Klik Sini Untuk Satu Kejutan..... nuff

~Followers Of mY bLog..~

Friday, January 25, 2013

Editing lagi...

Assalammualaikum dan salam sejahtera..


Sejak dua menjak ni tertiba minat edit landskap semakin menjadi-jadi plak... hahaha...





Maka ini lah hasilnya....












Monday, January 21, 2013

Kasih Seorang Ibu...


Assalammualaikum dan salam sejahtera,


Masa kecik-kecik dulu aku selalu lawan cakap mak aku... kadang-kadang tak puas hati dengan apa yang mak aku belikan, aku takmo bercakap dengan mak aku... mungkin waktu tu aku masih tak paham lagi pengorbanan seorang wanita yang digelar "IBU"...

Andai lah dari kecil lagi semua orang dapat mengetahui susah payah serta penat lelah seorang ibu menjaga diri dan kandungannya sepanjang 9 bulan 10 hari mengandungkan kita, aku rasa tak mungkin akan timbul kisah anak menderhaka pada ibunya sendiri....

Sepanjang aku menjaga isteri aku yang sedang mengandung 6 bulan nih, aku perhatikan banyak susah payah yang dihadapi oleh isteri aku sepanjang dia mengandung ni... sakit sana sini.. lenguh dan kram sendi-sendi... tido tak selesa tiap-tiap malam... makan kadang lalu kadang tidak... tapi walau apa pon kesusahan yang dialami oleh isteri aku, dia tetap utamakan kandungannya dari dirinya sendiri... dan aku percaya setiap wanita yang mengandung juga mengalaminya termasuk la IBU aku....



Bila aku muhasabah diri ni, dan fikir balik apa kesalahan yang aku dah buat pada ibu aku masa aku kecik-kecik dulu... menitis air mata aku... andai aku diberi kesedaran ini sejak dari kecik dulu... akan aku ikut semua yang dicakap oleh ibu aku... takmo dah lawan-lawan cakap dia...

Seorang ibu sanggup mempertaruhkan nyawa dia demi anak dalam kandungannya.. tapi bila lahir, anak tu menderhaka pada ibunya sendiri... sebab itulah doa seorang ibu tu terus ke Tuhan dan tiada sekatan...

Sabda Rasulullah SAW yang bermaksud: “Tiga jenis doa yang pasti akan dikabulkan tanpa diragui lagi; doa orang yang sedang musafir dan doa orang tua ke atas anaknya.” (Hadis hasan al-Tirmizi)








Tuesday, January 15, 2013

Landscape Edited

Assalammualaikum dan salam sejahtera,


Harini disebabkan ada sedikit kelapangan masa jadi aku buat la sedikit foto editing nih... haaaa... setelah digabungkan beberapa gambar... edit sikit... maka hasilnya seperti berikut... hehehe... beginner lagi...





Maka hasilnya.... jeng jeng jeng....










Sunday, January 13, 2013

Running Man Cap

Assalammualaikum dan salam sejahtera,


Demam Running Man ni dah berjangkit pada rakyat Malaysia ni dari tahun 2011 lagi sampai la sekarang ni masih lagi demam... termasuk lah aku... bagi siapa yang tak tahu... Running Man adalah satu rancangan keluarga dari Korea yang melibatkan 7 orang akan main game setiap minggu... yang buatkan ia best ialah lawak spontan dari para pesertanya dan kreativiti mereka mengolah game-game yang best setiap minggu...

Bermula dari episod pertama sampai la sekarang episod ke 127... kalau tak salah aku la sebab aku stop jap sebab nak fokus pada P&P 2013 nih... Salah satu benda yang menjadi ikutan peminat-peminat Running Man ni adalah fesyen mereka... dan aku salah seorang dari orang yang mengikut fesyen-fesyen mereka nih... simple but trending... hahaha


Dalam Running Man ni, ada seorang peserta nama dia Song Ji hyo... dia dulu selalu pakai cap jenama Elastiko ( kalau tak salah aku la ejaanya) yang stylo-stylo... penat juga la aku mencarinya cap ni akhirnya dapat juga... hehehehe... baru la peminat tegar namanya....


Hahahaha.... possing sikit...ada banyak lagi design-design cap jenama elastiko ni... memang stylo habis la... ni pon beli dari Running Man Shop... bagi para peminat Running Man, selain cap... ada juga sweater dan asesori Running Man yang lain pon ada... layannnnn...








Friday, January 4, 2013

02/01/2013 - Bufday Saya

Assalammualaikum dan salam sejahtera,


Pada 2/1/2013 yang lalu adalah harijadi aku yang ke... ke berapa ntah... hahaha... kejap jer dah meningkat umur nih.... Insyaallah aku akan cuba sentiasa membaiki diri ini ke arah yang lebih baik...



 Ni hadiah bufday aku dari wife aku... terima kasih yer isteriku...



p/s: Dah dua hari berlalu baru nak update pasal bufday aku... huhuhuhu... bz



Wednesday, January 2, 2013

2013


Selamat tinggal 2012... Selamat datang 2013.... bertambah setahun lagi umur kita semuanya... yang paling penting, akhirnya orang kafir dapat terima yang pegangan mereka pada Kalender Kaum Maya hanyalah dongeng semata-mata dan Islam serta Al-Quran lah yang sebenar-benarnya.....

Tahun ni aku harapkan dapat memperolehi kebahgiaan dunia dan akhirat.... menjadi pendidik yang berwibawa... menjadi suami yang terbaik buat isteriku.... menjadi anak yang soleh pada kedua ibu bapa ku serta ibu dan bapa mertua ku.... menjadi abang yang terbaik untuk adik-adik ku.... dan menjadi ayah  yang terbaik juga kepada bakal anak ku yang dijangka pada bulan 5 tahun nih... insyaallah....

Yang paling mustahak... aku nak lebih meningkatkan ibadah aku pada Tuhan yang satu... yang memberi rezeki... yang memberi rahmat... yang menunjukkan jalan yang benar....