Klik Sini Untuk Satu Kejutan..... nuff

~Followers Of mY bLog..~

Wednesday, August 15, 2012

Mari mem'biskut'kan diri...

Biskut Cheese

 Assalammualaikum.... haaaa bila bulan Ramadhan ni nak berakhir, sambil-sambil kita mengejar amalan dan ibadah sebanyak yang mungkin, aku dan isteri aku juga sempat menghabiskan hujung minggu kami dengan membuat beberapa biskut dan cup cake raya....

Cup cake Cheese buah-buahan

 Ye la, 1st time raya sebagai suami isteri... haaa mesti la nak grand skit... ada juga beli biskut raya tapi saja la kami cuba-cuba buat.. maklum la hobi aku yang terkini  ni kan "Memasak"... haaaa kelas gitu... tapi pengalaman buat biskut raya sama-sama ni pon best juga... kena banyak bersabar... pastu jangan cepat mengalah... yela, sampai pukul 2-3 pagi baru siap satu jenis... lagi pon kami mula buat pas habis terawih..

 Cup cake Cheese Chocolate Rice

Kebanyakkan resipi aku ikut dari buku jer... senang... kalo pakai agak-agak jer... takut tak sedap plak nanti.. yela, kami ni bukan la pakar sangat pon... ahakz.. tapi pengalaman suami isteri buat biskut dan cup cake sama-sama ni memang best la... secara tak langsung mengenali hati budi masing-masing...

Chef Syah

 Kat banyak ni ada beberapa lagi jenis biskut yang kami buat... tengok rupa pon dah tau sedap kan... haaa... harus la sedap... buat dengan penuh kasih sayang tu... kebersihan diutamakan... hahahaha...

Biskut Kacang Mazola


Biskut Coklat Badam


Biskut Coklat Rice




No comments: