Klik Sini Untuk Satu Kejutan..... nuff

~Followers Of mY bLog..~

Thursday, June 30, 2011

Transformer 3 - Dark Of The Moon

Akhirnya filem yang dinanti-nantikan untuk tahun nih keluar juga... kelmarin aku pi tgk kat Sunway Carnival ternyata ia tidak mengecewakan la... memang terbaik.. dari segi jalan cerita hingga ke CGI serta efeknya memang superb... thumb up to Micheal Bay... hahaha


Thursday, June 23, 2011

Mood Ter'spoil'

harini ketika mood aku yang girang ini berkocakan dibuai angin sepoi-sepoi bahase.. di mana aku berjalan seperti berpijak di atas tilam yang lembut... uuuuhhhhh nyaman sungguh udara pagi ini... semuanya akibat gaji dah masuk harini... tetapi.. tetapi...



tepat jam 11.30 pagi aku menerima panggilan talipon dari unit exam mengatakan ada pelajar tak paham soalan paper yang aku ngajar di bilik kuliah.. ooo baru teringat yang paper aku ajar tengah exam waktu tu... so aku pon pi la bilik kuliah tu niat nak membantu la apa yang patut... tetapi.. tetapi....

tatkala aku masuk jer bilik kuliah tu.. pengawas peperiksaan tu muka nak ketat semacam ja... aku pon bagi la salam.. kemudian aku tanya la elok-elok kat pengawas tu mana pelajar yang tak paham tu... dengan muka yang ketat umpama nat skru karat yang tak boleh diputar akibat terlalu ketat, dia pon tunjuk ke budak baju coklat tu.. dalam hati aku... pengawas ni bisu ker...

pas aku betulkan apa yang patut.. aku pon blah la.. bila aku kalih tengok muka pengawas perempuan tu... muka nak ketat lagi... WTH arr...!! maka dengan selambanyer aku menutup pintu bilik kuliah tu dengan agak kuat la jgk dengan harapan muka ketat dia tu berubah skit la pas dengar buat hentaman pintu tu... lega~

Wednesday, June 22, 2011

PJJ...

Morning euuooollsss... hahahaha (terpengaruh dgn kak senduk la tue..)

Minggu ni minggu exam.. student yang buat short sem semuanya tgh bertungkus lumus menghadapi final exam.. bagi pelajar-pelajar aku, aku harap korang semua lulus dengan cemerlang la... aku selalu berpesan, jawab bahagian yang diorang rasa diorang yakin boleh buat.. yela satu soalan satu bab... jawab 4 soalan jer dari 6.. takkan la 4 bab pon tak boleh cover...

minggu ni juga aku tak la banyak sangat kerja melainkan jaga unit exam jer.. pastu dok office main Modern Warfare 2 jer... minggu depan baru nak start study skit ttg fluid dan main inventor sbb student2 baru nak daftar dah pada minggu berikutnya...





semalam kuar makan dengan zul dan khairil... ehhmmm dgr plak luahan khairil ttg jadi PJJ (pengantin jarak jauh) ni.. yela, majoriti staf kt sini byk yg PJJ... so dah bleh buat club dah.. semua bini dok jauh-jauh... suami dok sini sorg... hujung minggu baru blk jumpa isteri masing-masing.. ntahla.. aku pon nanti bakal jadi salah satu ahli kelab PJJ jgk.. ehhmmm... dilema~

Tuesday, June 21, 2011

HDR - Kuala Lumpur


Ni permandangan dari tingkap bilik aku di Hotel Adamson, Kuala Lumpur.. saja bosan-bosan lepas kursus, lepak tepi tingkap ambik shoot yang menarik.. alang-alang view pon dah cantik.. bermain dengan HDR la kejap... hahahaha... biasa-biasa jer... amatur la katakan,,.,

Monday, June 20, 2011

Kuala Lumpur


Sejak dua menjak aku asyik ke Kuala Lumpur ni, aku makin tertarik dengan panorama ibu kota raya nih... malah ia mcm memberikan aku inspirasi untuk melangkah lebih ke depan sebab byk perbezaan ibu kota ni dgn bandar-bandar lain yang aku tgk.. pembangunan yang superb, keindahan malam yang tiada erti 'tido' dalam kamus Kuala Lumpur... tapi dari segi 'life social'... mmg tangga tercorot la.. hahaha...



Kursus Presentation Skill dan I-City












Tuesday, June 14, 2011

Pameran Kek Terbanyak di Malaysia

Pameran ni berlaku di politeknik tempat aku mengajar.. 2 bulan sudah... saja baru nak post gambar-gambarnya..




Kursus Etika dan Protokol


Kursus ni memang best la... enjoy jer... takder kena present ke test ker... just sit and listen then practice... yang syok nyer hari terakhir tu ada aktivit makan beradap...makan steak kambing ala ala omputih gitu.. tp kena ikut protokol permakanan la.. huhuhuhu... tapi kami hantam makan mcm tu juga.. tkder nyer protokol janji perut kenyang... hahaha

Friday, June 10, 2011

Kembali ~

Fuhhh... setelah sekian lama tak update blog.. kini aku kembali menulis.. yela sebelum ni sibuk yang amat dengan proses P&P iaitu pengajaran dan pembelajaran... yela nak ngajar ni bukan senang... banyak benda nak kena prepare.. jasmani dan rohani.. nota semua kena lengkap.. nak bagi ilmu ni kena ikhlas.. silap ajar kang.. sampai akhirat nak kena tanggung beb... aku pon dah dapat flow dah sekarang... so pasni aku akan cuba la aupdate blog aku yang dah bersawang nih... hahaha...