasilnya... tapi tak perfect lagi nih..