Klik Sini Untuk Satu Kejutan..... nuff

~Followers Of mY bLog..~

Friday, July 15, 2011

Robot Soccer FIRA Malaysia 5th

Minggu ni aku sibuk sikit sebab kena jadi pengadil untuk satu pertandingan robot soccer... mesti ramai tertanya-tanya macam mana aku boleh jadi pengadil kan... peringkat kebangsaan nih beb.. kawan-kawan pensyarah dan bekas se universiti pon tanya...

haaa sebenarnya aku nih bidan terjun jer... orang yang sepatutnya jadi pengadil ni ada kursus.. dia tu memang berpengalaman la... tapi peraturan game ni sama dengan bola sepak yang sebenarnya... so apa ader hal~ layan jer....

Sijil aku sebagai pengadil... peringkat kebangsaan tu...

Aku tengah buat-buat serius plak..


Robot Merlin.. takdak AI.. program kena set sendiri..


Robot SP.. robot ni ada AI.. ada otak sendiri..


berebut bola...


Kick off



Pengarah aku pon ada... yang pakai spec tu

Johan FIRA - Politeknik Johor Bharu
Pengurus team PJB tu kawan aku sama belajar dulu kat UTeM - Sofian

Naib Johan FIRA - Politeknik Kota Bharu


Ketua Pengarah Politeknik

Sesi bergambar pengarah-pengarah Politeknik

Saturday, July 9, 2011

Ber'Boling' di C-Mart Changloon

Hohohohoho... malam tu selepas ber'dinner' di Huski maka kami pi saja la try pi main boling di C-Mart changloon nih... semuanya gara-gara provokasi dari aku yang menang boling beberapa minggu yang lalu... so diorang ni terasa tercabar maka diajak nyer main sekali lagi... tapi yang ni dah kali ke berapa dah main untuk 2 bulan ni..

apa pon ternyata ramai la kawan aku seperti Echam, Zul, Cipun dan Darus tak berpuas hati bermain di sini bukan kerana aku menang lagi tetapi kerana lantai dia licin bangat sih.. aku taka menang pon.. lagipon aku bukan cekap sangat pon.. luck jer.. bola dia pon macam pelik sikit la.. ntah la.. maybe berdasarkan ker'profesional'an aku ni yang menyebabkan aku kuar kat statement tentang bola kot... hahahaha

Friday, July 8, 2011

Pendaftaran Pelajar Baru sesi Jun 2011


Khamis lepas ada hari bersama jabatan.. pada haritu, semua pensyarah dan pelajar baru akan dengar taklimat dari staf wakil pensyarah untuk beri penerangan pada pelajar baru.. untuk sesi kali nih... pelajar diploma dibahagi kepada 3 kelas iaitu A,B dan C... pastu pelajar intergrasi plak dibahagi kepada 2 kelas jer... A dan B... harap-harap tkder la budak-budak ni buat masalah kelak... selamat datang ke PTSS dan blajo rajin-rajin deh~...

Perabot Baru...

Setelah 6 bulan dok kat kuarters ni.. akhirnya baru lah berseri skit rumah nih... yela.. rumah 5 bilik dan 3 bilik air... tapi dok 2 orang saja, aku dengan Zul... memang nampak luas la... pastu masing-masing dok dalam bilik jer... tapi akhir selepas membeli perabot sikit demi sikit.. akhirnya... ini lah hasil nih... taste kena tinggi... hahaha...


kadang2 sofa tu jadi hiasan jer sebab kami slalu lepak atas tikar jer layan tv... hahaha

ni plak pandangan dari dapur trus ker ruang tamu... ewaaahhh...

ni plak keadaan dapur rumah aku... maklum la orang bujang.. yang dok pon aku dengan Zul jer... tapi setakat nak masak tu tkder hal lah...

Monday, July 4, 2011

Durian dan Tertipu

Mulakan cerita yang baik-baik dulu... ahakz.. sabtu lepas dengan kekawan aku kat Perlis ni gi memakan durian kat dusun kawan aku di Jeniang, Kedah.. layan juga la... durian kampung la katakan... tapi durian tu panas sikit la kalo sapa yang tak tahan... waktu malam mau berpeluh punya... aku makan sikit jer la.. kang makan banyak takut sakit kepala plak.. bukan alergi tapi mengada-ngada... nyum-nyum...



Pastu kelmarin bersamaan hari ahad, aku dengan housemate aku pi la jejalan Alor Star... teman dia nak beli barang sikit.. so kitorang pi la Alor Star Mall... ehhmmm boring~.... pastu pi plak Star Parade... ok la... ada juga la life sikit berbanding yang sebelum nih...

Ok part yang tak baik... aku gi la kedai buku Popular kat situ, then aku tertarik la dengan buku editing.. selalu sangat dok baca buku tentang Photoshop nih jadi aku tertarik la dengan buku editing guna Photoscape... saja nk try yg lain... tambah knowledge.. buku tu siap berbalut jadi aku tkbleh belek la.. so aku pon beli la.. sampai jer rumah bila buka... haram toi!... buku tu hitam putih.. gambar-gambar yang diedit pon hitam putih.. so semuanya nampak sama ja.. baik sebelum edit dan selepas edit... harei toi..! rasa macam nak saman jer publisher tu.. dengan popular skali... damm...

Saturday, July 2, 2011

Cuti dan cuti lagi... Wink~

Holllaaaaaa..... fuhhhhh kejap jer harini dah sabtu kan... yela mau nya tak rasa sekejap jer... dari sabtu sampai rabu aku cuti... saja ambik cuti rehat.... pastu khamis dengan jumaat kerja, harini cuti semula... minggu depan jer la nak rehatkan minda pastu lepas 10hb Julai dah mula perahkan otak dah sebab pelajar lama dah masuk... semester ni aku mengajar pelajar sem 1,3 dan 5... harap-harap semuanya berjalan dengan lancar la... Insyaallah...