Klik Sini Untuk Satu Kejutan..... nuff

~Followers Of mY bLog..~

Saturday, August 17, 2013

Syasya Pakai Tudung..

Assalammualaikum dan salam sejahtera,

Haaaa.. masa hari ke empat Syawal saja dok main-main dengan anak dara aku sorang nih.. tertiba mama dia suruh tukar pampers plak... masa lepas tukar jer tertiba saja aku teringin nak tengok anak aku ni pakai tudung macam mana.. lalu aku pon ambil la lampin baru di dalam beg pakaian anak aku ni pastu aku pon try la pakai kan... jeng jeng jeng.... comel tak Syasya papa nih... hehehehe...

 

Insyaallah sebagai seorang ayah dan dah menjadi kewajipan aku untuk memastikan anak dara aku ni menutup aurat dan menjaga auratnya bila dah sampai masanya... cuma didikan perlu diberikan sejak dari kecil lagi... masih mencari tudung kecil lagi... tak jumpa-jumpa pon...  huhuhuhu



Thursday, August 8, 2013

Selamat Hari Raya Aidilfitri 2013 bersamaan 1434 hijrah...




Assalammualaikum dan salam sejahtera,

Diam tak diam Ramadhan telah berlalu meninggalkan kita... maka harini kita meraikan kemenangan kita melawan nafsu dan godaan syaitan di bulan yang mulia ni... Di sini saya ingin mengucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI MAAF ZAHIR DAN BATIN kepada semua yang mengenali diri ini. Disini saya kepilkan beberapa keping gambar beraya pada hari ni... Harini raya di Penang dulu.. esok baru balik kampung mertua di Slim River..





 
My Family... Father, mother and two of my brothers...

 


 




Agar kita dapat bertemu lagi dengan Ramadhan dan Syawal pada masa akan datang... amiiinnnnn...









Sunday, August 4, 2013

Iftar Kali Pertama bersama Isteri dan Anak 2013

Assalammualaikum dan salam sejahtera,

Ehhmmm... sebenarnya kejadian ni dah berlaku 3 hari sudah tapi baru nak update harini.. ahakz.. Ok, untuk Ramadhan tahun ni, aku dan family hanya buka puasa kat rumah jer.. tak penah lagi keluar buka puasa dekat luar.. dengan kawan-kawan pon tak penah.. mak dengan ayah aku datang buka puasa dekat rumah aku ada lah sebab diorang rindu kat cucu sulung sorang nih...

Nak dijadikan cerita, khamis lepas aku try la ajak wife aku buka puasa kat Pizza Hut di Jusco Perda.. wife aku kata on jer tapi petang tu lepas ambil anak aku dari rumah pengasuh, kena bagi Syasya tido dulu sekejap.. supaya dia tak meragam nanti masa keluar... Maka petang tu, kami pon pi la ber 'Iftar' di Pizza Hut Jusco, Bandar Perda...


 Alhamdullillah, Syasya tido jer sepanjang kami berada di Jusco.. dari mula pi sampai la balik rumah..


Kami buka puasa makan piza jer sebab wife aku teringin nak makan piza... bukan mengidam ek.. teringin jer...


Baik tol cik Syasya ni ek... kalau macam ni la.. tiap-tiap minggu la papa dengan mama boleh pi jejalan... tak meragam atau menangis pon... Asalkan tempat tu ada aircond.. huhuhuhu...






Saturday, August 3, 2013

Kuih Raya Home Made 2013

Assalammualaikum dan salam sejahtera,

Harini dah hari ke berapa dah kita berpuasa ek? haaaa... soalan tu.. jawab dalam hati yer... ok, harini aku nak kongsi sedikit gambar kuih raya yang bini aku buat untuk Aidilfitri 2013 ni... Tahun ni tak sebanyak tahun lepas sebab tak menang tangan dengan nak jaga si kecil tu lagi.. hehehe... aku pon jadi tukang uli tepung jer..



 

Ehhhmmmm... save sikit buget tahun ni.. beli shortbread dengan kek jer.. hehehe... ala kuih raya ni waktu raya bukan nak makan sangat pon... benda ni sedap masa lepas raya tu... baru tercari-cari kuih-kuih ni semua... ahakz...




 

Syasya dah 3 bulan lebih...

Assalammualaikum dan salam sejahtera,


Di saat aku menulis blog ni, rupanya anak aku sorang ni dah 3 bulan 14 hari usianya... hehehe... kejap jer rasanya... bila balik kampung jer, tok mama, tok abah, opah dengan wan dia kata dia dah besar... kami yang dok tengok hari-hari ni nampak macam tu jer.. kih kih kih...

 
Menjeling yer cik syasya nih... 

 
haaaa... saya nak keluar jejalan la papa... ahakz