Klik Sini Untuk Satu Kejutan..... nuff

~Followers Of mY bLog..~

Sunday, August 28, 2011

Kenapa tangan aku rasa berat nih...??








Membeli kemudian belah...

Kelmarin aku dengan cimot pi 'shopping' kat Queensbay Mall, Penang... on da way nak pi tu tak la jamm sangat... malah kat Penang pon kereta tak banyak sangat.. mungkin semua dah pakat balik kampung kot...

tapi yang aku paling tension kat Penang ni... mai pi la raya apa pon... baik raya puasa, raya haji, tahun baru cina, Deepavali atau Kristmas sekali pon... ada satu kaum ni muka depa jer penuhkan shopping complex tu... orang lain nak raya, depa pon kalut juga nak shopping... isk-isk... sabar jer la... bukan racist ek... cuma nak luahkan rasa tak puas hati.. sebab pakaian depa tu macam tak hormat agama lain di bulan Ramadhan nih...



Aku macam biasa... selalunya aku dah buat 'window shopping' sebelum nih.. so datang jer dah tau nak beli apa... cimot plak.. masuk kedai jer kalo dia berkenan... dia terus beli... kadang-kadang benda tu dia dah ada banyak dah... saja gatal nak beli jugak... isk-isk...


nak kata ramai tak la ramai sangat... mungkin sebab awal lagi kot... tapi petang tu dalam pukul 4 ke bawah... orang dah pakat ramai penuhi tempat nih la... nasib dah beli dah... kalo tak... nak beratur kat kaunter pembayaran tu panjang la juga...


aku ni ada satu masalah... waktu ada duit... ada masa... aku tak tau nak beli apa... tapi waktu duit tak ramai.. masa pon ala-ala sibuk sikit.. tengok tu berkenan... tengok ni berkenan... isk-isk... sampai sekarang doktor masih mencari ubat bagi penyakit aku tu... huhuhu~