Klik Sini Untuk Satu Kejutan..... nuff

~Followers Of mY bLog..~

Monday, August 29, 2011

Selamat Hari Raya Aidilfitri 2011

Assalammualaikum....

Saya SYAFIRUL IKMAR SHAHARUDIN ingin mengucapkan kepada semua muslimin dan muslimat "SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI MAAF ZAHIR DAN BATIN'....

Andai saya ada terkasar bahasa, terkata kat sesiapa, termengutuk sesiapa... saya minta maaf... yang mana buruk semuanya datang dari diri saya sendiri dan yang mana baik adalah kurniaan dari Allah Taala....


Ramadhan telah berlalu... kita doakan agar kita dapat bertemu bulan yang mulia itu lagi pada masa akan datang... Syawal telah menjelma... raikan la dengan gembira kerana ia tanda kemenangan kita dalam peperangan dengan diri sendiri...





Buat Kek..


Hahaha.. tergelak aku sendirian bila memikirkan tentang hal nih.. reti ke aku buat kek? heellllooooo... tengok tangan la ek... sebenarnya bukan aku reti pon... tapi dah tak tau nak buat apa kat rumah... aku tolong-tolong la mak aku kat dapur...


Selalunya tiap-tiap tahun pon mak aku akan buat kek punya bila hari raya.. sedangkan biskut raya pon dia buat sendiri... ini kan plak kek... so aku dalam dok tolong kaco telur tadi... dapat la belajar sikit.. tapi esok lusa lupa ar tu... hahahaha


tengok topping coklat yang berterabur tu pon dah tau keja sapa... hahaha.. konfom orang laki yang buat... berlemuaih... ahakz.. mak aku buat 2 jenis kek petang tadi... kek badam dan moise cake... malam ni dia buat lagi 2 kot.. butter kek dengan apa ntah... huhuhuhu.. rajin tol mak aku... macam aku... arrkkkkk...!




Moving Forward....

Waaahhhh tajuk post kali dalam bahasa inggeris gitu... hahaha... panas semalam tak abis lagi.. tapi biar la.. bara api tu lebih baik biar ia sejuk sendiri daripada dicurah dengan air kelak akan merosakkan kandungan bara itu sendiri.... hamboi bermadah berhelah plak aku tengah hari ni ek.. ahakz..

Ntah la.. kadang-kadang kerana sikap, boleh buat aku hilang 'respect' pada seseorang tu... so bila aku dah tak 'respect', memang fikiran aku kat orang tu tak penah yang positif la.. that's for sure.. Aku sendiri pon bukan baik sangat.. tapi dari masa ke semasa aku cuba berubah la.. bentuk sahsiah diri.. takkan nak dok dengan perangai lama jer...

Kalau dulu perangai aku ni memang teruk la.. sikit-sikit nak maki, nak kutuk... kalau lawan maki hamun ni, konfom aku menang ar.. puaka tak mulut aku? kata-kata aku ni kalo kena... bleh trasa sampai mati wooo.. kalo perempuan, siap bleh nangis kat situ juga... apa-apa pon mesti aku nak menang.. nak minta maaf? sory la.. aku salah ke tak... aku takkan minta maaf...

Tapi tu semua dulu la... aku berubah dari masa ke semasa... baiki diri.. baiki sahsiah... banyak benda dan pengalaman mematangkan aku... sekarang nih aku lebih banyak berdiam kalau orang dok kata-kata aku... tak cepat melatah... pikir masak-masak dulu baru aku berkata-kata.. nak jaga hati orang.. senang nak minta maaf walaupon bukan salah aku... tak terlalu kebudak-budakan dah sekarang..

So nasihat aku kat orang-orang luar sana... Jangan la berkawan dengan budak-budak kalo taknak berperangai macam budak-budak... jangan la cepat melatah sebab ia akan menyerlahkan kebodohan anda sendiri dan mengaibkan anda di mata orang ramai.. Terima provokasi dengan tenang.... fikir dulu... kemudian baru lah berkata-kata... Peace Yo~

Aku sensitif ker...??

Korang klik gambar tu.. pastu cuba korang tentukan tengok... samada aku ni sensitif ker.. atau mamat fanatik Manchester United tu yang berperangai macam budak-budak...


Sian kan... aku post kat wall Facebook aku tentang provokasi untuk orang yang sokong Arsenal.. tertiba ada sorang peminat fanatik Man U plak yang tersinggung... sian kan... sokong bagai nak rak bukan dapat apa pon... pastu provok sana sini.. lawak tol...

Komen-komen dia pon macam budak-budak padahal dah besar panjang dah tu... aku plak jenis malas nak gaduh-gaduh nih... layan kan jer la.. aku ni kalo aku salah ke aku tak salah ker... aku jenis senang nak minta maaf atau 'say sorry'... sebab bagi aku, biar kita mengalah dan rendah diri sikit takper, jangan sampai putus kawan-kawan.... profesional tak aku?? harus la profesional... hahahaha...